Brazilec slibuje, že Brichtovi zláme kosti. “Pes, co štěká, nekouše,” myslí si Leo

Brazilec slibuje, že Brichtovi zláme kosti. “Pes, co štěká, nekouše,” myslí si Leo Leo Brichta | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Leo Brichta se pomalu chystá na sebevědomého Brazilce, který mu před dalším turnajem posílá ostré vzkazy. Co na něj chystá? A kdo další přijde na řadu?

Miláček diváků Leo Brichta má v posledních měsících napilno. V polovině března si střihnul premiéru v nové organizaci v rámci zahřívacího turnaje RFA: Warm Up, hned poté se však vrátil zpět do přípravy, jelikož s ním organizátoři počítají i na první ostrý turnaj. “Od minulého zápasu jsem měl jenom jeden den pauzu, když jsme byli s klukama na wellnessu, ale jinak makám každý den. Minimálně mám jeden trénink denně, ale snažím se, abych za týden udělal takových 11 až 12 tréninků,” řekl v rozhovoru na Instagramu RFA.

Brichtovi naštěstí vysoké zápasové tempo nevadí, naopak se zdá, že je docela při chuti. “S**e mě, že to není jako ve fotbale, já bych nejradši zápasil každý týden. Teď mám tady skvělou možnost, můžu zápasit skoro každý měsíc, tak doufám, nebo vím, že RFA vydrží,” řekl a potvrdil, že by se chtěl představit i v jiných disciplínách. “Chci dělat kickbox v těch malých rukavicích, Real Fight i MMA.” S promotérem Borisem Marhanským se už domlouval, že si v rámci dalšího turnaje střihne zápas v postoji. “Cíl je jasný - vydělat peníze.”

Pokud se jedná o následující zápas, budou to zřejmě pořádně vydřené peníze. Brazilec Arthur Lima (9-2) se může pochlubit zápasy v organizacích RCC, LFA nebo ACB. “Ten frajer je fakt dobrý, je to špička. Můžu i prohrát, to se samozřejmě ve sportu stává, nejsou to pořád jen výhry, přijdou i prohry.”

“Vůbec nevím, co od něj čekat, uvidíme. Je jasné, co lze čekat ode mě, ale od něj… Je to černý pásek (v brazilském jiu-jitsu), ale i v postoji umí dobře bouchat. Takže nevím, uvidíme. Prostě se jdeme poprat, jak to dopadne, tak to dopadne.” Brichta věří, že štěstí přeje připraveným, je přesvědčen, že udělal maximum. V tréninku k žádným velkým změnám nedošlo. “Je to pořád to samé. Pracuji na svých věcech, abych se zlepšoval v tom, co mi jde nejlépe. Jedu si prostě to svoje, co mě baví.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Arthur Lima dal jasně najevo, že je připraven i na slovní přestřelky, v krátkém videu Leovi vzkázal, že mu přeláme kosti. Český striker se ale něčím takovým nehodlá nechat rozhodit. “Neřeším to. Přijde mi jako sympaťák, tohle je hrané, vůbec mě to nes**e. Ať se každý ukáže v kleci, jaký je chlap. Pes, co štěká, nekouše… Já si radši všechno nechávám do klece. Držím hubu, s pokorou makám.”

Spolu s promotérem prozradili, že bylo poměrně obtížné sehnat vyrovnaného soupeře. Několik bojovníků nabídku odmítlo, například neporažený Turek a zhruba šest polských zápasníků. A zrovna s nimi by se Brichta rád poměřil, na stole je totiž možnost, že do budoucna zamíří do KSW, což by mu promotér RFA umožnil. “Záleží samozřejmě na nabídkách, nic oficiálního z KSW zatím nepřišlo.”

Jeden soupeř by se ale nakonec přece jen našel, navíc jde o českého borce. A právě o ně si Brichta ještě v barvách Oktagonu říkal. Jde o Vítězslava Rajnocha (9-4), který v posledních letech lovil v ruské ACA. Momentálně má sice stále platnou smlouvu, kvůli politické situaci se ale zřejmě v nejbližší době k dalšímu duelu nedostane. Nabízí se tedy šance blýsknout se v RFA, Brichta navíc není proti. “Prý je limitovaný smlouvou, takže bych byl rád, kdybychom si to střihli v postoji v malých rukavicích. Proč ne.” Boris Marhanský na jeho slova zareagoval s tím, že se na zápase již pracuje.

Není žádným tajemstvím, že byl Brichta v Oktagonu pouhý krůček od titulového zápasu, mohl se tedy stát jedničkou lehké váhy. Na tom mu ale zase tolik nezáleží. “Nerad mluvím v číslech. Jestli je někdo jednička, dvojka, trojka… Tam se to mění, může se to rychle otočit. Je to prostě nevyzpytatelné. Myslím si, že patřím mezi ty nejlepší, ne že jsem nějaká jednička.”

Brichta navíc momentálně nemá stanovené žádné konkrétní cíle, chce být hlavně aktivní a co nejčastěji zápasit. “Nemám nějaký cíl. Chci prostě zápasit, vyhrávat, chci dělat, co mě baví. Dokud mě nebude tolik štvát ta dieta, tak v tom sportu chci ještě nějakou dobu být,” řekl a připomněl, že je teprve na začátku kariéry. “Přece jen je mi 24 let, za celou kariéru jsem snad nezápasil s nikým mladším, než jsem já. Na tenhle sport jsem pořád hodně mladý, takže uvidíme.”

Duel Brichta vs. Lima ozdobí turnaj RFA: Grand Opening, který je naplánován na 14. května. Galavečer bude možné sledovat na stránkách Realsport.tv.

Zdroje:  Real Fight Arena - Instagram

Nejnovější články