Problémový Matavao sice nevyhrál, Vémolu ale pořádně potrápil. Promotér naznačil, jak vypadá jeho budoucnost v Oktagonu

Problémový Matavao sice nevyhrál, Vémolu ale pořádně potrápil. Promotér naznačil, jak vypadá jeho budoucnost v Oktagonu Karlos Vémola se s Matavaem pořádně nadřel | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Al Matavao sice opět nesplnil váhu, s Vémolou však předvedl divoký čardáš. Vyslouží si svým výkonem další zápas?

Matavao sice do zápasu nastupoval jako výrazný outsider, Vémolovi ale dokázal slušně zatopit. Jeho první náběh pro takedown zvládl na jedničku. Nenechal se zavřít na pletivu, českého wrestlera odrazil a následně si s ním vyměnil pár divokých úderů. Karlos se rozhodl, že si vyzkouší své dovednosti v postoji, na soupeře vyslal highkick, po němž přišel i pokus o naskočené koleno. Matavao se však nenechal nachytat na švestkách, navíc využil momentu, kdy Vémola podklouzl, “Terminátora” zasypal dalšími údery. Dokonce odmítl i další pokus o takedown.

U pletiva Samojec vytušil příležitost a diváky zvedl ze židle tvrdým hákem, Karlos měl štěstí, že navazující údery už netrefil. Na kolenou se snažil spojit ruce a připravit si pozici pro takedown. Sice inkasoval několik loktů, podařilo se mu ale dostat soupeře na lopatky. Na zemi už byl Matavao bezradný, po chvíli Karlosovi nabídl záda. A takovou nabídku Vémola neodmítá. Do konce prvního kola zbývaly necelé dvě minuty, když Matavao odklepal škrcení (rear naked choke).

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

“To je přesně to, co v O2 areně nesmím dělat," řekl Vémola v pozápasovém rozhovoru s odkazem na odvedu s Patrikem Kinclem. "Nesmím se nechat unést, abych ten pás vzal tam, kam patří. Matavao má skvělou a tvrdou ránu, je vidět, že mi hlava ještě drží, ale v O2 areně tyhle malé chyby nesmím udělat. Budu pokračovat krok za krokem, dokud mu ten pás neseberu a nebude tam, kde má být.”

Na tiskové konferenci pak přiznal, že se v první minutě trochu zbláznil, což přičetl na vrub po strop naplněné hale, která ho hnala kupředu. “Jeho údery se mnou trochu otřásly, přepnul jsem na autopilota. Měl jsem poodstoupit a tolik nepospíchat, místo toho jsem na něj naplno nastoupil. A pak mě trefil znovu.” Hodnocení zápasu uzavřel s tím, že získal cenné zkušenosti. “Musím bojovat chytře. Kincl mě v žádném aspektu nemůže porazit, jsem ve všech ohledech lepší, ale je natolik chytrý, že dokáže potrestat mé chyby. A to si nemůžu dovolit.”

Na tiskovce přišla řeč i na Matavaa, který nakonec Karlose slušně potrápil. Je tedy otázkou, zda mu promotéři dají další šanci. Ondřej Novotný se sice po jeho výkonu na váze nechal slyšet, že už další zápas zřejmě nedostane, jelikož stanovený limit nesplnil opakovaně. Na druhou stranu ale vždy dokázal doručit pěkný zápas. “Já teď nevím, s Alem si budeme muset promluvit,” komentoval jeho budoucnost v Oktagonu. “Nechci k němu říkat nic špatného, obzvlášť když jsem zjistil, co se mu před pár týdny stalo.” Tím reagoval na skutečnost, že Matavao začátkem měsíce přišel o svou matku.

“Al je v zápase vždy perfektní, je vždy nebezpečný. Ale váhu nezvládá. Takže to musíme vyřešit. Jako zápasníka a člověka ho respektuju, je to milý chlapík, ale zároveň musíš být profesionál. Nemůžu to omlouvat, protože to nedělám ani u jiných bojovníků.”

Některé otázky mířily přímo na Matavaa. Samojec odmítl, že by váhový limit překročil záměrně, problémy podle něj nastaly kvůli časovému posunu. Z jeho reakcí bylo patrné, že by v Oktagonu rád zůstal. “Když něco miluješ, dáš do toho všechno, i když musíš pracovat na plný úvazek.” Zmínil ostatní bojovníky, kteří mnohdy musí obětovat čas s rodinou, aby se mohli naplno věnovat MMA. “Zápasení miluju, ale musím se postarat o překážky, které jsou na mé cestě. Příště budu lepší.”

Zdroje:  Oktagon MMA - YouTube

Nejnovější články