Takový zápas Oktagon ještě nezažil! Vémola tlačil Kincla skrz pletivo, ten mu ale rozmlátil obličej

Takový zápas Oktagon ještě nezažil! Vémola tlačil Kincla skrz pletivo, ten mu ale rozmlátil obličej Patrik Kincl vs. Karlos Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Karlos Vémola drtil Patrika Kincla na pletivu celých 5 kol. Jenže šampion mu přitom sázel údery, které rozhodly zápas.

Takový zápas asi čekal jen málokdo. Ani Vémola, ani Kincl nijak netají fakt, že se moc nemají v lásce a oba tomu druhému slibovali tvrdé ukončení. Nakonec ale byli diváci svědky všech 5 kol a nutno říct, že takový souboj Oktagon ještě nepamatuje.

Šampion začal zápas aktivně a snažil se ustřelit hlavu Vémolovi pravým hákem. To se mu ale nepodařilo a Karlos jej natlačil na klec… kde oba borci zůstali v podstatě celých 5 kol.

Karlos se jako buldok snažil procedit Patrika skrz pletivo, neustále na něj vyvíjel ohromný tlak a pokoušel se jej vzít na zem. Jenomže stávající šampion jeho pokusy velice dobře bránil a i když se nedokázal vymanit z Karlosova tlaku, snažil se těžit ze situace a rozdával Karlosovi krátké údery pěstí, lokty i koleny. Nešlo sice o žádné "vypínáky", ale postupem času na Karlosově tváři zanechávaly stále zřetelnější stopy.

Několikrát se sice Karlosovi podařilo vzít Patrika na zem, ale ten se vždy dokázal téměř okamžitě zvednout zpátky do postoje, odkud zase omlacoval svého rivala.

Tak nějak se počítalo, že Patrik se bude Karlose snažit vypnout v postoji, v momentě kdy na něj naběhne pro takedown. Ale už ve druhém kole se zdálo, že Kincl změnil taktiku. Udělal totiž něco neuvěřitelného a zůstal stát ve svém rohu, ze kterého pozval Karlose, aby jej znovu natlačil na klec. To Karlos samozřejmě hned udělal a pokračovalo se tam, kde se v prvním kole skončilo. I tentokrát ale Patrik zdařile bránil veškeré pokusy Karlose o takedowny a sám zasahoval Vémolu údery, lokty a koleny.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Takto zápas pokračoval celých 5 kol a diváci z toho určitě nebyli nadšení. Oba borci sice ukazovali, že mají neuvěřitelnou fyzičku a sílu, ale o moc atraktivní duel nešlo. S postupujícími koly byl však Karlosův obličej čím dál víc rozmlácený. Jeho pravé oko bylo úplně zavřené a druhé k tomu nemělo daleko. Z nosu mu tekla krev a bylo vidět, že Patrikovy lokty z klinče udělaly pořádnou škodu.

Karlos Vémola Karlos Vémola v souboji s Patrikem Kinclem | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Nakonec tak přišli na řadu bodoví rozhodčí a s tím spojená otázka, jestli v MMA znamená více kontrola soupeře, nebo způsobená škoda. Pravidla v tomto ohledu hovoří jasně - upřednostňuje se způsobená škoda a až jako sekundární kritérium hraje roli kontrola. A v tomto duchu také rozhodčí přiřkli vítězství Patriku Kinclovi, který na sobě neměl v podstatě ani šrám.

„Porazil jsem Karla v jeho vlastní hře, a to je nejcennější,“ radoval se z vítězství nad velkým rivalem Patrik Kincl. „Damage je to hlavní, údery jsou to hlavní. To, že pracoval na té stěně, ale vlastně nic nedělal… tak to mi přesně stačilo, postupně jsem si ho zavíral a věřil jsem, že rozhodčí to viděli úplně stejně, tak jak se to má bodovat. Takže já jsem za to OK.“

A jaký zápas by si přál staronový šampion střední váhy jako další výzvu? „Viděl jsem tady Attilku… Asi jsi přišel o prosincový zápas,“ rýpnul si Kincl ještě jednou do Vémoly a řekl, že by si rád dal souboj se slovenskou legendou Attilou Véghem, který před 4 roky také porazil Karlose Vémolu. Kincl s Véghem se už minulý rok střetli v boxerském ringu a tehdy bral vítězství na body právě slovenský bojovník. Promotér Ondřej Novotný byl sice trochu překvapený Kinclovým přáním utkat se s Attilou, ale nevypadalo to, že by se jednalo o nemožnou věc.

Zdroje:  oktagon.tv

Nejnovější články