Může to skončit v prvním kole, odhaduje Kincl před odvetou s Vémolou. Jaké má další plány?

Může to skončit v prvním kole, odhaduje Kincl před odvetou s Vémolou. Jaké má další plány? Patrik Kincl v souboji s Pirátem | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Pokud do konce týdne nedojde k neplánovaným komplikacím, pak se Patrik Kincl konečně dočká vytoužené odvety s Karlosem Vémolou. Humor ho zatím neopouští.

Široká veřejnost i zástupci z řad bojovníků se shodují, že jde o zásadní milník pro domácí scénu, dá se očekávat, že O2 arena bude naplněná až po strop. Rodák z Hradce Králové je však ve skvělém rozpoložení. V rozhovoru pro Oktagon naznačil, že by problém mohl nastat spíše na straně soupeře. “Já si žádný tlak nepřipouštím. On si naplánoval další zápasy, to si na sebe upletl velký bič. Myslím, že se s tím nebude nastupovat úplně snadno.”

Co očekává od šampiona polotěžké váhy? Leccos napověděl jeho rozehřívací zápas s Matavaem, “Terminátor” podle Kincla nastoupí s podobným arzenálem. “Po těch letech a tolika zápasech to ze zápasu na zápas nejde změnit, styl boje je pořád stejný. Je to MMA, může mě trefit, ale s takovým boxingem, jaký má… Jestli by mě sundal, tak je to na ukončení kariéry. Nebo highkickem. Nebo naskočeným kolenem (smích).” Humor Kincla neopouští, před další důležitou zastávkou své kariéry je evidentně v dobrém rozmaru

Kincl v postoji naopak válí, Alex Lohoré by mohl vyprávět. Jak ale upozornil v rozhovoru pro BrainMarket, tentokrát půjde o jinou pohádku. “Alexe jsem k ničemu nepustil, ale stylově jde o dva různé zápasníky.” Od Vémoly očekává, že se po něm okamžitě vrhne. “Počítám, že Karel vyvine tlak už od prvního kola. To znamená, že to teoreticky může skončit i v prvním kole, když se mi tam podaří něco trefit, ale jsem připraven i na to, že se podíváme do čtvrtého nebo pátého,” zdůraznil. “Cíl je samozřejmě ukončit zápas před limitem.”

Do zápasu zbývá už jen pár dní, je jasné, že nyní už se nedá nic dohnat, jde spíše o ladění drobných detailů a dohlížení na váhu. Kincl je však přesvědčen, že udělal vše správně. “Když se zpětně ohlédnu, tak jsem se svojí přípravou spokojený.”

Od prvního zápasu s Vémolou v roce 2018 nasbíral celkem osm zápasů, porazil ho pouze Roberto Soldić v souboji o titul organizace KSW. Vémola stihl 14 duelů a rovněž si připsal jednu jedinou porážku, a to s Attilou Véghem, s nímž by chtěl ještě letos srovnat účty. Kincl předpokládá, že se díky těžkým zkouškám v zahraničí v odvetě prosadí. “Jsem o dost zkušenější, zápasil jsem s nejlepšími evropskými zápasníky, jsem takový klidnější. Doladil jsem pár technických věcí, cítím se být komplexnější a na tu 84 silově vybavenější.”

View this post on Instagram

A post shared by Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Aktuální šampion střední váhy také nastínil, co bude následovat po sobotním turnaji. “Plány po zápase jsou teď jasně dané, doufám, že to všechno vyjde. První týden se pověnuju rodině, od pondělí do pátka si vyrazíme vydechnout někam na wellness.” Pak se na chvíli vrátí k roli trenéra a manažera. “V neděli už budu sedět s Davidem Dvořákem v letadle směr Vancouver na jeho UFC zápas.”

Turnaj Oktagon 43 nabídne velmi pěkné zápasy, na kartě najdete například navrátivšího Miroslava Brože, jenž změří síly s Robem Pukačem, do bitvy se chystá také David Kozma či Matěj Kuzník. Turnaj můžete sledovat od 17:30 na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA - YouTube , BrainMarket - YouTube

Nejnovější články