Kudlanka je skvělý komediant. Sám nevím, jestli to myslí vážně, směje se Benda samozvanému mistrovi kung-fu

Kudlanka je skvělý komediant. Sám nevím, jestli to myslí vážně, směje se Benda samozvanému mistrovi kung-fu Karlos Benda a jeho tři soupeři | zdroj: FOTO: Tisková konference Clash of the Stars

Jeden proti třem. Karlose Bendu čeká další unikátní souboj v kleci. Nejbizarnějším soupeřem bude jednoznačně Dolári Plzňako, samozvaný mistr kung-fu, který si slibuje bodat jako kudlanka. Karlos se mu směje, ale přípravu prý rozhodně nepodcenil.

Je to více než rok a půl, co bývalý kulturista Karlos Benda vyměnil železo za MMA rukavice. V našem seriálu "Z pódia do klece" mapujeme cestu dnes již velké hvězdy Clash of the Stars. Karlos nám odpověděl na pár dotazů, kde zmínil Kudlanku, Jardu Kotlára i své plány do budoucna. 

Turnaj se nezadržitelně blíží, jak moc se těšíš?

Zdravím čtenáře. Turnaj je za dveřmi a už se nemůžu dočkat. Na svůj zápas se neskutečně těším, protože to opět bude nová zkušenost – tři soupeři za sebou. Jo, bude to bomba!

Co příprava? Přeci jenom potenciálních 9 kol je velká změna. Zaměřil jsi se více na fyzickou kondici?

Fyzičku trénuji od začátku mé MMA kariéry, přeci jenom udýchat 110 kilo svalů není jednoduché, ale rozhodně jsem se od svého zápasu výrazně posunul. Nejvíce tomu pomáhají kruhové tréninky, kardio a běh. Poté to zkouším uplatit při sparrování na více kol. Jinak v přípravě jsem se snažil zlepšit postoj, jak box tak kopy, což je moje největší slabina. Zaměřoval jsem se na techniku a tvrdost úderů. Samozřejmě jsme jeli i wrestling a grappling, protože můj trenér je mistr republiky v řecko-římském zápase, takže tam je to vše tak nějak na jistotu.

Na sociálních sítích je vidět, že poctivě trénuješ. Pravděpodobně nejvíc, ze všech účastníků turnaje. V čem myslíš, že jsi se zlepšil od posledního zápasu?

Jestli trénuji nejvíc, to nevím, ale je pravda že za dva měsíce jsem měl pouze dva volné dny. Na druhou stranu, dvoufázových tréninků jsem měl minimálně. V poslední přípravě jsem měl dvoufázových tréninků více a v závěru přípravy se mi to vymstilo. Byl jsem přetrénovaný, unavený, a nakonec jsem onemocněl, což mě v zápase trošku ovlivnilo. Řekl bych, že nejvíce jsem zlepšil svůj pohyb, držení bezpečné vzdálenosti od soupeře, nakračování a tak podobně. S tím jsem měl trošku problémy, netrefoval jsem údery ani kopy. Na všem jsme ale pracovali a v zápase to určitě bude poznat.

Budeš bojovat proti třem soupeřům za sebou. Mistr Kung-fu je kategorie sama pro sebe, co ale říkáš na Tišera s Maďarem? Přeci jenom se zdá, že mají s bojovými sporty určité zkušenosti.

Kudlanku nechme stranou (smích).  Maďar a Tišer určitě nejsou žádní začátečníci a jsem za to rád. Chci tvrdé soupeře, proti kterým budu opravdu bojovat a sáhnu si na dno. Co si budeme povídat, poslední zápas s Diegem byla procházka růžovou zahradou.

Plzňako tvrdí, že trénoval v Šaolinu, ty jsi mu odpověděl, že spíše v šulinu. Bereš ho alespoň trošku jako soupeře, nebo spíše takový špatný vtip?

Kudlanka je opravdu skvělý komediant, sám nevím, jestli to myslí vážně. V zápase se ho ale pokusím jemně a mírumilovně ukončit, teda pokud mě ještě nějak nevytočí (smích).

S ostatními bojovníky jste natáčeli naprosto fantastický trailer, jak sis to užil?

Celý ten den jsem si neuvěřitelně užil. Trailer je dle mého nejlepší, jaký jsme na naší scéně mohli vidět. Pohybovat se mezi těmi blázny a koukat, co předvádějí, je velká zábava. Člověk musí vypnout hlavu a jen sledovat co se děje. Třeba jako když sledujete hloupé americké komedie.

Je vidět, že zájem o tvou osobu výrazně roste. Dokonce sis zahrál ve videoklipu jedné zpěvačky. Jak k tomu došlo a uvidíme tě před kamerami i v budoucnu?

Se zpěvačkou Aneskou se trošku znám. Napsala mi, jestli bych si nechtěl v jejím videoklipu zahrát záletníka, řekl jsem proč ne. Ve skutečnosti jsem hodný a věrný chlap, tak jsem si řekl, proč si nezahrát parchanta alespoň ve videoklipu (smích). Skvělá zkušenost a teď už jenom hlavní roli v americkém filmu.

Na turnaji uvidíme i dva zápasy, které se tě bezprostředně týkají. Datel vs. Kotlár, a především Rendys vs. Žralok. Jak myslíš že to dopadne?

U Rendyse se Žralokem těžko říci. Z ukázek za sociálních sítích vypadá lépe Rendys, jeho pohyb i technika. Ale mám to tak 50:50, i když samozřejmě fandím Rendysovi. Pokud Datel přežije prvních 30 vteřin, tak by měl snad vyhrát. Datel trénuje a fakt dře, Jarda ne. Ten pojede stále tu svou hospodskou bitku, ale s jeho váhou, když trefí, navíc bez rukavic, je to vypínač. No a že by vítěz zápasu Datel – Kotlár se mnou šel v budoucnu o titul? Uvidíme.

Pomalu ale jistě se stáváš největší tváří Clash of the Stars. Máte již s promotéry v hlavě tvé další zápasy? Můžeš něco alespoň naznačit?

Letmo jsme o budoucích zápasech už bavili, ale nic prozradit nemohu. Pouze řeknu, že mě uvidíte opravdu často.

Je něco, co bys chtěl vzkázat našim čtenářům?

Chci vzkázat, že děkuji těm, co mi fandí, sledují a podporují mě na mé cestě.

Zdroje:  vlastní

Nejnovější články