Když mi nedají motivaci jít dál, za 14 dní budu mít 120 kilo. Vémola volá po dalším zápase

Když mi nedají motivaci jít dál, za 14 dní budu mít 120 kilo. Vémola volá po dalším zápase Karlos Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

“Každá jízda jednou končí,” prohlásil Karlos Vémola s ohledem na svou zápasnickou kariéru. Ale ještě než se definitivně rozloučí, chce stihnout několik dalších zápasů.

Po nevydařené odvetě s Patrikem Kinclem se český “Terminátor” na nějaký čas odpojil ze sítě, aby pomalu zpracoval další porážku. K zápasu se nyní vyjádřil v rozhovoru pro Fight Cast One s Ondřejem Němcem. “Kdybych tušil, že v tom čtvrtém, pátém kole prohrávám, tak bych tam vletěl a klidně bych se nechal knockoutovat, ale odešel bych se ctí,” řekl s odkazem na své trenéry, kteří mu před posledním kolem tvrdili, že má nabodováno, takže by měl posledních pět minut pouze kontrolovat soupeře. Rozhodčí ale celý zápas viděli trochu jinak.

Kontroverzní moment přišel ve chvíli, kdy Vémola beze slova opustil klec, aniž by soupeři pogratuloval k výhře. “Byla to pro mě taková rána, že jsem se sebral a odešel. Nehleděl jsem na rozhovor s Ondrou, zapomněl jsem mu (Kinclovi) podat ruku a tak dále. Mohl jsem si ušetřit všechny tyhle kecy, asi by mě to nezabilo. Byla to chyba, ale stalo se. Myslím si, že by Patrik Kincl o podání ruky stejně nestál.” Vémola následně nedorazil ani na tiskovou konferenci, jelikož se zdržel v péči doktorů. “V nemocnici jsem byl bohužel třeba do pěti do rána. Myslel jsem si, že to bude jen banální vyšetření, ale dělali mi různá CT a rozkapávali mi to.”

Karlos si neodpustil poznámku, že by podle starých pravidel “jednoznačně” vyhrál. ”Vytvářel jsem zápas, vyvíjel jsem tlak. Frajer měl 25 minut prdel na kleci.” Zároveň ale uznal, že si Kincl zápas pohlídal, takže je právoplatným šampionem. Na třetí vzájemný duel už chuť nemá. “Tohle téma vůbec nemám v hlavě. Pět let se trápil odvetou, ležel jsem mu v žaludku, pět let se na mě připravoval. Tohle rozhodně není něco, co budu podstupovat.”

Krátce po turnaji oznámil, že už se do střední váhy vracet nehodlá, což nyní potvrdil. “84 už se mě určitě netýká. Chtěl jsem urvat titul, zjistil jsem, že už na to věkově a zdravotně nemám.” Právě náročným shazováním dával svému tělu pořádně zabrat, na odvetu musel hubnout celkem 25 kilogramů, přičemž byl nucen vynechat důležité potraviny, například ovoce a zeleninu. “Měl jsem velké potíže s imunitou, štítnou žlázou, tohle všechno teď potřebuju dořešit.” Tělo navíc stále bojovalo se zánětem, špatně se mu hojily rány, často do sebe musel ládovat antibiotika.

Doposud signály svého těla spíše ignoroval, svůj přístup ale evidentně přehodnotil. “Špatně se mi přijímá to, že stárnu a že ti mladí zobáci, které jsem dřív s přehledem porážel, už nejsem schopen porazit a dominovat… Možná mi to něco naznačuje, možná mi mé tělo něco říká.”

Jaké má tedy další plány? Už je domluveno, že v říjnu nastoupí s vítězem zápasu Alexander Poppeck vs. Pavol Langer, v prosinci pak přijde na řadu odveta s Attilou Véghem. S promotéry nyní řeší, zda by se mohl ukázat také v červenci. “Nenechávejte mě, abych se do října užíral a přežíral, protože to je to, co budu dělat. Za 14 dní budu mít 120 kilo, jestli mi nedáte motivaci jít dál a makat, zapomenout na to. Dejte mi Štvanici,” parafrázoval rozhovor s promotéry, přičemž dodal, že mu na soupeři nezáleží.

Závěrem rozhovoru naznačil, že by letos mohl ukončit zápasnickou kariéru. “Každá jízda jednou končí.” Loučení by mělo proběhnout právě během odvety s Véghem. “Buď dokážu být na špičce, nebo to nechci dělat vůbec. Dělám to přes 30 let a nepotřebuju se v tom plácat. A ani nebudu. Proto jsem udělal rozhodnutí, jaké jsem udělal.”

Zdroje:  Fight Cast One

Nejnovější články