Kdyby se pokračovalo, tak by z Dostálové moc nezbylo, říká Veronika Zajícová

Kdyby se pokračovalo, tak by z Dostálové moc nezbylo, říká Veronika Zajícová Veronika Zajícová | zdroj: FOTO: Se svolením RFA/Matúš Zeťák

Jejich zápas byl tím, který po posledním Clash of the Stars rezonoval asi nejvíc. Veronika Zajícová nám prozradila, že vzájemná nevraživost s Míšou Dostálovou rozhodně nebyla hraná.


Než se pustím do samotných otázek, jak bys vlastními slovy popsala Tvůj poslední zápas a jak hodnotíš organizaci Clash of the Stars jako takovou? 

Jedním slovem hrůza. To jsem ještě nezažila. Doufám, že jsem takový zápas měla poprvé a naposled. Ne, že bych zápasila špatně, ale ty okolnosti. Rozhodčí vůbec nevěděl, co má dělat a nevěděl ani, co máme dělat my. Už od začátku jsem dostávala rány (kolena a lokty), které jsem dostávat neměla, které byly v pravidlech zakázané. A rozhodčí byl v klidu. Nic neřešil. A pak, když jsem dala jedno koleno, tak místo napomenutí, nebo faulu, odpískali celej zápas jakože remízu. Soupeřka si dá šlofíka uprostřed kola a jí to prošlo. Kdyby se pokračovalo, tak by z ní moc nezbylo.

 

Jaká byla Tvoje strategie před zápasem? A podařilo se Ti jí uplatnit? 

Strategie byla knokautovat soupeřku. Zkrátka ji umlátit a nedat jí prostor na nějaké házení. Docela mě překvapilo, jak je marná i v tom, v čem má být snad nejlepší z holek v republice. Když mě házela, tak jsem většinou skončila já nahoře. Takže ani to jí moc nejde. O to více mě štve, že nás nenechali dokončit ten zápas. 

 

Jak a jak dlouho jsi na zápas trénovala? 

O zápase jsem se dozvěděla necelé tři týdny před ním. Takže moc času na trénování nebylo. Pár měsíců před tím jsem měla operaci, takže jsem potom jela jen grappling, protože jsem nemohla kopat. Protože jsem ale měla od Clashe nabídku na underground (speciální pravidla, pozn. red.), tak jsem musela zabrat a rychle dotrénovat, co šlo.

 

Proč ses rozhodla vůbec jít do organizace COTS? 

To je jednoduché – protože je hodně populární. Většina zápasníků, co znám, raději zápasí před plnou halou než před stovkou fanoušků. A taky je potřeba platit složenky, jak řekl už někdo přede mnou. 

 

Jak hodnotíš výkon rozhodčího během Vašeho zápasu? 

Pěkně na h..... Ale myslím, že to hodně zbabral i hlavní rozhodčí. Protože ringového nepoučil. Taky když nás školil den předem, tak tam říkal, co jak mělo být. Kdyby soupeřka na poučení přišla, tak by všechno slyšela stejně jako my a nedošlo by k těm nedorozuměním. Asi měla vážný důvod, proč tam nešla. Ostatní bojovníci tam byli myslím všichni. I většina trenérů. Holt se to tak všechno sešlo.

  

Beef mezi Tebou a Míšou – bylo to doopravdy, nebo to byla taktika, jak vyhajpovat zápas?

Možná by to mohlo být vyhajpované jen na oko, ale určitě ne s ní. Nedovedu si představit, že bych se s ní na něčem domlouvala. Jí jde jenom o vyhajpování a popularitu. Já mám taky ráda popularitu, ale ne za každou cenu. Určitě nejdu přes mrtvoly jako ona. Ona věnuje spoustu času tomu, jak pošpinit soupeře, nebo jak vymyslet něco, co by ho vykolejilo. Poslední den v hale jsem si už jenom hlídala pití, aby mi do něho něco nenasypala. Já jsem oproti tomu trénovala, co to šlo a připravovala se. Neumím si představit, že bych se zajímala u soupeřky, kolik kdy měla jakých známek, nebo s kým chodily. O soupeřky se zajímám – o jejich techniku, koukám na zápasy a ptám se, co jim jde a co ne. V čem jsou dobré. U ní jsem věděla to, co o sobě sama říkala, že si snad “vyspala” černý pásek. A v zápase se ukázalo, že to tak je opravdu. Znám lidi s černý páskem. A určitě bych s nimi nemohla takhle zametat, jako s ní.

 

Šla bys s ní na kafe? 

Určitě ne. Je mi nesympatická a vzbuzuje ve mně odpor. S takovými lidmi ven nechodím. 

 

Šla bys do odvetného zápasu? 

To zase ano. Tam bych si musela akorát dávat pozor, abych jí moc neublížila. 

 

Opravdu jste na Míšu podali trestní oznámení? Z jakého důvodu? Jak si myslíš, že to dopadne?

Proti hajpování nic nemám. Ale ona už zasahovala do mého soukromí a do mojí rodiny. Veřejně o mně vykládala věci, které nejsou pravda. Já s tímhle zápasem nekončím svůj život a zápas pro mě není životně důležitý. Já mám i život mimo tenhle zápas. A ona se o můj život zajímá a sbírá lži od lidí, kteří proti mně něco mají. Jsou to zhrzení přátelé nebo trenéři, kteří zkrátka těžce nesou, že jsem od nich odešla. Mysleli si, že jim patřím a holt to tak není. Tak teď mě chtějí špinit, jak to jde. Například: jezdím hodně a často na různé soutěže a mistrovství, abych se zlepšovala a připravuji se tak na MMA. No a soupeřka mě ještě i teď sleduje a komentuje a píše o tom posměšně, když prohraju.

Já se nestydím za to, že i prohrávám. Cesta k vítězství je většinou lemována prohrami. Jak to ale mají potom vnímat lidé kolem. Ona sama dělá trenérku. Vždyť je přece statečné a správné jezdit na soutěže, i když vím, že můžu prohrát. Ona byla naposledy na mistrovství světa, a ona, co má černý pásek převálcovala holku, co má bílý pásek. Pak se chlubila zlatým pásem, co vyhrála. Je to hnus.

 

Chceš se vyjádřit ještě k něčemu?

Popravdě už se k ní ani moc vyjadřovat nechci. Ještě jsme se ptali, jestli má ona zájem o odvetu, ale ona s odkazem na to, že jsme “košťata” a já nevím co všechno, tvrdí, že ne. Já mám spoustu zápasů před sebou a zápas s ní není nutný. Kdyby byl, tak bych si ráda odškrtla vítězství, ale když ne, tak to přežiju. Je skvělé, že teď mám před sebou zápasy s normálními borkami, které se připravují na zápas jako já a nemají péči o moje soukromí. Teď bude mít zápas se svojí kamarádkou Hankou Gelnárovou, takže to bude určitě skvělé. Jen nevím, kdo normální by si na to vsadil. Hanka Gelnárová mě vyzývala na zápas, ale prý ne v Clashi, tak nevím, jestli to myslela vážně, nebo jestli měla zrovna směnu v baru a měla upito.

Když jsem šla do klece, tak na mně pořvávala, že zdechnu, a že tam mám svého přítele apod. Takže bych jí to určitě ráda v kleci vysvětlila. Ale to bude podobné, jako s Dostálovou. Obě trénovaly v mém bývalém gymu, takže vím, jak přemýšlí. Ty nemají odvahu na férový zápas.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články