Grapplingová královna Mackenzie Dern nenechala nic náhodě a svoji soupeřku ukončila pákou na ruku

Grapplingová královna Mackenzie Dern nenechala nic náhodě a svoji soupeřku ukončila pákou na ruku Mackenzie Dern nasazuje armbar Randě Markos | zdroj: Profimedia

V rámci hlavní karty na turnaji UFC Vegas 11, se dostalo i na něžné pohlaví, kde se proti sobě utkaly Mackenzie Dern a Randa Markos.

Američanka Mackenzie Dern (9-1) je známá především svými úspěchy v brazilském jiu-jitsu, kde od roku 2012 vyhrávala v podstatě všechny turnaje, které šlo vyhrát. Stala se několikanásobnou šampionkou v ADCC a v no-gi BJJ a na svoje medaile v dalších turnajích si patrně musel pořídit novou skříň. V roce 2016 se rozhodla přesedlat na MMA a po pěti vyhraných zápasech přešla pod křídla UFC. Tam se jí ve slámové divizi také daří a z pěti zápasů vyhrála 4, přičemž nestačila jen na Amandu Ribas, se kterou prohrála na body.

Její soupeřka, Kanaďanka iráckého původu, Randa Markos (10-9), má na kontě o 10 zápasů více, ale její bilance mezi výhrami a prohrami je dost vyrovnaná a o 8 let mladší Dern byla právem pasována na favoritku zápasu.

Po počateční výměně několika úderů, kde měla navrch Markos, se zápas rychle dostal na zem. Mackenzie Dern totiž uklouzla při svém highkicku a Randa Markos udělala tu chybu, že neváhala a snažila se několikanásobnou šampionku v BJJ udržet na zemi. Mackenzie nejdříve zespodu zahrozila triangle chokem, ale potom pozici převrátila pomocí omoplaty a to byl začátek konce zápasu.

Poté, co se Mackenzie dostala nad Randu Markos, uzamkla její ruku do armbaru a i přes velkou flexibilitu, kterou Markos předvedla, jí nakonec donutila odplácat. Randa Markos má sice fialový pás v BJJ, ale Mackenzie Dern ukázala, že i v grapplingu jsou jiné úrovně a za svoji armbar si vysloužila bonus 50 tisíců dolarů za výkon večera.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články