Pirát odstoupil z Tipsport Gamechangeru, favorit se naopak vrátí v rezervním zápase

Pirát odstoupil z Tipsport Gamechangeru, favorit se naopak vrátí v rezervním zápase Alex Lohoré vs. Samuel Pirát Krištofič | zdroj: Profimedia

Bylo jasné, že průběh velkolepé pyramidy Tipsport Gamechanger nebude hladký a někteří bojovníci budou muset odstoupit kvůli nejrůznějším komplikacím. To se potvrdilo a před druhým kolem, které je naplánováno na 17. června do Oberhausenu, se událo už několik změn.

Samuel Krištofič měl sice po prohře s Lohorém díky fanouškům dostat druhou šanci. Tu ale Pirát nakonec nevyužije. „Ďakujem všetkým fanúšikom za ich podporu pri hlasovaní, veľmi si to vážim. Budem sa snažiť čo najskôr vrátiť do zápasov ale už mimo projekt TIPSPORT GAMECHANGER. Rozhodol som sa, že sa do turnaja nevrátim kvôli zdravotnému stavu, ktorý aktuálne nie je najlepší," vysvětlil na svých sociálních sítích.

Jeho místo v rezervním zápase zaujme Polák Lukasz Siwiec, který obdržel v anketě třetí nejvyšší počet hlasů. A nutno uznat, že druhou šanci si rozhodně zaslouží, protože v prvním kole s Davidem Kozmou prohrál těsně 2:1 na body.

Nečeká ho ale nic lehkého, utká se totiž s Johnem Hatthawayem, který byl považován za velkého favorita na celkové vítězství v Gamechangeru, před prvním kolem byl však nucen odstoupit. Nyní tedy dostane druhou šanci. "Byl jsem zničený, že jsem to posledně zmeškal, ale všechno se děje z nějakého důvodu. Opravdu se těším a nemůžu se dočkat, až budu zase zápasit na Oktagonu," reagoval britský fighter, kterého o velké úspěchy v UFC před lety připravilo chronické onemocnění.

Také další rezervní zápas bude ve znamení druhých šancí. Rumunský "Drákula" Ion Surdu udělal očividně na fanoušky dojem i přesto, že s Veličkovičem skončil po vzájemném knockdownu už po necelých třech minutách. Pravděpodobnost, že se ani tentokrát nepodívá do druhé pětiminutovky je velká. Sám totiž 10 výher ze třinácti získal v prvním kole a jeho soupeřem bude Amiran Gogoladze, který to má podobně.

Gruzínský "Sniper" před prvním kolem selhal na váze, limit 77,6 kg překročil o více než 3 kg a v turnaji ho na poslední chvíli nahradil Andrej Kalašnik. Zřejmě se ale jednalo o zdravotní problémy, jelikož Gogoladze od promotérů dostal druhou šanci.

Aktuálně tedy startovka pro druhé kolo Tipsport Gamechangeru vypadá takto:

Kozma vs. Lohoré

Glismann vs. van Suijdam 

Michailidis vs. Grabinski

Veličković vs. Jungwirth

Rezervní zápasy:

Siwiec vs. Hathaway

Surdu vs. Gogoladze

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články