Nemkov rozebral kubánského terminátora Romera na šroubky a obhájil počtvrté šampionský pás Bellatoru

Nemkov rozebral kubánského terminátora Romera na šroubky a obhájil počtvrté šampionský pás Bellatoru Vadim Nemkov rozstřílel Yoela Romera a obhájil svůj titul v polotěžké váze Bellatoru. | zdroj: Getty Images

Vadim Nemkov nastoupil proti legendárnímu Yoelu Romerovi skvěle připraven. I tak ale o 15 let starší Kubánec dokázal vyhrát páté kolo.

 

Vadim Nemkov dnes počtvrté obhájil titul šampiona Bellatoru v polotěžké váze, když v pětikolové bitvě porazil na body kubánský přízrak Yoela Romera. Tomu už je 46 let, a i když jeho břišáky již nejsou tak vyrýsované jako kdysi, pořád dokáže držet krok s mladšími bojovníky a je stále velice nebezpečný.

To věděl i o 15 let mladší šampion Nemkov, jehož taktika byla jasná – nedostat se s Romerem do klinče a využívat své výškové převahy, aby ho přestřílel v postoji. A to se mu také dařilo. Nemkov začal agresivně, na Romera neustále dorážel a nenechal jej ani na okamžik vydechnout. Trefoval ho rychlým předním direktem, navazoval kombinacemi a dobře své útoky prokládal kopy. Byl velice nepředvídatelný a Romero měl s tímto stylem očividně problémy. Když už se Kubánec rozhodl zaútočit, Nemkov mu většinou rychle zmizel z dosahu a sám jej kontroval.

Co se ale kubánskému bojovníkovi nedá upřít, je jeho houževnatost. Nemkov jej ve třetím kole „nahulil“ tvrdým zadním direktem a Yoel byl v problémech. Zacouval až k pletivu, kde jej šampion začal chirurgicky rozebírat, ale nepanikařil a nakonec se zvládl dostat i z této špatné situace. 

Od čtvrtého kola si už Romero uvědomil, že takhle zápas nevyhraje a začal šlapat na plyn. Naháněl Nemkova po kleci, ale ten mu většinou dokázal uhnout a občas i zakontrovat. Když nefungovalo tohle, vsadil Yoel na svoji výbušnost a snažil se šampiona nalákat na to, že už nemůže, a že je otřesený. Na to se ale Nemkov nechytil a dál kolem něj obíhal jako sup a trefoval jej.

V posledním kole ho ale Romero přece jen taky začal trefovat a na konci kola dostal ho i na zem a urval tak aspoň poslední kolo. Na výsledku to ale nic nezměnilo a Rus zaslouženě obhájil svůj šampionský pás.

„Jsem velmi hrdý na to, že jsem mohl sdílet klec s tak skvělým bojovníkem a legendou, jakým je Yoel Romero,“ řekl Nemkov po zápase. „Byl to těžký zápas. Je to velice tvrdý soupeř, má velice tvrdou hlavu, je velice těžké ho knockoutovat. Snažil jsem se jej trefovat z větší vzdálenosti, ale nebylo to lehké, má opravdu tvrdou hlavu,“ přiznal šampion.

„Trochu jsem byl zmatený, když začal hrát, že je otřesený. Ale věděl jsem, že to hraje, a tak jsem pokračoval v tom, co jsem dělal,“ nenechal se nachytat svěřenec legendárního Fedora Emelianenka

Nemkov tak znovu potvrdil svoji dominanci v Bellatoru a bylo by zajímavé vidět, jak by si teď vedl s Jiřím Procházkou. S tím totiž bojoval před 8 lety v Rizinu a podlehl mu na TKO, když jej český samuraj v prvním desetiminutovém kole totálně vyčerpal a on nedokázal nastoupit do dalšího kola. V nejbližší době ale tento zápas není příliš reálný, i když by určitě přilákal spoustu diváků, leda by UFC šampiona Bellatoru přetáhlo.

Zdroje:  Bellator.com

Nejnovější články