„Procházka je milý člověk,“ říká jeho přemožitel Veličkovič. Teď jej ale zajímá jen výhra nad Jungwirthem

„Procházka je milý člověk,“ říká jeho přemožitel Veličkovič. Teď jej ale zajímá jen výhra nad Jungwirthem Bojan Veličković | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Dokázal porazit českého samuraje, bojoval v UFC a o titul v Oktagonu. Srbský bojovník Bojan Veličkovič vyzve v Oberhausenu domácího Christiana Jungwirta.

Zamiloval si přírodu v americkém Coloradu, kde spokojeně žije. Bojan Veličkovič procestoval s MMA téměř celý svět. V roce 2012 v domácím Bělehradě porazil v prním kole TKO Jiřího Procházku a navždy se tak spojil s českým MMA. O jedenáct let později nastoupí do svého sedmého zápasu v Oktagon MMA proti nebezpečenému Keltovi z Neměcka. Bojan nám v exkluzivním rozhovoru prozradil, jak na Procházku vzpomíná, cíle v Gamechengeru i myšlenky na odvezu s Davidem Kozmou.

Ahoj Bojane, díky zá tvůj čas. Jak se cítíš pár dní před tvým důležitým zápasem?

Zdravím, jsem rád za příležitost k rozhovoru. Cítím se skvěle, díky, že se ptáš.

Jaký byl tvůj tréninkový kemp? Cítíš se v opravdu nejlepší možné formě?

Příprava byla dobrá, pár modřin a boulí, ale celkově velmi dobrý.

Jsi považován za jednoho z největších favoritů na váhru TipSport Gamechangeru. Kdo je podle Tebe nejtěžší soupeř?

Pří vší úctě, je mi jedno kdo je favorit. První kolo ukázalo, že žádný favorit neexistuje. Nejtěžší soupeř je vždy ten další. V mém případě je to právě teď Christian Jungwirt.           

Bojan Veličković prošel přes úvodní kolo Tipsport Gamechangeru vítězstvím v prvním kole Bojan Veličković prošel přes úvodní kolo Tipsport Gamechangeru vítězstvím v prvním kole | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA   

V čem je Christian dle Tebe nejsilnější a v čem naopak nejslabší?

Cristian je silný a tvrdý soupeř. Není sice úplně nejtechničtější, ale za poslední dobou udělal velký pokrok od doby, co přišel do Oktagonu, se hodně zlepšil. Jeho největší zbraní je tlak a silný úder. Slabiny má na zemi, ale není úplně jednoduché ho tam dostat.

Bojoval jsi po celém světě včetně UFC. Jak vysoko ceníš Oktagon v porovnání se zahraničím?

I se svými zkušenostmi mohu upřímně říct, že si to v Oktagonu plně užívám. Možná to není tak velká organizace, jako UFC, ale i tak se mi tu líbí. Pracují tu naprostí profesionálové, skvělí fanoušci chodí na každý turnaj a vyprodávají všechny areny. Vytvářejí skvělou atmosféru a nahlas fandí. Už se nemohu dočkat, až se před nimi znovu představím.

Na naší scéně jsi velmi populární. Cítíš podporu domácích fanoušků?

Nevím, co považuješ za hodně fanoušků, ale obvykle dostávám mnoho zpráv na sociálních sítích. Fanoušci mi upřímně přejí a z toho mám radost.

Prohrál jsi s Davidem Kozmou. Chceš se mu v Gamechangeru pomstít?

Myslím, že je to skvělá příležitost ho porazit právě v Gamechangeru, ale nejprve musím přejít přes Christiana a to je jediné, co mě teď zajímá.

Nemohu se Tě nezeptat na zápas s Jiřím Procházkou, který jsi před jedenácti lety dokázal vyhrát. Jak si to pamatuješ?

Jak jsi sám řekl, je to už 11 let, ale moc dobře si to pamatuji. Byli jsme oba na začátku kariéry. Byl jsem ale ten zkušenější, a to mi myslím pomohlo vyhrát. Jirka byl velmi milý člověk plný respektu, čehož si v našem sportu velmi vážím. Začal jsem sledovat jeho kariéru a jsem moc rád, kam až to dotáhl a jaké má úspěchy.

Po Gamechangeru chceš jít pro titul welteru?

Uvidíme, jak dopadne Gamechanger, zbytek je zatím budoucnost.

Bydlíš ve Spojených státech v Coloradu, proč právě tam?

Z nějakého důvodu mě má cesta v MMA několikrát přivedla do Colorada, kde jsem potkal své současné trenéry a pozvali mě tam trénovat. Po pár měsících tréninku, jsem si Colorado zamiloval. Lidé, trénink, počasí, neuvěřitelná příroda, a tak jsem se rozhodl přestěhovat.

Je něco, co bys chtěl závěrem vzkázat českým fanouškům?

Chci si užít energii, kterou v Německu vytvoří a zároveň se těším, až se znovu představím v České republice.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články