KO za 17 sekund! Khamzat Chimaev je k nezastavení

KO za 17 sekund! Khamzat Chimaev je k nezastavení Khamzat Chimaev trefuje Geralda Meerschaerta svým tvrdým pravým direktem a posílá jej do bezvědomí. | zdroj: Profimedia

Všech svých 9 zápasů v MMA vyhrál Khamzat Chimaev před limitem a ve svých třech zápasech v UFC inkasoval jediný úder. Podívejte se, jak teď knockoutoval svého soupeře za 17 sekund.

Rok 2020 patří bezesporu Khamzatu Chimaevovi. Tento čečenský bojovník se švédským pasem vlétl do UFC jako uragán a jak to tak vypadá, zatím se jen zahřívá.

Do UFC nastoupil jako neporažený, se 7 výhrami v řadě, přičemž každý zápas dokázal ukončit před limitem. V červenci proti němu UFC nasadilo veterána Johna Phillipse, se kterým si Chimaev poradil takovým způsobem, jako by bojoval s amatérem. Phillipse vzal na zem, kde jej první kolo mlátil, co se do něj vešlo. Ve druhém kole se nad ním „slitoval“ a dal uškrtil jej na D’arce choke.

Hned v pozápasovém interview si řekl o „nášup“ a tak mu UFC dalo za 10 dní dalšího soupeře. Zápas byl velice podobný, s tím, že tentokrát Chimaev ukončil svého soupeře Rhyse McKeeho na TKO v prvním kole. Za oba zápasy dostal Chimaev bonusy za výkon večera a šéf UFC Dana White si Chimaeva pro jeho přístup „kdykoliv s kýmkoliv“ oblíbil.

Dnes proti němu UFC ve střední divizi postavilo veterána Geralda Meerschaerta, který rozhodně není lehkým soupeřem. Alespoň papírově neměl být. Ve svých 32 letech měl na kontě už 44 zápasů a drží úctyhodných 23 vítězství na submisi. Jen jediná výhra na submisi by jej tak dělila od vytvoření nového rekordu pro střední divizi.

Meerschaert bral jako velkou urážku to, že jej Chimaev a tak trochu i UFC přehlíželo a mělo jej za předem poraženého, protože Chimaev dostal už před zápasem přislíbený duel s Demianem Maiou ve welterové divizi. Meerschaert chtěl dát Chimaevovi za vyučenou a jejich duel se vyhrocoval. Chimaev na oplátku řekl, že až Meerschaerta porazí, vezme si jeho černý pás v BJJ, protože sám má pouze modrý pás.

Vlastní zápas trval velice rychle, pouhých 17 sekund. Khamzat Chimaev zahnal Geralda Meerschaerta ke kleci, kde mu umístil přesný a tvrdý pravý direkt přímo na bradu, po kterém šel Meerschaert bezvládně k zemi.

Khamzat Chimaev tak vyhrál na velice rychlé a působivé KO a ukázal, že to umí nejen na zemi a v klinči, ale že má i vybroušený postoj a je nebezpečný z každé pozice. Dnešní výhrou navíc pokořil další rekord, když si připsal 3 vítězství v UFC v rozmezí 66 dnů, což se zatím nikomu v moderní historii UFC nepodařilo.

Jeho hvězda dál strmě stoupá a pokud se opravdu v dalším zápase utká s Demianem Maiou, pravděpodobně půjde do utkání jako velký favorit.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články