Boj vyhledával na ping-pongu i na fotbale, až skončil v kleci. Pauluse nyní čeká specialista na submise

Boj vyhledával na ping-pongu i na fotbale, až skončil v kleci. Pauluse nyní čeká specialista na submise Szymon Rakowicz vs. Roman Paulus | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Černý pásek z Německa a pak možná Pokorný nebo Tichota. Roman Paulus nastínil, co ho v nejbližší době čeká.

Naděje slovenského MMA Roman Paulus se k bojovým sportům dostal relativně brzy, a to přes diametrálně odlišné sporty. Věnoval se například fotbalu či ping-pongu, už tehdy ale cítil, že ho to táhne trochu jiným směrem. “Když jsem hrával ping-pong, mohlo mi být tak 10, 11, tak jsem vždycky o přestávce dělal zle,” prozradil v pořadu Max MMA. “Chodil jsem do šatny, kde jsem hledal kluky v mém věku a dělal jsem zle. Bil jsem se s nimi, sice v rámci srandy, ale pořád jsem vyhledával boj. A tak to bylo i u toho fotbalu,” vysvětlil, přičemž přiznal, že patřil mezi sběratele žlutých karet.

Brzy si tedy našel cestu k MMA, které nabíralo na popularitě. Horká krev se však čas od času vařila i mimo tělocvičnu. Paulus přiznal, že se na ulici několikrát dostal do konfliktu. “Vždy se to snažím uklidnit slovně, ale když to jinak nejde, tak musíš zasáhnout.” Někdy podle něj stačí výchovná facka. “Když dostaneš příjemnou facku, co tě trochu vzbudí, tak si něco uvědomíš.” Zároveň si ale uvědomuje, že by se podobným situacím měl spíše vyhýbat. “Nechci to vždycky řešit konfliktem, protože jsem profesionální sportovec, to není dobré. Kdybych byl jen hobík, tak by to asi bylo jiné.”

Nyní nedočkavě vyhlíží další zápas, aby si opravil červené políčko po prohře s Magomedem Kadimagomedovem. K reparátu mělo dojít už koncem února s Pavlem Hvězdou na turnaji pod záštitou Fabriq MMA, soupeř ale nakonec nemohl nastoupit a už se nepodařilo zajistit náhradu. Zkouška trpělivosti vyvrcholí koncem dubna v Bratislavě, kam po delší době znovu zavítá cirkus Oktagon.

Pauluse čeká další těžká výzva, přijede jej pozdravit Niko Samsonidse s bilancí 8-2. Německý bojovník naposledy zápasil dva roky nazpět, v souboji o titul organizace NFC si totiž zlomil nohu, takže se musel soustředit na dlouhou rekonvalescenci. Nyní je připraven na velký návrat. “Je to černý pásek, levák, takže opačný guard. U nás v gymu sice nemáme moc leváků, ale mám tam Lajoše a pár dalších kluků, takže si to mám s kým zkoušet. Myslím si, že je to kvalitní zápasník.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Roman Paulus (@romanelson_)

O Pauluse je ovšem zájem i mezi domácími bojovníky. Naposledy si o něj řekl Jaroslav Pokorný, když v bitvě s Janem Širokým dal jasně najevo, že se s ním musí počítat. “Roman Paulus by se měl přestat schovávat za Attilkovými kalhotkami,” vyhlásil pak během pozápasového rozhovoru. “Je to úplná pitomost, asi nějaká sranda, ale beru to, každý má ten humor jiný,” reagoval Paulus, přičemž připustil, že by k vzájemnému souboji mohlo dojít.

No a pak tu máme Jakuba Tichotu. “S Tichotou by to byl dobrý zápas. Má to nějaký příběh, nejdřív začal rýpat on do mě, pak já do něj, takže si myslím, že by to bylo dobré. Zápas by asi zajímal i diváky, všiml jsem si, že se na něj hodně ptali.” Nutno však říct, že obě mladé pušky nyní míří trochu jiným směrem. Zatímco Tichota se představí koncem května v Praze, jeho dalším soupeřem bude Ahmed Vila, Paulus se nyní připravuje na turnaj v Bratislavě. Zástupce Spartakus Fight Gymu by navíc musel trochu šlápnout do pedálů, v žebříčku se totiž pohybuje na osmé příčce, zatímco Tichota na čtvrté. Věří ale, že by na sebe mohli narazit ještě letos. “Možná v zimě? Uvidíme.”

Zdroje:  Max MMA

Nejnovější články