"Poslední Viking" přichází. Dvoumetrový norský obr přesedlal z hokeje na MMA, teď se ukáže v Oktagonu

"Poslední Viking" přichází. Dvoumetrový norský obr přesedlal z hokeje na MMA, teď se ukáže v Oktagonu Thomas Narmo v seriálu Vikingové | zdroj: Profimedia

Nor Thomas Narmo, přezdívaný "Poslední Viking", se už v sobotu představí na turnaji OKTAGON 29 v Brně. Stane se novou hvězdou tuzemské MMA scény? Těžko říct, předpoklady k tomu ale má.

Nepřehlédnutelného Thomase Narma přivedla k bojovým sportům náhoda. Začínal totiž s ledním hokejem. Slibně rozjetou kariéru mu však před pár lety přerušilo zranění zad.

"Doktor říkal, že rekonvalescence pravděpodobně zabere až dva roky, než budu moct zase hrát. A i když se uzdravím tak pokud se něco takového stane znovu, tak možná skončím na vozíku. Cítil jsem se být příliš mladý, abych takový risk podstoupil, takže jsem usoudil, že prostě budu jen dělat rehabilitační trénink a pak se v životě vydám jinam," rozpovídal se norský válečník o zlomovém bodě svého života. "Musel jsem se znovu najít. Ztratil jsem něco, do čeho jsem dal tisíce hodin a úsilí. Najednou bylo všechno pryč. Bylo to trochu depresivní."

Zkoušel trénink v posilovně, v tom mu ale chyběla soutěživost. Fyzioterapeut mu tedy doporučil, aby zašel na hodiny grapplingu, což by mu prý pomohlo zpevnit střed těla. Narmo však omylem skončil na thajském boxu, aniž by cokoliv poznal, protože si dopředu nezjistil, oč jde. Za dva týdny šel do zápasu. Prohrál, ale našel novou vášeň. Brankářskou výstroj tak vyměnil za boxerské, později MMA, rukavice.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Thomas Narmo (@narmomma)

V domovském Norsku je MMA stále nelegální, za zápasy tedy musel vyjíždět za hranice. Mezi amatéry se mu sice příliš nedařilo, přesto v roce 2019 vstoupil mezi profesionály a tady už je to jiná píseň. Prvního soupeře utáhl po pár vteřinách ve stoje na gilotinu, další dva zápasy vyhrál v 1. kole TKO na ground and pound a čtvrtý zářez přidal na konci loňského roku dokonce via KO. Zároveň je však nutno zmínit, že se podle bilance jednalo doslova o potravu.

Sám se tehdy prostřednictvím sociálních sítí hlásil Oktagonu, nakonec ho ale zlákalo polské KSW. Ze zápasu tam však sešlo kvůli zraněnému žebru. Namísto toho po "Vikingovi" sáhla singapurská ONE Championship. Tam byl předhozen 4násobnému mistrovi světa v Muaythai Alainu Ngalanimu.

S nabušeným Kameruncem si v kleci vedl poměrně vyrovnaně, ale bohužel ho až příliš často nechtěně trefoval do slabin, za což od rozhodčího dostal dokonce žlutou kartu. No a kdo s čím zachází, s tím také schází, souboj nakonec ukončil hrozivý kop do slabin z druhé strany, po němž Viking nebyl schopen pokračovat. Duel tak skončil bez výsledku.

Další start v Asii Norovi zkomplikovala pandemie koronaviru, začal se tedy rozhlížet po Evropě a znovu kontaktoval Oktagon. "Prostě jsem chtěl zápas, ale Oktagon je opravdu dobrá a profesionální organizace, takže to je bonus!" prozradil nám.

V sobotu se tedy v Brně postaví Danielu Dittrichovi, kterému se v Oktagonu zatím příliš nedařilo a z 5 startů dokázal zvítězit pouze jednou. Nutno ale uznat, že čelil tomu nelepšímu, co domácí scéna v těžké váze nabízí - 2x Michalu Martínkovi, Martinu Budayovi či Kamilu Mindovi.

Favoritem bude Narmo, on sám to ale neřeší a ani se na Dittricha nijak specificky nepřipravuje. "Každý zápas je jiný, tak proč se zaobírat těmi starými? Uvidíme v zápase, jak bojuje. Trénuju normálně dvakrát denně od pondělí do čtvrtka a jednou denně od pátku do neděle. Záleží také, jak je na tom moje tělo." 

Trénink Thomasovi prý nenabourává ani herectví, v němž paralelně rozvíjí kariéru. Mohli jsme ho vidět například v seriálech Vikingové či Ragnarok. "Musím si jen všechno plánovat. Co se týče herectví, tak já nic nezkouším nebo tak, prostě improvizuju...někdy to je dobré, jindy to stojí za h***."

V duchu svého životního přístupu zatím netuší, jestli se u nás poté ještě představí. "Uvidíme, já si jen užívám život a jdu si za svými sny! Ale optimálně bych rád tak 3-5 zápasů ročně, pokud nebudu mít žádná zranění. Po tomhle fightu budu potřebovat nějaký čas, abych se dal dohromady, už teď mám 2 dost špatná zranění!" předjímá nejistou budoucnost Nor, život ho koneckonců naučil, že je nesmysl se k něčemu přehnaně upínat. "Nějaký cíl v bojování vlastně nemám, je to platforma, kde se můžu bavit. A když se nebavíte a neužíváte si to, co děláte, tak jaký to má smysl?"

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

A vypadá to, že Narmo si v našich končinách už pár fanoušků a fanynek získal. On sám ale zůstává na zemi a těší se, až ukáže svou sílu v kleci. "Jsem nadšený, fanoušci jsou tady do toho opravdu zapálení a já doufám, že dokážu naplnit jejich očekávání. Děkuji všem, kteří mi píší. Opravdu si vážím všech hezkých komentářů a zpráv, které dostávám." 

Jak Vikingova premiéra dopadne, se dozvíme již tuto sobotu. Turnaj Oktagon 29 startuje tradičně od 18:00 a kromě prvního zápasu, který poběží zdarma na YouTube, jej bude možné sledovat přes oktagon.tv. Narmo versus Dittrich přijde na řadu pravděpodobně okolo sedmé hodiny.

Zdroje:  Vlastní , onefc.com

Nejnovější články