David Kozma prozradil, s kým by se nechtěl potkat v pyramidě Tipsport Gamechanger

David Kozma prozradil, s kým by se nechtěl potkat v pyramidě Tipsport Gamechanger zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Horkým kandidátem na vítězství v projektu Tipsport Gamechanger je bezesporu David Kozma, dlouholetý šampion welterové váhy. Některým bojovníkům by se ale nejraději vyhnul.

Miláček fanoušků Oktagonu David Kozma se znovu přihlásil skrze video, v němž odpověděl na několik otázek. Ty pochopitelně mířily na prohraný souboj s Kaikem Britem, jenž ho připravil o titul šampiona. “Růžový panter” vysvětlil, proč se mu zápas s hbitým Brazilcem zamlouval. “Už jsem tam všechny porazil, Brito byl v té divizi jediný, se kterým jsem v té TOP 5 nešel, kterého jsem ještě neporazil. Proto jsem s ním chtěl jít. Navíc mi seděl stylově, byl to postojář, který byl horší na zemi, tak jsem ten zápas chtěl.”

Hned v prvním kole bohužel ochutnal rychlé údery, které dopadly přímo na bradu. Zpětně uznal, že měl na soupeře zkusit trochu jinou taktiku. “Když se na to podívám s odstupem času, tak jsem kolem něj měl víc skákat, víc běhat, připravovat si to, nechodit s ním tak brzy do přestřelky.” Bývalý šampion přiznal, že byl v problémech hned na začátku. “Vezlo se to se mnou od první rány. Nebyl jsem schopný nic udělat, neposlouchaly mě nohy, takedowny mi nešly. Motal jsem se od první chvíle. Celé to bylo špatně.” Kvůli prohře však nehodlá zavádět žádné změny v přípravě. “Myslím si, že trénuju dobře. To, že mi nevyšel poslední zápas, to se prostě stává, je to sport.”

Asi není žádné překvapení, že by okamžitě skočil po odvetě. “Tu odvetu chceš vždycky, chceš napravit to, co jsi udělal špatně, takže já bych ji chtěl samozřejmě hned, ale teď to vůbec není ve hře,” řekl s odkazem na projekt Tipsport Gamechanger, který letos welterovou divizi znatelně přibrzdí. Kozmovi se však zároveň otevírá příležitost k pomstě, byť by Britovi při potenciální odvetě v rámci pyramidy nemohl sebrat pozici šampiona.

Kozma potvrdil, že plány ohledně titulu nyní dává stranou. Momentálně vyhlíží soupeře v pyramidě,  “Zaměřuju se na Gamechanger, neřeším, co bude potom. Ještě ani vlastně nevím, s kým půjdu.” První kolo se přitom nezadržitelně blíží, úvodní část se uskuteční na jubilejním turnaji Oktagon 40 v Ostravě. Startovku nedávno doplnil Samuel Krištofič, na poslední akci v O2 areně si pak účast vybojoval Alex Lohoré, když porazil Matúše Juráčka.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Oktagon ještě neprozradil, na koho již představení bojovníci narazí, Kozma se tedy ještě nemůže nastavit na prvního soupeře. Už má ale jasno v tom, s kým by se nechtěl potkat. “Nechtěl bych zápas s Patrikem Kinclem, protože je to kamarád, se kterým trénuju, ale jestli to na nás vyjde, tak spolu půjdeme. Nechtěl bych jít s Kertészem, protože toho už jsem dvakrát porazil. Chtěl bych jít třeba s Britem, protože mu dlužím porážku.”

A co by udělal s výhrou? “Je to něco přes sedm milionů, to už je slušná částka. Musel bych se poradit s nějakými specialisty, kam ty peníze zainvestovat, protože já bych to určitě po**al, takže bych určitě dal na rady zkušenějších. Možná bych prodal byt, co mám v Praze, a postavil si baráček, ještě bych popřemýšlel. Zainvestovat někam, koupit si třeba nějaké byty a pronajímat je.”

Jak už bylo řečeno, Tipsport Gamechanger se blíží, takže se i Kozma pomalu vrací do tréninkového procesu. Ačkoli ještě nejede naplno, už má za sebou první sparringy, během ledna začne zvyšovat intenzitu. Turnaj Oktagon 40 je naplánovaný na 4. března, všech 16 bojovníků se představí v Ostravar Aréně.

Zdroje:  David Kozma - YouTube

Nejnovější články