O’Malley se stále cítí neporažen, ale uznal, že si Vera zasloužil odvetu. Šampionem se chce stát už příští rok

O’Malley se stále cítí neporažen, ale uznal, že si Vera zasloužil odvetu. Šampionem se chce stát už příští rok Sean O'Malley | zdroj: Profimedia

Enfente terrible batamové divize, "Sugar" Sean O’Malley se chystá na zápas, který by ho měl konečně dostat do první desítky žebříčku UFC. V hlavě má ale pořád jméno svého velkého rivala.

Ať se to někomu líbí nebo ne, Sean O’Malley je velkou hvězdou UFC. A to přestože je to až třináctý muž žebříčku bantamové váhy. Jeho nezaměnitelný styl, kterým se dokáže prezentovat v kleci i mimo ní, mu ale zajistil masy fanoušků. A i když zatím dokázal porážet jen bojovníky, kteří jsou elitní špičce dost daleko, jeho resumé je poměrně působivé - 11 ukončení na KO z 15 zápasů a jen jedna jediná porážka. Tedy alespoň pro všechny, kdo se nejmenují Sean O’Malley. Cukřík totiž prohru s Marlonem Verou nikdy nevzal úplně na vědomí a dál prohlašoval, že je v MMA neporažený. A i když od tohoto zápasu uplynuly už dva roky, Seanovi nepříjemné střetnutí evidentně stále leží v hlavě a plánuje "darovat" Verovi odvetu.

"Po mém zápase s Chitem se všichni furt ptali na odvetu. Ale já na to říkal, že on si tu odvetu nezaslouží. Jednou jsem ho už zmlátil, takže si opakování musí zasloužit. A myslím si, že v poslední toho dosáhl. Prohrál s Aldem. Prakticky prohrál s Frankiem Edgarem, prohrál 13 minut toho zápasu, a pak teda vyhrál no, a teď porazil Roba. Takže si myslím, že si zasloužil svoji odvetu,“ nabídl svou verzi reality O’Malley v rozhovoru pro ESPN. Na opakování tohoto souboje však bude muset Sean ještě nějakou chvíli počkat, protože ho za necelé dva měsíce čeká jiný soupeř.

Mnozí Seana kritizují za jeho hvězdné manýry, přotože zatím nečelil těm nejkvalitnějším bojovníkům bantamové divize. To by se ale mělo změnit už 2. července na velkém číslovaném turnaji UFC 276 v Las Vegas. Tam by se měl podle uniklých informací střetnou s Pedrem Munhozem, který uzavírá první desítku žebříčku bantamové divize a který by pro mladého Američana představoval skutečný test.

Myslím, že to dává smysl," vyjádřil se O'Malley k souboji s Munhozem. "Je to dobrý krok kupředu. Když se podíváš na jeho posledních pár porážek... Dominick Cruz, Jose Aldo, Frankie Edgar nebojoval s nějakýma nýmandama. Na sto procent je to zatím můj nejtěžší soupeř. Taky knockoutoval Codyho Garbrandta, i když kdo ne, takže tohle zrovna nic moc neznamená,“ neubránil se Sean rýpnutí do bývalého šampiona, kterému se poslední dobou moc nedaří.

Pedro je hrozně tvrdý, je odolný. Takže budu připravený na 15 minut boje. Teď ještě nejsem, ale máme 8 týdnů a 2. července budu ready na všechny tři kola. Ale samozřejmě půjdu po příležitostech ho vypnout. Nevadilo by mi ani, kdybych ho uškrtil, vím, že má černý pás, má dobrou gilotinu, celkově je to dobrý grappler. Nebyl jsem pořádně otestován co se týče grapplingu v oktagonu za poslední 4 roky. Hodně lidí, včetně mě, chce vidět, jak na tom jsem,“ přemítal dále O'Malley o možném průběhu budoucího souboje s brazilským zápasníkem. Za svého působení v UFC skutečně neměl moc příležitostí ukázat jiný aspekt boje než postoj, ale do grapplerských výměn s Munhozem se, i přes své vyjádření, nejspíše moc nepohrne. Což je škoda, protože test svých grapplerských schopností by se mu mohl hodit například proti nynějšímu šampionovi Sterlingovi. A Sean v rozhovoru na MMA Hour hýřil svým obvyklým sebevědomím, že by se o pás brzy rád utkal:

Dvě další ukončení a na začátku roku 2023 budu bojovat o titul. S kýmkoliv kdo ho zrovna bude mít. Myslím, že po tomhle zápase, jestli ukončím Pedra, tak vyzvu někoho z první pětky,“ nastínil si svou nejbližší budoucnost.

OMalley zdroj: Foto: Profimedia

Nejdříve však bude muset přejít přes zmíněného Munhoze, což může dopadnout jakkoliv, zvláště s vědomím, že když naposledy čelil Sean kvalitnějšímu soupeři v podobě Chita Very, museli ho z klece kvůli zraněné noze odnášet na nosítkách.

Řeč přišla také na téma, které v současnosti nejvíce hýbe děním kolem UFC, tedy na peníze. Velmi rozšířenou kritiku na „lakomou“ organizaci však O’Malley nesdílí:

Věřím, že mám cenu milionu dolarů za zápas. Ale je očividně směšné chtít tolik, když vidíš kolik teď obvykle UFC platí. Prostě nedostanu milion za zápas. Takže to, co teď vydělávám, mi pro tuto chvíli stačí. UFC se ke mně chovalo dobře, takže za ně budu dál bojovat, až si ten milion za zápas svými výkony prostě zasloužím. Cokoliv bude třeba, vypnu Pedra, Chita, Petra a získám tu milionovou smlouvu. Budu v UFC ještě dlouhou dobu a budu pro ně dobrý partner pro byznys.“

Je ale nutné říct, že Sean si takový vstřícný postoj může dovolit. Díky své extrémní popularitě se mu daří zajistit si více než slušné živobytí i aktivitami mimo klec:

Vydělávám miliony mimo UFC, což mi zajistilo právě působení v téhle organizaci. Tenhle rok budu bojovat dvakrát a vydělám miliony tím, že jsem v UFC, protože mám možnost se ukázat a dělat to, v čem jsem fakt dobrý, v bojování. Já toho prostě jen využívám, buduju si svoje sociální sítě mimo UFC, takhle to prostě funguje,“ přiblížil v zásadě ideální symbiózu s organizací, která však není vhodná a ani proveditelná pro každého. To však mladého Američana, který si nedávno pořídil své první luxusní Lamborghini, moc trápit nemusí.

Zdroje:  Youtube ESPN MMA , The MMA Hour

Nejnovější články