Soupeř ho měl na lopatě, o pár vteřin později vyhrál nevyzpytatelný Johnny Walker na TKO

Soupeř ho měl na lopatě, o pár vteřin později vyhrál nevyzpytatelný Johnny Walker na TKO Johnny Walker rozbil Ryana Spanna svými tvrdými lokty | zdroj: Profimedia

Dvakrát byl sražen k zemi, ale i tak „mistr chaosu“ dokázal odejít jako vítěz v prvním kole.

Johnny Walker (18-5) měl kdysi blízko k pozici vyzyvatele, ale prohra na KO s Corey Andersonem a další porážka s Nikitou Krylovem jej usadili na 11. příčku v žebříčku. Johnny změnil trenéra, nejdříve se připravoval pod vedením Firase Zahabiho, ale teď přeplul oceán do Irska, kde trénuje pod vedením kouče Johna Kavanagha, trenéra Conora McGregora.

UFC mu přichystalo soupeře ze 12. místa v žebříčku, v podobě Ryana „Supermana“ Spanna (18-6), který byl solidně rozjetý a vyhrál 8 zápasů za sebou. Spann je především specialista na submise a ze svých 18 výher dokázal soupeře uškrtit nebo upáčit v jedenácti případech.

Johnny Walker je naopak především striker, který do oktagonu přináší nekontrolovatelný chaos, ze kterého se následně snaží vytěžit KO. A pořádně chaotický byl i tento zápas.

Johnny hned v úvodu trefil dobrý lowkick následovaný tvrdým zadním direktem, ale Ryan Spann jej následně přimáčknul na pletivo, kde jej vzal na zem. Johnny Walker se však dokázal rychle postavit a následně se dostal z klinče pryč.

Při jeho následném útoku jej ale Spann vychytal krásným předním hákem přímo na bradu a Walker se skácel k zemi. Spann se na něj vrhl a nebyl daleko od ukončení, dostal se Walkerovi do mountu a poté se pokusil o triangl, který mu ale nevyšel a ztratil tak dominantní pozici.

Zápas se dostal zase do postoje, kde se oba dva soupeři navzájem současně trefili. Ryan Spann měl ale tvrdší ránu a znovu poslal Johnnyho Walkera na vteřinu poslal na zem. Johnny se ale dokázal rychle zvednout a Spann jej zatlačil na klec, kde se potopil pro double leg takedown. A to byla chyba, protože v tu chvíli Johnny Walker spustil krupobití loktů a hammerfistů na hlavu Spanna, který na takový nápor nenalezl odpověď a rozhodčí byl nucen zápas ukončit na TKO.

 

Johnny Walker tak prolomil sérii dvou porážek v řadě a dostál své pověsti, že s ním do oktagonu přichází chaos. Svůj nepředvídatelný styl pravděpodobně jen tak nezmění, což je možná dobře, protože na jeho zápasy je radost se dívat.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články