Rozjetý Fapšo chce v prvním kole rozpoutat hromobití, Plavec se připravuje na intenzivní staredown

Rozjetý Fapšo chce v prvním kole rozpoutat hromobití, Plavec se připravuje na intenzivní staredown Sebastián Fapšo patří mezi hlavní hvězdy RFA | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

První velký turnaj organizace RFA se nezadržitelně blíží, promotéři si pro tuto příležitost připravili atraktivní MMA zápasy, prostor dostanou ale i kovaní postojáři. Emoce vzbuzuje především duel Sebastián Fapšo vs. Bernard Plavec.

Mašina na knockouty, tak by se dal popsat Sebastián Fapšo, který se na domácí scéně blýsknul hlavně na turnajích Oktagon Underground. Nové útočiště našel v organizaci RFA, kde bude chtít zazářit ještě víc. “Tank” se nechal slyšet, že se na domácí scéně považuje za krále váhy do 81 kilogramů, což hodlá demonstrovat i v následujícím zápase. “Chci ukázat, že jsem o úroveň výš, než celá česko-slovenská scéna. To je můj cíl, ukázat, že jsem jinde,” řekl ve vysílání na Instagramu RFA. Už nyní pomalu začíná pomrkávat po opasku šampiona, následně by chtěl prorazit v zahraničí.

Fapšo má velké plány co se týče rozvoje osobnosti bojovníka. “Stát se bojovníkem se vším všudy, hlavou, duší, srdcem, vším, čím se dá, být bojovníkem.” Jako příklad uvedl prohřešky ve stravování, uvědomuje si, že podobné maličkosti mohou představovat rozdíl mezi šampionem a poraženým. Zároveň chce měřit síly s těmi nejlepšími, stát se nejlepším a tuto pozici následně udržet co nejdéle. Nejdůležitější je pro něj ale samotná cesta.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Na další soupeře se moc těší, v první řadě by chtěl zajistit napínavou podívanou. “Hlavně doufám, že všichni, kteří se mnou půjdou, do toho dají maximum, aby to byla show a podívaná pro lidi, kteří si zaplatili za lístek.” Fapšo si zakládá na autentickém projevu, a to jak v kleci, tak mimo ni. “To, co předvádím, je vždy kus ze mě, kus z toho, co jsem za těch dvacet let prožil… Není to hrané. Ani to, co předvádím na staredownu, není hrané. Jak to v ten moment cítím, tak to vypustím a nechám.” Dodal, že si nehraje na žádného “zabijáka”, akorát v sobě zkrátka cítí oheň, který občas musí ven. A právě díky tomu působí jako magnet na pozornost diváků.

Pokud jde o soupeře, stejně jako ostatní Fapšovi protivníci bude mít Plavec výškovou převahu, musí si tedy dát pozor na delší končetiny a kolena. Je ale přesvědčen, že vše vyřeší jeho těžké ruce. “Říkají mi, že mám ve velkých rukavicích ránu jako těžká váha. V malých mi stačí jeden úder na knockout. Myslím si, že to v sobotu pan Bernard Plavec ucítí,” naznačil a předpověděl, že knockout padne hned v prvním kole.

A co na jeho proroctví říká Bernard Plavec? “Jsem zastáncem toho, že není důležité, co říká, ale co pak udělá, takže uvidíme. To samé můžu říct já, také jsem nějaká káčka rozdal,” reagoval v navazujícím rozhovoru. Ani on však nevyloučil konec v prvním kole. “Je to rozhodně tank, tlačí, takže bude přestřelka,” řekl s tím, že se jim ani on rozhodně nevyhýbá.

Ač to dle vypsaných kurzů nevypadá, Plavec je víc než důstojným soupeřem. Jako thaiboxer se v roce 2014 stal amatérským mistrem České republiky asociace CMTA, v minulém roce dokonce v RCC porazil Igora Kurganského (K-1). Před premiérou v RFA už nestihl absolvovat žádný kemp, během přípravy na něj dohlížel Pavel Bechtold z PriMMAt Gymu. Fapša si pořádně nastudovali a přizpůsobili mu trénink, nic konkrétního ale prozradit nechtěl. Během přípravy se s ním potkával například Leo Brichta, který se na turnaji taktéž objeví, není tedy pochyb, že šlo o poctivou dřinu. “PriMMAt je jedna velká rodina, kde si vždycky všichni navzájem rozbijeme hubu (smích).”

“Osobně mám raději zápasy s cizinci, ale neodmítnu žádný zápas, beru všechno, co přijde.” Už souboj s Fapšem vnímá jako cestu na vrchol této váhy na domácí scéně, což je pro něj velká motivace. “Do trashtalku se úplně nepouštím. Jedu si to svoje, dělám to kvůli sportu, ne kvůli tomu, abych do někoho rýpal. Jsem skromnější člověk, nechce se mi zbytečně otvírat pusu.” Plavec počítá s tím, že se ho Fapšo během staredownu pokusí rozhodit, je na to ale připravený, protože podobné situace už zažil. Navíc si ani nemyslí, že by měl být v pozici outsidera, ačkoli bookmakeři a sázející mají trochu jiný názor.

Duel Plavec vs. Fapšo je hlavním předzápasem turnaje RFA: Grand Opening, který odstartuje 14. května v 17:00 hodin. Celou akci můžete sledovat na stránkách Realsport.tv.

Zdroje:  Real Fight Arena - Instagram

Nejnovější články