Trilogie? Promotér Novotný promluvil o tom, zda v případě Kincla s Vémolou může dojít k dalšímu zápasu

Trilogie? Promotér Novotný promluvil o tom, zda v případě Kincla s Vémolou může dojít k dalšímu zápasu Karlos Vémola si došel pro titul v polotěžké váze | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Patrik Kincl a Karlos Vémola se v sobotu utkají již podruhé, není však vyloučeno, že se jednoho dne dočkáme i třetího odvetného zápasu. K němu ale dojde pouze za jistých podmínek.

Někteří lidé vzhledem k častým zraněním na straně Karlose Vémoly stále nechtějí uvěřit, že se očekávaná odveta tuto sobotu opravdu uskuteční. Promotér Ondřej Novotný je však evidentně klidný. V rozhovoru pro K.O. magazín prozradil, že je vše na dobré cestě. “Vím, že jsou v tuto chvíli oba zdraví, všechny tvrdé tréninky jsou za nimi,” řekl s tím, že už by neměly nastat žádné komplikace.

Zároveň ale připomněl příběh Tonyho Fergusona, který jen pár dní před zápasem s Khabibem Nurmagomedovem zakopl o televizní kabely a zpřetrhal si vazy. “Kdykoli se cokoli může stát, ale během sparringů a podobných věcí už se nestane nic.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Oba aktéři hlavního zápasu nyní svádí boj především s vlastním tělem, v pátek ráno je čeká tradiční kontrola váhy. “Karlos už to nějakou dobu nedělal, Patrik relativně ano, ale také už je to nějaký pátek od posledního zápasu s Alexem Lohorém… Takže si myslím, že tam je teď před nimi ten nejtěžší boj. Jinak jsou to oba profesionálové, oba ten zápas chtějí za každou cenu.”

Patrik Kincl se nechal slyšet, že je před zápasem relativně v klidu, přičemž poukázal na soupeře, který si na sebe naopak upletl pořádný bič. Novotný nicméně připomněl, že takhle to “Terminátorovi” vyhovuje. “Ten tlak má rád, stimuluje ho to k lepšímu výkonu. Roste s příležitostí, se soupeřem, s větší halou. Vždycky říkal, že všechno má rád větší. Takže když to vezmu z jeho úst - čím víc všeho, tím je lepší. Nás ostatní by to zabilo, jeho ne. On se v tu chvíli cítí jako ryba ve vodě,” vysvětlil, byť zapochyboval, že mu soudní tahanice a podobné eskapády nějak pomohou. “Ale teď je v pohodě. Včera jsem s ním mluvil, řeší ještě spoustu jiných věcí, on si umí pořádně naložit.”

Rozhovor se následně stočil k otázce dalšího zápasu. Je tedy šance, že vzájemná rivalita poskytne půdu pro trilogii? Spolumajitel Oktagonu s tímto scénářem prozatím nepočítá, byť by prostor za určitých podmínek byl. “Já to nechávám být, protože tady jsme čekali pět let, záleží také, jak by ten zápas vypadal, jakou by měli oba chuť. Je jasné, že kdyby Karlos prohrál, tak on musí zvednout tu rukavici, jde také o to, jak by prohrál. Myslím si, že pro Patrika by to v tu chvíli byl docela dobrý money fight, mohl by nějakým způsobem určovat podmínky. Karlos je pro každého dobrý zápas, a to vždycky, co si budeme povídat. Takže šance na trilogii tady je, pakliže by Karlos prohrál.”

Pokud by Vémola skutečně nedokázal porazit Kincla, pak by si rovněž maličko zkomplikoval další naplánované zápasy. Sám totiž tvrdí, že si v takovém případě rozhodně nezaslouží odvetu s Attilou Véghem. “Chápu, že si to Karlos takhle dává, protože potřebuje ty obrovské cíle,” komentoval Novotný tuto podmínku. “Ale takhle já to nevnímám, myslím si, že nikdo. Všichni víme, že je Patrik v nejlepší padesátce na světě… To už jseš v tom sportu opravdu někdo. Může se tam stát cokoli. A zase znovu – kdyby Karlos prohrál po 15 vteřinách, tak chápu, že je zlomený, že je to šílený.”

O budoucnost Vémoly ovšem strach nemá, a to ani v případě, pokud by v sobotu nezvítězil. “Karlos je určitě ten bojovník, který zase povstane, otázka je kdy, za jak dlouho, s kým a tak dále. To se nedá predikovat. A to je na tom to zajímavé.”

Zdroje:  K.O. magazín

Nejnovější články