"Když na nás Atilla zakřičí, už to vážně není sranda," říká Roman Paulus o tréninku ve Spartakus fight gymu

"Když na nás Atilla zakřičí, už to vážně není sranda," říká Roman Paulus o tréninku ve Spartakus fight gymu Roman Paulus zvítězil v reality show Oktagon výzva | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Sobotní turnaj Oktagon 29 otevře souboj talentovaných bojovníků, kteří touží zamíchat kartami domácí MMA scény. Vítěz reality show Oktagon výzva Roman Paulus se střetne s Peterem Gabalem z pražského Reinders gymu. Pár dní před turnajem si Roman našel čas na rozhovor, v němž prozradil, jaké je to trénovat po boku elitních slovenských bojovníků či s jakým nastavením nastupuje do zápasů a jaké má ambice do budoucna.

MMA trénuješ od 15 let a patříš mezi nastupující generaci domácí bojové scény. V čem vnímáš největší výhody Vaší generace oproti bojovníkům ze „staré školy“?

Největší výhodou naší mladé generace jsou rozhodně tréninkové podmínky. Dřív museli borci trénovat ve sklepech, museli shánět pořádného trenéra. My máme ve Spartakus Fighting Gymu kouče na všechny aspekty boje. Ať už jde o postoj, zem, kondici i sílu. Takže v tom spatřuji největší výhody mladých bojovníků, stará garda tak skvělé podmínky rozhodně neměla.

Stal jsi se nejmladším vítězem bojové reality show Oktagon Výzva, jak moc Ti účast v soutěži změnila život?

Jsem rád, že jsem se mohl stát nejmladším šampionem Oktagon výzvy. Když mě do výzvy vybrali, v hlavě jsem si nastavil, že to celé vyhraji, a to se mi podařilo. Vítězství mi otevřelo některé dveře, přišli různí sponzoři i zájem fanoušků. Lidi mě poznávají, přeje mi štěstí a z toho mám opravdu velkou radost.

Trénuješ v SFG Trnava, kde se momentálně připravuje slovenská špička. Jak moc Ti pomáhají tréninky s Lajošem Kleinem, Pirátem či Buchingerem? A vnímáš rivalitu mezi vaším gymem a Oktagon Fighting Academy v Bratislavě?

V našem gymu jsme opravdu skvělá parta. Panuje tam přátelská a pohodová atmosféra. Je pro mě ctí, že mohu trénovat s Lajošem, Ivanem i dalšími borci, od kterých se mohu hodně naučit. Je důležité, že jsme jedna velká banda a vzájemně si pomáháme. Sám nechci porovnávat, který gym je momentálně lepší, protože i do OFY chodím trénovat, takže to rozhodně nechci porovnávat.

Máš tu čest trénovat pod vedením legendárního Atillky Végha. Atilla je veselý a vtipný člověk, přenáší svou abnormálně pozitivní náladu i na tréninky, respektive Vás bojovníky?

S Atillou je velká sranda, protože je to srandista od přírody, vypráví nám své vtipné historky. Ale také dokáže být velmi přísný. Když na nás zakřičí, tak už to taková sranda vážně není. Dokáže být velmi přísný.

Roman Paulus se svými trenéry Roman Paulus se svými trenéry | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Všechny tvé profi zápasy skončily bodovým rozhodnutím. Patří fyzická kondice a nezlomná vůle mezi tvé největší přednosti?

Ve výzvě mám dvě ukončení, ale v zápasech na regulérních turnajích jsem šel vždy k bodovým rozhodčím. Nevím, zda je fyzická kondice mojí největší předností, protože se vždy snažím zápas ukončit. Bohužel, ne vždy se mi to podaří, ale od zápasu nastupují s nastavením, že soupeře ukončím před limitem.

Tvůj zápas s Peterem Gabalem bude možno sledovat na zdarma na YouTube. Je to šance se ukázat širšímu diváckém publiku. Plánuješ soupeře ukončit před limitem nebo chceš fanouškům znovu ukázat svou fyzickou kondici a soupeře trápit plných 15 minut?

Taktiku si samozřejmě nechám pro sebe. Mám v hlavě plán, jak se bude zápas vyvíjet, ale fanouškům to neprozradím. 

Je důležité mít nastavené cíle a priority. Nemusíš nám říkat, jestli toužíš po UFC, ale máš nastavené nějaké cíle, kterých bys chtěl dosáhnout?

Cíle mám samozřejmě stanovené hodně vysoko. Určitě bych se chtěl dostat do světové organizace, nejlépe do některé z TOP 5. Určitě plánuji získat titul v Oktagonu, je to titul, který má ve světě velký zvuk.

MMA je nejrychleji rostoucím sportem a bojovníci Oktagonu se stávají v našich končinách sportovními celebritami. Vnímáš větší zájem o svoji osobu? Poznávají Tě fanoušci a chtějí fotku, když jdeš po ulici?

MMA je velmi populární. Nejen mezi fanoušky ale i v médiích cítíme velký zájem. Zažíváme velký boom našeho sportu. Stává se mi, že mě lidé na ulici poznávají, říkají mi pěkné věci. Drží mi palce, podporují mě a z toho mám opravdu dobrý pocit. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Atraktivní slovensko-český souboj Paulus –⁠ Gabal otevře krátce po 18:00 sobotní turnaj OKTAGON 29 a bude jej možné zdarma sledovat na YouTube. Zbylé zápasy pak na oktagon.tv.

Zdroje:  Instagram.com

Nejnovější články