Miliardy korun? David Kozma nastínil, kolik by chtěl vydělávat. Co říká na Britův souboj o UFC?

Miliardy korun? David Kozma nastínil, kolik by chtěl vydělávat. Co říká na Britův souboj o UFC? David Kozma krátce po páté obhajobě titulu šampiona | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Někdejší šampion welterové divize Oktagonu si razí cestu k pohádkové odměně pro vítěze pyramidy Tipsport Gamechanger. S několikamilionovou částkou se ale spokojit nehodlá.

“Růžový panter” se přihlásil o slovo v dalším videu z vlastní produkce, v němž odpověděl na několik otázek od svých fanoušků. Ti se ho ptali například na dovolenou, kterou nedávno absolvoval po boku parťáka Patrika Kincla. “Užili jsme si pohodičku, procházky, pohoda s dětmi, takže tak, jak to má být.”

Právě s Kinclem v poslední době hodně trénoval. Není to přitom tak dávno, co se mluvilo o jejich vzájemném zápasu. “Byl by to určitě kvalitní protivník, ale že bych se ho bál… Já se soupeřů nebojím, ale jsme kámoši, do zápasu spolu jít nechceme.” Ještě před spuštěním projektu Tipsport Gamechanger byl s Kinclem domluven, že to oba zkusí. Pokud by na sebe náhodou narazili, tak by vzájemný zápas zkrátka museli překousnout. Šampion střední váhy se však nakonec rozhodl pro zápas s Vémolou, takže tuto nepříjemnou situaci řešit nemuseli, byť je ve hře možnost, že Kincl zabojuje o pás welterové divize. “Nechci s ním jít, radši půjdu s někým, koho neznám, ale kdyby na to přišlo, tak bychom si to spolu dali.”

O dalším soupeři se rozhodne již tuto sobotu na turnaji v Oberhausenu, kde se v rámci pyramidy střetnou Christian Jungwirth a Bojan Veličković. Koho by Kozma preferoval? “Spíš bych chtěl Jungwirtha. Ještě jsem ho neporazil, Veličkoviće už jo. Navíc si myslím, že by byl Jungwirth lehčí cesta do finále, takže by to byl ideální soupeř, ale uvidíme. Půjdu rád s kýmkoli.”

Sám už nyní počítá s tím, že si sáhne na výplatu pro vítěze. “Jsou tam peníze, které mě nějakým způsobem zajistí do budoucna. Mám rodinu, druhé dítě na cestě, takže peníze jsou potřeba.” Pokud by skutečně všechny soupeře porazil, přišel by si na 300 tisíc eur. Už nyní ale ví, že brzy dostane chuť na vyšší odměny. “Spokojený nemůžeš být nikdy, protože pak nebude motivace. Když jsem vydělával tisíce, chtěl jsem desítky tisíc, když jsem vydělával desítky, chtěl jsem stovky, když teď vydělávám stovky, chci miliony. A když budu mít miliony, tak budu chtít miliardy,” zasmál se. “Spokojený nemůžeš být nikdy, musí tě pořád něco hnát dopředu.”

Ve videu se vyjádřil také k šanci Kaika Brita, jenž ho připravil o pás šampiona. Brazilec brzy zabojuje o UFC, dostal totiž pozvánku do Dana White's Contender Series. “Dostal nabídku jít do Contender Series. Plány ohledně UFC měl vždycky, takže se tomu nedivím. Na jednu stranu mu přeju úspěch, na druhou stranu bych s ním chtěl odvetu, takže bych chtěl, aby se tam nedostal,” řekl zcela na rovinu, byť následně dodal, že mu přeje kariérní úspěchy.

Pokud by Britovi zápas nevyšel, pak se zřejmě pomalu začne připravovat na odvedu s českým panterem. Ten si totiž už nyní brousí drápy. “Až vyhraju Gamechanger, s čímž už dávno počítám, tak bych chtěl v příštím roce odvetu s Britem.”

Zdroje:  David Kozma - YouTube

Nejnovější články