Německý těžkotonážník Hatef Moeil uválel srdnatého Brazilce a řekl si o titulový zápas v Oktagonu

Německý těžkotonážník Hatef Moeil uválel srdnatého Brazilce a řekl si o titulový zápas v Oktagonu Hatef Moeil se raduje z vítězství | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Brazilec Carvalho překvapil Hatefa Moeila a málem jej připravil o slíbenou titulovou šanci. Německá jednička ale nakonec přece jen zvítězila a řekla si o titulový zápas v německém Oberhausenu.

Těžká váha Oktagonu zůstává po odchodu Martina Budaye do UFC už dlouho bez šampiona, nicméně nyní to konečně vypadá na to, že se brzy dočkáme korunovace nového krále divize. Všeobecně se očekávalo, že na turnaji v Mnichově se Hatef Moeil o titul pobije s Adamem Palaszem, německá jednička ale Poláka odmítla a navíc se ostře pustila do vedení organizace.

„Oktagon nedělá politiku. Řekl jsem svému manažerovi, že budu zápasit s kýmkoliv, ale je čas mi začít pořádně platit. Za ty dva zápasy v Oktagonu jsem nedostal téměř nic. Hlavnímu zápasu je třeba zaplatit to, co si zaslouží, jinak mě tu neuvidíte,“ napsal Moeil před časem na svém Instagramu.

K příspěvku německého těžkotonážníka se samozřejmě vyjádřil i promotér Oktagonu Ondřej Novotný, který potvrdil, že Moeila v Mnichově v titulovém duelu neuvidíme. Nicméně nakonec se oba tábory přece jen dohodly na vzájemné spolupráci a Hatef k zápasu, leč netitulovému, nastoupil.

Promotér organizace již před turnajem potvrdil ve svém pořadu MMA Letem světem, že Moeil si musí svou titulovou šanci opět vybojovat a mnozí fanoušci včetně sázkových kanceláří označovali jeho soupeře jako potravu. Brazilec Wallyson Carvalho ale ve své premiéře v organizaci ukázal, že se s ním rozhodně musí počítat.

Moel ve svých zápasech rozhodně na nic nečeká a nerad se v kleci zdržuje déle, než je potřeba. Osm ukončení v prvním kole z celkových jedenácti výher hovoří samo za sebe. I v duelu s Carvalhem šel ihned od prvních vteřin jasně za svým cílem a vyvinul na soupeře tlak. Již po půl minutě s ním hodil o zem, přičemž Brazilec dopadl přímo na hlavu a málokdo v tu chvíli čekal, že by zápas mohl dojít k bodovým rozhodčím.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Carvalho ale projevil úctyhodnou obranu proti zemařským dovednostem Němce a krom kontroly na pletivu a kopů do stehna prakticky nic svému soupeři nedovolil. Naopak na konci kola dostal zápas zpět do postoje, kde vypadal mnohem energičtěji. Přestávka mezi koly tak přišla německému favoritovi vhod.

Gameplan Moeila byl zcela jasný a i v druhém kole se diváci dočkali ždímání Brazilce na pletivu, nicméně bez většího ohrožení soupeře. Jediná šance Carvalha mohla být v závěrečném dějství v postoji, kde působil mnohem nebezpečněji, nicméně o svou příležitost se připravil kuriózním momentem. Ve chvíli, kdy burcoval diváky v Audi Dome v Mnichově, jej Moeil potrestal úspěšným takedownem a dostal jej pod sebe. Tam jej ždímal až do konce utkání a zápas tak rozhodli bodoví sudí.

Ti přisoudili vítězství německému bojovníkovi a ten tak zůstává v Oktagonu stále neporažený. „Dal jsem do toho všechno. Byl to sakra těžký soupeř, to jsem opravdu nečekal,“ vysmekl poklonu svému protivníkovi během pozápasového rozhovoru. „Chci titulovou šanci v Oberhausenu. Je mi jedno, s kým to bude, ale chci hlavně zápasit o titul,“ vyslovil své přání.

Organizace totiž během včerejšího turnaje odhalila, že v červnu se Oktagon opět vrací do Německa, konkrétně do západoněmeckého Oberhausenu. Soupeřem Moeila v titulovém zápase by měl být již dříve odmítnutý Polák Palasz, pokud tedy vyhraje svůj zápas na turnaji v Liberci. Palasz sice již dříve dostal slíbenou titulovou bitvu, odmítl ale pasivně čekat na Moeila a v dubnu bude riskovat své postavení v divizi. Doufejme, že se ale vody v těžké váze začnou hýbat a my se tak dočkáme konečně dalšího šampiona divize.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články