„Srbská ocel“ znovu úřadovala v Oktagonu. Veličkovič svého soupeře rozkopal a vyrazil mu dech

„Srbská ocel“ znovu úřadovala v Oktagonu. Veličkovič svého soupeře rozkopal a vyrazil mu dech Bojan Veličković vítězí v prvním kole nad Brazilcem Carlem Praterem. | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Bojan Veličkovič znovu ukázal své kvality a s brazilským soupeřem si poradil už v prvním kole.

Oktagon nedávno „ulovil“ velice slibného bojovníka v podobě Bojana „Serbian Steel“ Veličkoviće, který včera na turnaji Oktagon 27 znovu ukázal, že se s ním bude muset ve welterové divizi počítat. Tento 32letý srbský bojovník totiž nelení a během dvou měsíců si v Oktagonu připsal druhou výhru v prvním kole na TKO.

Svému brazilskému soupeři Carlo Praterovi nedal moc šancí a poradil si s ním velice mazácky. Zatímco Prater nastoupil v ortodoxním postoji, Veličković zaujal obrácený gard, což mu otevíralo možnost útočit svoji silnou zbraní v podobě roundkicků levou nohou. Bojan neustále trefoval svého soupeře tvrdými kopy na stehno i do žeber a velice dobrým pohybem se mu dařilo vyhýbat se protiútokům soupeře.

Na konci kola kopl srbský bojovník znovu jeden ze svých roundkicků na Brazilcova žebra, ale tentokrát jej jen „lízl“ špičkou nártu a nevypadalo to, že by kop mohl způsobit větší škodu. Jenže kop byl velice rychlý a Bojan trefil Pratera přesně v okamžiku, když se nadechoval. To stačilo na to, aby se Brazilec po krátké prodlevě sesunul k zemi a bylo po zápase.

Kuriózním byl v tomto případě zásah rozhodčího Voborníka, který kop pravděpodobně neviděl úplně přesně a zpočátku si myslel, že se Veličković trefil do soupeřova rozkroku. Zamezil tak dalšímu útoku na Pratera a chtěl mu dát šanci kop rozdýchat. Veličković se zlobil, protože mu bylo jasné, že jeho kop zasáhl břicho a ne rozkrok. To bylo jasné také Praterovi, který krátce poté, co se vzpamatoval, šel svému soupeři pogratulovat. Rozhodčí Voborník se pak přesvědčil, že šlo o čistou techniku a srbský bojovník byl vyhlášen vítězem.

Veličković, který prošel UFC, a který v roce 2012 uštědřil vůbec první porážku (ze tří) také Jiřímu Procházkovi, je bojovníkem, který by v nabité welterové divizi Oktagonu mohl pořádně zamíchat kartami. Srbský rodák trénuje v Elevation Fight Teamu v americkém Coloradu pod špičkovým trenérem Trevorem Wittmanem a po boku takových hvězd jako je šampion UFC Kamaru Usman, Justin Gaethje nebo Neil Magny, který jej včera v Bratislavě doprovázel do boje.

Zdroje:  Oktagonmma.cz

Nejnovější články