Vémola má zálusk na gigantický zápas v Polsku, Oktagon by mu ale musel dát zelenou

Vémola má zálusk na gigantický zápas v Polsku, Oktagon by mu ale musel dát zelenou Mariusz Pudzianowski vs. Karlos Vémola. Reálná možnost nebo čirá utopie? | zdroj: FOTO: KSW a OKTAGON MMA

Tohle by byl v rámci střední Evropy skutečně obrovský zápas. Šance na realizaci duelu Vémola vs. Pudzianowski jsou ale mizivé.

Největší polská MMA organizace KSW se v sobotu poprvé představila v České republice. Domácím zápasníkům se sice moc nedařilo, jinak se ale premiéra povedla. Liberec viděl celkem devět zápasů, z nichž pět skončilo před limitem.

Na místě nechyběl ani Karlos Vémola a pro polský web inthecage se rozpovídal o tom, zda by přijal nabídku od KSW na zápas na červnovém turnaji na Národním stadionu ve Varšavě, kde možná padne nový rekord v návštěvnosti. Očekává se až 60 tisíc diváků. Jako soupeře novinář nadhodil Michala Materlu, kterého sám Karlos nedávno zmiňoval jako možnou variantu pro turnaj Oktagon 41 v Liberci.

"No, to by byl velký zápas. KSW by se muselo zeptat Oktagonu, protože já jsem šampion tam," odpověděl Vémola a druhým dechem dodal: "Rád bych ale udělal nějaký historický zápas. Jistě, Materla je velké jméno, ale já myslím udělat to opravdu velké. Proti gigantovi. Rád bych bojoval s Pudzianowskim."

Bývalý polský strongman a několikanásobný nejsilnější muž světa je bezesporu největší hvězdou KSW, která ke svým zápasům přitahuje obrovskou pozornost i mimo bublinu MMA fanoušků. Váhově by sice měl nad Terminátorem výhodu, Mamed Khalidov ale loni v prosinci názorně ukázal, že ve wrestlingu a boji na zemi má Mariusz stále velké mezery, které by právě Vémola mohl dobře využít.

"David a Goliáš. Vémola proti Pudzianowskimu, to by byl ten zápas. Pokud bych si v budoucnu mohl vybrat, tak bych šel do tohohle," zasnil se Karlos. Neskrýval ale to, že by se mezi sebou museli domluvit promotéři. A je jasné, že právě tohle nejspíš bude kamenem úrazu, jelikož ani jedna strana nebude chtít svoji největší hvězdu půjčit konkurenci a společný turnaj teď asi také nepřipadá v úvahu.

Zdroje:  inthecage.pl

Nejnovější články