Vyhořelý Woodley na Covingtona nevyzrál. Ve čtvrtém kole mu nejspíš praskla žebra a utkání vzdal

Vyhořelý Woodley na Covingtona nevyzrál. Ve čtvrtém kole mu nejspíš praskla žebra a utkání vzdal Covington doslova deklasoval bývalého šampiona Woodleyho. | zdroj: Profimedia

Vyhrocený zápas nenabídl válku, kterou sliboval, především bývalý šampion Woodley. Zápas nakonec ukončilo zranění žeber.

Tohle byl jeden z těch zápasů, které doprovází velká očekávání fanoušků. Woodley a Covington sice kdysi bývali týmoví parťáci, avšak od roku 2017, kdy "T-Wood" seděl na trůnu welterové divize, začala mezi nimi klíčit nevraživost. Tu rozpoutával na internetu především "trash-talker" Colby, který se tak chtěl domoci titulového zápasu.

Woodley o svůj šampionský pás loni přišel odevzdaným výkonem proti Kamaru Usmanovi. Ačkoliv dál pokračoval v sebevědomých prohlášeních a dokonce sliboval, že zatopí o váhu výš Adesanyovi, bylo jasně vidět, že už jeho čas nejspíš nadobro skončil. Jako by v něm plamen bojovníka uhasl a on pokračoval ve stejném duchu i proti Gilbertu Burnosovi.

Jestli ho pak měl někdo znovu namotivovat k pořádnému výkonu, byl to právě Covington. Ten ho před zápasem dokonce kvůli podpoře hnutí Black lives matter nazval teroristou. David Dvořák, který bojoval na stejném turnaji a potkával tak oba bojovníky v zákulisí, ale během live streamu zmínil, že zatímco Woodley oproti namotivovanému Colbymu působil dost pohasle a odevzdaně.

V prvním kole si oba vyměnili pár lowkicků a Covington přenesl boj na zem, kde rozdal pár ran. Woodleymu se ale podařilo dostat zpět na nohy. Často ale končil natlačený zády na kleci, kde ho Covington zaklinčoval a pomalu mu vysával síly. Ve druhém kole se Woodleymu podařila asi nejlepší kombinace za celý zápas. Pravačkou trefil soupeře na bradu a navázal dobrým tvrdým lowkickem do stehna. Později se mu povedla ještě "superman punch" s odrazem od klece a chvíli hrozil také gilotinou. Colby byl ale lepší a aktivnější, zkusil dokonce naskočené koleno. To sice nezasáhlo, ale dostalo ho do klinče, který mu vyhovoval. Když už se Woodley odtrhne, dostane na rozloučenou loktem. 

Třetí kolo. Bylo jasné, že Woodley musí něco změnit, pokud chce pomýšlet na výhru. Paradoxně ho nakoplo až šťouchnutí do oka. Konečně šel agresivně dopředu, Covington ale ze situace vytěžil víc a trefoval. Pak boj opět skončil v klinči, kde se nic závážnějšího neudálo. Čtvrté kolo otevřel Covington kopem na hlavu, což Woodley úplně nečekal a částečně ho "sežral". Následně vše postupovalo podle klasického scénáře, Tyron se nechal zatlačit na pletivo a do klinče. Tentokrát se ale Colbymu podařilo vzít boj na zem, kde trefil ostrý loket.

"Jediná možnost, jak vyhrát, je ukončit to před limitem. Musíš rozjet dlouhé kombinace," apelovali o přestávce trenéři na Woodleyho. On však nevypadal, že by se chtěl o výhru porvat. Na začátku posledního kola si dokonce chtěl s Covingtonem plácnout. Ten to však odmítl a šel rovnou k věci, natlačil si Tyrona na klec a vzal boj na zem. Tyron si ho sice držel v gilotině, ale po chvíli z ničeho nic zakřičel bolestí a zápas byl u konce. Pravděpodobně zlomená žebra, která nevydržela tlak.

"Chci zpátky svůj pás!" křičí Covington a dožaduje se tak odvety s Kamaru Usmanem.

"První zápas Colbyho a Usmana byl neuvěřitelný, líbil se mi," připouští později Dana White, že je odvetě nakloněn, zároveň má však v hlavě alternativního soupeře. "Možná bude bojovat s Masvidalem, uvidíme, jestli o ten zápas bude Jorge stát."

Sám Covington se souboji s bývalým kamarádem rozhodně nebrání: "Jestli nemůžu dostat titulový zápas, tak chci zápas dvou nejlepších kamarádů, kteří se stali nepřáteli, chci bojovat s Jorge Masvidalem." A tenhle matchup by určitě zajímal i fanoušky, uvidíme tedy, jak se v následujících měsících věci vyvinou.

Zatímco Covingtona čeká doslova zářivá budoucnost, bývalý šampion Woodley se bude muset zamyslet, co dál. Po 3 prohrách v řadě a velmi špatných výkonech se samozřejmě zdá být ve vzduchu konec MMA kariéry. To mu radí i šéf Dana White: "Myslím, že by měl přemýšlet o tom, že to zabalí. Měl skvělou kariéru, vydělal peníze."

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články