Bývalý šampion Tyron Woodley bude o víkendu bojovat o přežití v UFC

Bývalý šampion Tyron Woodley bude o víkendu bojovat o přežití v UFC Tyron Woodley | zdroj: Profimedia

Tyrona Woodleyho čeká velice těžký a důležitý zápas, který pravděpodobně rozhodne o jeho další kariéře.

Od chvíle, kdy bývalý šampion welterové váhy UFC Tyron Woodley přišel o pás v souboji s Kamaru Usmanem, neprožívá tento americký bojovník zrovna nejšťastnější období. Po zranění ruky a prodělané nemoci způsobené koronavirem prohrál i zbylé dva zápasy (s Gilbertem Burnsem a Colby Covingtonem) a propadl se až na sedmou příčku divizního žebříčku.

V posledních duelech působil Woodley navíc lehce vyčpělým dojmem a vypadalo to, že je k tomu, jak zápas dopadne, trochu lhostejný. To podle něj bylo způsobené tím, že se před těmito zápasy zaměřoval na špatně věci. O konci kariéry v UFC ovšem vůbec neuvažuje a chce všem ukázat, že se ještě dokáže vrátit mezi absolutní špičku.

„Život není vždy jenom přímá cesta,“ řekl Woodley na tiskové konferenci před turnajem UFC 260, kde se utká s divizní desítkou Vicentem Luquem. „Může být, ale děláme různá rozhodnutí a já jsem v životě udělal rozhodnutí, která mě z této cesty odklonila. To jsou věci, s nimiž se musím vypořádat a konec není možný. Musím jít nahoru, jak to mám teď v plánu.“

Woodley, který se vždy prezentoval jako skvělý univerzál, se domnívá, že největší chyba, kterou v posledních letech dělal, bylo podceňování soupeřů. Proto se rozhodl udělat velké změny. Začal pracovat s veteránem MMA Antoniem Mckeem, kvůli kterému se odstěhoval do Kalifornie a vyměnil také sparingové partnery. Tvrdí, že ho poslední prohry ještě úplně nezlomily a neřekl stále poslední slovo.

„Nezabilo mě to a neodstřihlo mě to od tohoto sportu,“ myslí si Woodley. „Domnívám se, že je dobrým příběhem, když někdo neskončí a předvede comeback. Já jsem stále na vrcholu. Pořád jsem rychlý. A pokud vím, tak mám nejlepší mysl v naší divizi.“

Do dalšího zápasu chce Woodley vstoupit především s pokorou a hodlá se zaměřovat pouze na věci, které může ovlivnit. Ví, že ho po předchozích prohrách mohlo UFC vyhodit a je opravdu rád za to, že dostal ještě jednu možnost. I tak si uvědomuje, že má teď opravdu nůž na krku a další porážka už může znamenat definitivní konec.

„Mohli to se mnou skončit po Burnsovi, Usmanovi i Tillovi. Tohle rozhodnutí bylo na organizaci. Já jsem teď vděčný za to, že jsem ještě dostal další šanci ukázat se. A já to udělám, takže vy všichni uvidíte, že jsem pořád skvělý.“

Zda se Woodley opravdu vzchopí a nebo uvidíme konec bývalého šampiona se dozvíme už tento víkend na turnaji UFC 260. Hlavní karta začíná v neděli ve 4 hodiny ráno (nezapomeňte na změnu času ze zimního na letní) a my vám z ní jako vždy přineseme aktuální reportáže.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články