Lajoš Klein předvedl highkick ve výskoku a bral skalp dvojnásobného šampiona

Lajoš Klein předvedl highkick ve výskoku a bral skalp dvojnásobného šampiona Lajoš Klein v UFC. | zdroj: Profimedia

Slovenský bojovník Lajoš Klein dostal od UFC velice těžkého soupeře, ale předvedl skvělý výkon a slavil zaslouženou výhru.

První Slovák v UFC měl dneska svůj večer. Ľudovít „Mr. Highlight“ Klein šel do svého pátého zápasu v UFC a proti zkušenému a těžkému soupeři dokázal urvat výhru. Původně měl Lajoš bojovat až o týden později proti Ignacio Bahamondesovi, ale osud tomu chtěl jinak a tak se slovenský borec podíval do Londýna, kde se proti němu do oktagonu postavil zkušený velšský bojovník Mason Jones.

Ten v organizaci Cage Warriors kdysi ovládl dvě divize – lehkou a welterovou –  a stal se tak dvojitým šampionem, což je kousek, který se dodnes povedl jen Conoru McGregorovi. Do zápasu s Lajošem měl na kontě 11 vítězství a jedinou porážku ve své profesionální kariéře.

Lajoš se však Velšana nezalekl a předvedl s ním skvělý zápas. Jones byl ze začátku aktivnější a tlačil Lajoše po oktagonu. Po chvíli zavřel slovenského bojovníka do klinče na kleci, odkud si oba borci rozdávali několik loktů a krátkých úderů. Za chvíli šel ale zápas znovu doprostřed klece, kde se Lajošovi povedl jeho pověstný levý highkick na Jonesovu hlavu, což ale Brit dokázal ustát.  

Jones o chvíli později zase na oplátku skvěle načasoval svůj jab a Lajoš tak ztratil na chvíli rovnováhu, ale vzápětí slovenský borec ukázal, proč je jeho přezdívka Mr. Highlight. Vytáhl totiž na Velšana nádherný highkick s výskokem, kterým jej trefil do hlavy. Jones to sice opět ustál, ale Lajoš ohromil spoustu fanoušků i samotné komentátory.

 

Druhé kolo začalo přestřelkou, ve které Lajoš skvěle trefil pravý hák a poslal hodně otřeseného Masona na zem. Tam jej zasypal sprškou úderů, ale Mason dokázal Lajoše svázat do halfguardu a zachránit se. I tam mu ale Lajoš nadělil několik dobrých úderů, než se Jones dokázal postavit zpět na nohy.

Ve třetím kole pak udělal velšský bojovník hned na začátku podivnou taktickou chybu, když se na Lajoše snažil udělat naskočený triangle choke. Lajoš se samozřejmě nenechal nachytat a Jones skončil pod ním, odkud od slovenského bojovníka inkasoval údery.

Nakonec se Jones dokázal postavit i s Lajošem na zádech a zápas šel znovu do postoje. To už ale na hodinách zbývala poslední minuta a Mason nedokázal vymyslet žádný způsob, jak slovenského borce ukončit. Lajoš Klein tak zaslouženě vyhrál na body a připsal si velice cenný skalp.

"Očekával jsem tvrdý zápas, protože můj soupeř byl velice silným bojovníkem. Ale věděl jsem, že jsem připravený na tři tvrdá kola a věděl jsem, že ten zápas vyhraju," řekl Lajoš po zápase.

"Nic mě nepřekvapilo, protože jsem věděl, že je to velký tvrďák. Byl i ve welterové váze, je to bývalý šampion organizace Cage Warriors ve dvou divizích a věděl jsem, že to bude drsné, ale byl jsem na to připravený. Teď budu pár dní odpočívat a potom půjdu zpátky do gymu a budu se připravovat na další výzvu, na další zápas. Doufám, že to bude brzy. Protože jsem zdravý, nemám žádná zranění a jsem hladový," prohlásil první slovenský bojovník v UFC

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články