S kým se v v Londýně popere Lajoš Klein? Čeká ho "Drak" z Walesu, který má ocelovou bradu a miluje přestřelky

S kým se v v Londýně popere Lajoš Klein? Čeká ho "Drak" z Walesu, který má ocelovou bradu a miluje přestřelky Lajoš Klein | zdroj: Profimedia

Změna soupeře na poslední chvíli a zápas o týden dřív, ale nedá se nic dělat, Lajoš Klein se v sobotu v Londýně porve o třetí vítězství mezi elitou v UFC a čeká ho hodně tvrdý oříšek.

Změna soupeře na poslední chvíli dokáže s psychikou bojovníka zamávat. Jsou ale i tací, kteří podobné situace vyloženě přitahují, a když se tak stane, ani nehnou brvou. To je pravděpodobně i případ Lajoše Kleina, který naposledy potvrdil, že mu takovéhle situace svědčí, když porazil Devonteho Smithe, čímž srovnal svou bilanci v rámci UFC na 2-2 a zajistil si novou smlouvu.

Slovenský bojovník se měl původně vrátit do klece 30. července na velkém turnaji UFC 277 proti Ignaciu Bahamondesovi, jenže Brazilec nedostal vízum do USA, a tak matchmakeři narychlo vymysleli jiný plán. Kleina přesunuli na očekávanou akci do Londýna, kde se o víkendu potká s Masonem Jonesem, který bude představovat o dost větší výzvu.

Začátek profesionální kariéry "Draka" z Walesu připomíná cestu slavného Conora McGregora. Během necelých 3 let ovládl v britské organizaci Cage Warriors dvě váhové divize a jako dvojnásobný šampion (lehká váha a welter) s bilancí 10-0 dostal pozvánku do UFC. Matchmakery přitom veřejně požádal, ať mu najdou nejtěžšího možného soupeře, což se mu celkem splnilo. 

V premiérovém zápase totiž Mason zažil křest ohněm. S Mikem Davisem svedl 15minutovou nonstop bitvu. Na konci sice zvedli ruku soupeři, ale zápas byl toho večera vyhlášen jako nejlepší a oba si tak odnesli milionovou prémii i nové fanoušky.

O pár měsíců později měl Alana Patricka doslova na lopatě, jenže ho omylem šťouchnul do oka, takže Brazilec nebyl schopen pokračovat a zápas skončil bez výsledku.

Výhru si konečně odnesl až ze svého zatím posledního zápasu, který absolvoval loni na podzim. S nováčkem Davidem Onamou předvedl opět parádní tříkolovou bitvu.

Co se dá o "Drakovi" z dosavadních 12 zápasů vyčíst? Se soupeři si na začátku zápasu zásadně rukavicí neťuká a jde rovnou do akce. Ačkoliv má černý pás v judu i brazilském jiu-jitsu, preferuje boj v postoji. V něm těží především z boxerských kombinací. Obranu ale nemá nejlepší, takže co natrefuje, schytá zase zpátky. Klein by měl být přesnější a zasahovat častěji. Jenže Jones dokáže ale bez mrknutí oka snést i rány, které by většinu ostatních poslali k zemi, a nepřestává se tlačit dopředu. Když už se stane, že v postoji vycítí krizovou situaci, boj rychle přenese na zem, kde dokáže soupeře potrápit. Kleina tak čeká velmi tvrdý oříšek na rozlousknutí, Jones má totiž rozhodně potenciál dostat se v UFC hodně daleko.

Duel Klein vs. Jones bude uzavírat prelims část startovky sobotního londýnského turnaje, která startuje v 7 večer našeho času.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články