Komplikace před odvetou. Kincla zlobí ruka, vidí v tom však dobré znamení

Komplikace před odvetou. Kincla zlobí ruka, vidí v tom však dobré znamení Patrik Kincl v souboji s Pirátem | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Promotéři Oktagonu jsou již připraveni relativně na všechno, snad během každého turnaje řešili nějaké problémy na straně zápasníků. Ty aktuální se bohužel týkají hlavního zápasu.

“Jak to tak bývá, tak se mi ani teď v závěru nevyhnuly komplikace,” svěřil se Patrik Kincl v rámci svého vlogu z tréninkové přípravy. “Tentokrát jsem si udělal něco s druhou rukou… Už se to maličko zlepšuje, ale včera byla nateklá jako balon. Nevím o tom, že bych se do toho trefil, vypadá to spíš na nějaký zánět, tak to nějak ladíme.” Druhou ruku zase omezují dvě natržené šlachy v zápěstí, toto zranění si přivodil během první obhajoby.

Šampion střední váhy nyní doufá, že zánět zůstane v ruce, protože si s ním nyní nemůže poradit, aniž by narušil finální část přípravy. “Nedělám si z toho vrásky, tedy ne moc velké. Do zápasu půjdu, teď je pro mě důležité udržet to lokálně v ruce, nesmí se to rozjet do celého těla. Nemůžu mít antibiotika, která by mi rozhodila mikrobiom, závěrečné shazování a hlavně následné nabírání.”

Na vzniklé potíže se snaží hledět z té lepší stránky, podobnou situaci ostatně řešil už několikrát. “Je to pro mě i dobrá zpráva. Musím říct, že vždycky, když se něco takového objevilo, tak to pak stálo za to. A to nejsem pověrčivý, ale v těchto věcech vlastně ano.”

Během natáčení nechal nahlédnout do zákulisí přípravy, diváci se tedy mohli podívat, jak vypadal úplně poslední kondiční trénink. V komentáři se krátce zastavil u svého soupeře. “Karla všichni známe, známe jeho styl, tam se nic měnit nebude. Možná bude chtít na začátku překvapit nějakými plaváky, vrtulníky a naskočenými highkicky, to si samozřejmě musím pohlídat, ale v momentě, kdy mu pár věcí nevyjde, začne zmatkovat. Očekávám, že do prvního kola vlítne jako do zápasu s Iličem, nebude si věřit na pozdější kola, bude to chtít za každou cenu urvat v prvním nebo druhém, takže tam nechá všechno.”

Rychlý nástup si Kincl hodlá pohlídat, nechce se nechat strhnout k vysokému tempu. Situaci přirovnal k závodu se sprinterem. “Nechci se pouštět do stejného sprintu, ale zase si ten začátek nemůžu nechat úplně utéct.” Druhého “běžce” chce mít neustále na očích, zároveň si bude hlídat, aby mu v nádrži zbylo dost paliva na další kola. “To podle mě bude ten nejtěžší úkol.”

Závěrem se na skok vrátil k bitvě s Krištofičem, do níž šel s jasným plánem. “V zápase s Pirátem jsem měl to, že budu napodobovat Karlův styl, aby nedošlo na zápas Vémola vs. Pirát a Vémola šel hned se mnou.” Stanovenou taktiku si v kleci dokázal prosadit, už ovšem nepočítal s tím, že se Vémola koncem roku zraní a následně si vyprosí přípravný zápas s Matavaem. Koncem vlogu naznačil, že i na sobotní odvetu má připravený konkrétní plán, ten ale logicky neprozradil.

Turnaj Oktagon 43 se uskuteční v pražské O2 areně. Lístky jsou stále k dispozici, celý galavečer můžete sledovat také na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Youtube kanál Patrika Kincla

Nejnovější články