Když se mi něco nelíbí, snažím se toho nebýt součástí, říká Miss Problem

Když se mi něco nelíbí, snažím se toho nebýt součástí, říká Miss Problem Michaela Dostálová | zdroj: FOTO: se svolením Míši Dostálové

Rozhovor s bojovnicí Míšou "Miss Problem" Dostálovou o jejím pohledu na svět bojových sportů, fenomén Clash of the Stars i nahotě a OnlyFans.


Myslíš si, že zápasníci a obecně lidi, co se věnují bojovým uměním, by měli mít větší sebeovládání než „normální“ lidi? V případě nějakých sporů, konfliktů apod. 

Myslím si, že ovládat by se měli všichni bez rozdílu, právě s ohledem na důsledky svého chování. V případě sporu by si zápasníci měli samozřejmě poradit snadněji.

 

Co si myslíš o české MMA scéně? (Je tu dost kvalitních zápasníků? Je tu moc organizací?)

Já to MMA nijak zvlášť nesleduju. Jen co na mě vyskočí na sítích, takže si vůbec netroufám hodnotit kvalitu bojovníků. Víc organizací je samozřejmě pro bojovníky lepší než monopol jedné. 

 

Čím si vysvětluješ úspěšnost organizace jako je Clash of the stars? Na jejich tiskovky kouká několikanásobně víc lidí než třeba na tiskovky Oktagonu.

Clash of the stars je extrémní bizár a lidi to prostě baví. Vypneš u toho, je to zábava. Odjakživa se lidi rádi bavili. Já z toho kolikrát vůbec nestíhám a říkám si – to snad ani není možný. Je to prostě show.

 

V čem se lišila příprava na tvůj nadcházející zápas od té poslední? Baví tě postoj?

Tak teď jsem se připravovala na zápas v postoji, který jsem nikdy nedělala, takže jsem fakt chodila na tréninky a snažila se ten postoj alespoň trochu naučit. Na zápas s Anet jsem netrénovala, protože jsem věděla, že jí vezmu na zem a tam to nějak vymyslím. Postoj mě začal nečekaně bavit!

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Michaela Dostálová (@bjjmisa)

 

Ty a OnlyFans – dá se tím v Česku uživit? Jak moc těžký byly tvoje začátky? Styděla ses?

Jasně, že se tím dá uživit. Začátky byly super. Založily jsme si to (Míša Dostálova a Sandra Mašková) a bavilo nás to od začátku. Nestyděla jsem se, protože se chodím odjakživa opalovat nahá a beru nahotu jako přirozenou. Do toho mám ráda krásné spodní prádlo a focení, takže díky OnlyFans (@missproblem) se můžu realizovat.

 

Ty a ideály krásy – podléháš jim? Chodí ti nějaké hate zprávy na tvůj vzhled? Jak se s tím vyrovnáváš?

Já nepodléhám ničemu, teda alespoň myslím, že ne (smích). A hate zprávy na můj vzhled? Tak cca pět do roka odhadem. Ale to ani neberu jako hate při tom množství zpráv, které mi chodí. Dřív se lidem nelíbilo, že mám krátké vlasy, ale dneska je všechno v pořádku. A všeobecně hate neřeším. Od Oktagon výzvy už mě nic ohledně nějakých nenávistných zpráv na sociálních sítích nemůže rozhodit.

 

Co tě na světě MMA a bojových sportů obecně nejvíc štve? A co tě naopak nejvíc těší?

Je to takové toxické prostředí, bych řekla. Ale že vyloženě štve, tak to asi ne. Když se mi něco nelíbí, snažím se toho nebýt součástí. Těší mě, že můžu trénovat lidi, děti, jezdit s nimi po turnajích a mám kolem sebe fajn partu.

 

Jaký je tvůj momentálně nejoblíbenější zápasník?

Nemám nejoblíbenějšího zápasníka – moc to nesleduju.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články