UFC si chce vybudovat další hvězdu, pro Khamzata Chimaeva plánují rychlou cestu na vrchol

UFC si chce vybudovat další hvězdu, pro Khamzata Chimaeva plánují rychlou cestu na vrchol zdroj: Profimedia

Khamzat Chimaev na sebe při vstupu do UFC upoutal pozornost jako málokdo. Není se čemu divit, že se svým přístupem a chutí zápasit zalíbil i samotnému Danu Whiteovi.

Švédsko-čečenský bojovník Khamzat Chimaev (8-0), který trénuje v Allstars gymu ve Stockholmu, do UFC vlétl jako uragán. Ve své premiéře v červenci totálně přejel Johna Phillipse, který ho nedokázal dokonce ani jednou trefit. Dominantním výkonem si navíc vysloužil také bonus za výkon večera, a to přestože normálně bojuje o váhu níž ve welterové divizi (-77 kg).

Tím však jeho spanilá jízda pouze začala. „Cítím se skvěle, chci bojovat příští týden, je mi jedno kdy, jestli dneska nebo zítra. Chci bojovat, jsem hodně hladový," rozpovídal se v pozápasovém interview. „Jestli máte někoho s kým bych mohl zápasit, dejte mi ten zápas. Budu zápasit kdy budete chtít. Budu tady šampionem, v 77 kilech. Je mi jedno koho, dejte mi nějakého borce a já ho rozdrtím.“

UFC se podařilo narychlo najít soupeře. Rhys McKee je ale především striker, a Chimaevově wrestlingu nedokázal odolat. Tentokrát z toho bylo ještě rychlejší vítězství a nový rekord v UFC, protože nasbírat 2 výhry během pouhých 10 dnů se do té doby ještě nikomu v UFC nepovedlo. Khamzat ve svém druhém představení inkasoval pouhé 2 údery a opět neopomněl zmínit, že je schopný ihned naskočit do dalšího zápasu.

Khamzat Chimaev zdroj: Profimedia

Rychlý vzlet trochu zpomalily problémy s udělením víza pro vstup do USA, kde se teď akce UFC pořádají. Chimaev ale svými výkony na Bojovém ostrově udělal pořádný dojem. V mezičase se o něm psalo také v souvislosti s jeho někdejším výletem do Irska, kde se prý snažil najít Conora McGregora, aby mohl pomstít Khabiba.

Bylo jasné, že UFC se vynasnaží, aby ho do USA dostalo. To se povedlo a čečensko-švédský bojovník se v oktagonu znovu představí už 19. září. Soupeřem by mu měl být zkušený Gerald Meerschaert, pro něhož to bude již 45. profesionální zápas kariéry. Tím ale plány UFC pro Chimaeva rozhodně nekončí, Dana White mu totiž slíbil, že pokud zvítězí, v říjnu mu naservíruje BJJ specialistu #7 Demiana Maiu.

To se samozřejmě nelíbí Meerschaertovi, který se cítí trochu přehlížený a vzkazuje: "Neodejde z klece ve stavu, aby mohl v říjnu zase zápasit." Chimaev ale bude jasným favoritem a očekává se, že do konce roku už skutečně bude bojovat mezi elitou welterové divize.

Zdroje:  Bloody Elbow , Essentially Sports

Nejnovější články