Snad budou čeští fanoušci milejší než Němci, doufá švédský boxer. Robina Fošuma nařkl z dopingu

Snad budou čeští fanoušci milejší než Němci, doufá švédský boxer. Robina Fošuma nařkl z dopingu Nermin Hajdarpašić a Robin Fošum | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Druhou šanci dostane na turnaji Oktagon 41 v Liberci Nermin Hajdarpašić, který už rozjel trashtalk směrem k soupeři, jímž bude domácí Robin Fošum. Na paškál si ale vzal i komentátora.

Nermin Hajdarpašić se v Oktagonu poprvé ukázal na turnaji Oktagon 36, kde se utkal se zkušenějším Alexanderem Poppeckem. Do klece vstupoval neporažen, v MMA na něj ještě nikdo nenašel recept, což samo o sobě vzbuzovalo naděje na atraktivní duel. Poppeck si s ním ovšem bez sebemenšího zaváhání poradil. Razantními kopy trpělivě demoloval jeho přední nohu, aby jej následně ukončil na zemi.

Na výkonu se možná částečně podepsala tréma. Ondřej Novotný totiž poznamenal, že dlouhán nečekal po strop zaplněnou halu. “Když se dneska procházel halou, tak šel do kolen,” řekl během jeho nástupu do klece. “Je to kluk, který se bojí davu, kamer a pozornosti.” To nakonec potvrdil i on sám. “Naposledy jsem se podělal,” řekl v rozhovoru pro magazín Front Kick. “Nešlo o falešného vikinga Poppecka, nikdy jsem ale nebojoval na velké akci před takhle velkým publikem. Byl jsem z toho nervózní.”

Ačkoli se bojí pozornosti, dělá zároveň vše proto, aby ji k sobě přitahoval. Po rýpnutí do Poppecka se rovnou opřel do svého nadcházejícího soupeře. Švédský šampion v boxu si bude chtít spravit chuť na turnaji v Liberci, kde se potká s Robinem Fošumem. “Mého protivníka sponzoruje anabola.com, ale cítím, že mám velmi dobrou šanci na vítězství. Tohle je mnohem jednodušší výzva než posledně. Pokusí se mě knockoutovat, já ho ale můžu unavit.” Téměř dvoumetrový bojovník je přesvědčen, že jeho rychlé ruce taktéž mohou doručit knockout. “A pak půjdu na párty,” dodal se smíchem.

Hajdarpašić předpokládá, že k němu diváci v Liberci budou přívětivější. “Tentokrát vím, co mohu očekávat. A možná budou čeští fanoušci milejší než Němci.” Těžko říct, jestli se na něco takového může spoléhat, diváci zcela určitě poženou kupředu hlavně Fošuma. A urážkami směrem k domácí hvězdě si publikum na svou stranu určitě nezíská. Hajdarpašić ale pro ostrá slova zkrátka nechodí daleko. “Pokud porazím Fošuma, chci příště odvetu v postoji s Poppeckem. Stal se z něj po**ra, který chce jenom wrestlit.”

Svého chlebodárce pak naopak pochválil. “Z Oktagonu se stává světová organizace. Dělají obrovské eventy, pokaždé se jim podaří vyprodat arénu. Jsem šťastný, že na jejich akcích mohu bojovat.” Nezdají se mu ale lidé za mikrofonem. “Jejich komentátor je tak otravný. Na bojovníky pořád kydá hnůj, vybírá si své favority a je hrozně zaujatý. Neznám jeho jméno, ale na každé akci je slyšet, jak pomlouvá bojovníky.”

Je otázkou, koho měl na mysli, angličtí komentátoři se turnajích Oktagonu často střídají. Za mikrofon se posadili například Luke Barnatt či Kelvin Gastelum, do zápasu s Poppeckem promlouvali Brad Pickett a stálice Bryan Lacey. S největší pravděpodobností narážel právě na Laceyho, jenž během přenosu upozornil, že byl Hajdarpašić před turnajem velmi nervózní.

Zdroje:  frontkick.online

Nejnovější články