„Zabil bych je, kdyby uhodili mého otce,“ říká Khamzat Chimaev na adresu Conora McGregora a Mika Perryho

„Zabil bych je, kdyby uhodili mého otce,“ říká Khamzat Chimaev na adresu Conora McGregora a Mika Perryho zdroj: Profimedia

Zrodila se nová hvězda UFC? „Budu nejlepší bojovník na světě,“ prohlašuje Khamzat Chimaev.

Khamzat Chimaev se zničehonic objevil v UFC a hned ve svém debutu ve střední váze dokázal pořádně zvednout diváky ze židle. Svému soupeři Johnu Phillipsovi dominoval od začátku až do konce, kdy jej ukončil ve druhém kole na D’Arce choke.

O 10 dní později se postavil do oktagonu znovu, tentokrát ve welterové váze, proti nadanému bojovníkovi ze Severního Irska, Rhysovi McKeemu a výsledek byl hodně podobný - po 3 minutách totální dominance vyhrál Chimaev na TKO. Dohromady za oba duely rozdal 196 úderů a přitom obdržel jen 2 rány.

Chimaev za obě své představení v oktagonu získal bonusy za výkony večera (100 tisíc dolarů) a spanilá jízda, kterou na Fight Islandu předvedl, se mu tak dost vyplatila. Ve svých 26 letech tak pořádně rozvířil vody UFC a je mu předpovídána skvělá budoucnost.

Odkud se ale takový bojovník znenadání vzal? Chimaev emigroval z Čečenska do Švédska se svými rodiči když mu bylo 19 let, a přestože začal s MMA teprve před pár lety, s bojováním má bohaté zkušenosti. O svém zápasnickém životě se rozpovídal pro rt.com:

„Celý svůj život jsem dělal wrestling, začal jsem když jsem byl malý kluk, asi kolem 5 let. Před třemi roky jsem zašel do Allstars Gymu a přišel ke mně manager a zeptal se mě, jestli tam nechci zůstat. Řekl mi, že ve mně vidí něco speciálního, a že bych mohl být dobrým bojovníkem. Řekl jsem ano, proč ne a začali jsme trénovat. A teď, po třech letech jsem v UFC a měním dějiny.“

V zápase, ale i před ním, překypuje Khamzat sebevědomím. Podle něj má důvod si věřit, protože trénuje s těmi nejlepšími:

„Myslím, že je to tím, že trénuju s Alexem (Gustafssonem) a Ilirem (Latifim), tihle kluci váží přes 20 kg více než já, takže když spáruju s těmito sparringpartnery, tak potom je bojování v 77 kg snadné. Je to zkrátka lehké bojovat v 77 a 84 kilové divizi, potom co spáruju s top bojovníkama z polotěžké a teď už i těžké divize. Oni mi obrovsky pomáhají.“

Lidé začali Chimaeva pro podobný styl boje přirovnávat ke Khabibovi Nurmagomedovi, neporaženému šampionovi lehké váhy a Khamzat s tím očividně nemá problém:

„Upřímně, je mi to jedno. Jsem Khamzat, Khamzat Chimaev a jednou budu šampionem a nejlepším bojovníkem na světě a potom budou všichni mluvit o mně,“ věří si Chimaev.

Během krátké doby, co je v UFC už ale ví, koho by rád potrestal dalšího. Vyzval Demiana Maiu, pošťuchoval se s na twitteru s Conorem, řekl, že vymlátí celou divizi. Ale speciálně má spadeno na Mika Perryho, který nedávno v restauraci knockoutoval staršího muže, když se jej snažil vyvést ven (psali jsme o tom zde):

„Viděl jsem video, jak uhodil jednoho starého muže a v mojí zemi, v Rusku, kdyby lidi viděli, jak někdo mládí starého muže, tak by hned začali mlátit toho útočníka. Nemá žádný respekt. Kdyby například uhodil mého starého otce, tak bych ho zabil. Nemám rád takové lidi. Conor to udělal taky, tohle prostě nemám rád.“

Ohledně toho, v jaké divizi bude zápasit, si Chimaev vrásky nedělá:

„Mně je to jedno. 84 nebo 77 kilo, když budu moct udělat 70, tak třeba i tam. Uvidíme, možná někdy v budoucnu. Teď vím, že můžu porazit šampiony ve welterové i ve střední divizi.“  

Zdroje:  rt.com

Nejnovější články