Vémola popsal pekelnou přípravu s Kinclovým přemožitelem. Vítězství nad Matavaem vnímá jako samozřejmost

Vémola popsal pekelnou přípravu s Kinclovým přemožitelem. Vítězství nad Matavaem vnímá jako samozřejmost Karlos Vémola | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Před hlavním zápasem turnaje Oktagon 41 se libereckým fanouškům představí Karlos Vémola. “Terminátor” si nepřipouští, že by s Matavaem mohl klopýtnout.

Karlos Vémola se v sobotu vrátí po několikaměsíční pauze, kterou zapříčinily zdravotní komplikace, konkrétně silný zánět a s ním související trombóza. A jak nyní zavzpomínal fyzioterapeut Pavel Kolář, situace byla vážná. “Jeho stav byl skutečně závažný, zánětlivé parametry byly vysoké. Prakticky to bylo na hraně života,” řekl v komentáři pro Oktagon.

V nemocnici pomohla antibiotika, doktoři následně naordinovali odpočinek, s čímž se Vémola jen těžko smiřoval. Vémola je znám tím, že se ne vždy řídí doporučením ze strany doktorů, tentokrát ale raději nic neriskoval. “Udělal jsem to asi poprvé v životě, ale do jediného detailu jsem dodržel to, co mi říkali doktoři,” pochlubil se šampion polotěžké váhy, který se v květnu hodlá vrátit do střední.

Ještě předtím se však bude muset popasovat s Matavaem, kterého vnímá jako jakýsi záchytný bod. V Liberci si chce ověřit, že je tělo připravené na maximální zátěž, zároveň však nebude muset tolik shazovat, jelikož se zápas uskuteční v domluvené váze do 89 kilogramů. “Byl jsem teď dost nemocný. Dát tělu záhul a shazovat v dubnu i v květnu, to by pro něj bylo asi dost blbé,” vysvětlil okolnosti duelu s ranařem, jehož domovem je Americká Samoa. “Matavao dělá skvělé zápasy, v ruce má fakt ránu, to je to, co potřebuju.”

Před prověrkou v Liberci bylo potřeba znovu nastartovat tréninkový proces. Vémola se nejprve vydal do Thajska, kde zapracoval především na fyzické kondici a na váze, následně se vypravil také do Düsseldordu, kde sídlí slavný UFD gym. Tamní zápasníci byli z jeho návštěvy lehce rozpačití, obzvlášť Roberto Soldić. “Byl jsem překvapený, že přijel do UFD gymu,” přiznal a zavzpomínal na vzájemné popichování přes sociální sítě. “Ale je to fajn, že je tady, je to dobrý sparring partner.” Přemožitel Patrika Kincla také dodal, že je Vémola silnější než momentální šampion střední váhy.

Výlet do Německa si pochvaloval i Karlos. “Jsem tak rozbitý, že poprvé v životě ani nebudu protestovat, až mi trenér řekne, abych si dal pauzu. V sobotu a v neděli mám volno,” popsal Vémola “peklo”, které bude chtít zúročit již tuto sobotu, ale také v bitvě s Kinclem. “Matavao je levák, Soldić je také levák. A ještě porazil Kincla… Takže je to ideální příprava. Skloubil jsem přípravu na oba zápasy. Pokud jsem schopen ta kola odspárovat se Soldićem, tak to určitě odzápasím jak s Matavaem, tak s Kinclem.”

“Že jsem připravený a že ho porazím, to je pro mě samozřejmá věc. Je to zastávka na mé cestě.” Jak už to tak u Vémoly bývá, už nyní má v hlavě další velké příležitosti. Ani bitva s Kinclem není cílová stanice, jde jen o další záchytný bod, přes který chce projít k tomu, po čem touží už roky - k odvetě s Attilou Véghem. Ta ho nyní motivuje k tvrdé dřině. “Pokud nejsem schopen porazit lidi, jako je Matavao a Patrik Kincl, tak jak můžu mít tu drzost a troufalost vyzývat takového šampiona, jako je Attila Végh?”

Turnaj Oktagon 41 se uskuteční 15. dubna, živý přenos začne v 17:15 na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA - YouTube

Nejnovější články