Keita znovu válel! Tichotu ukončil ve 4. kole a stal se dvojnásobným šampionem

Keita znovu válel! Tichotu ukončil ve 4. kole a stal se dvojnásobným šampionem Losene Keita se na Oktagonu 42 v Bratislavě stal dvojnásobným šampionem | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Losene Keita se zase ukázal ve skvělé formě. Jakuba Tichotu převálcoval svým rychlým strikingem a kromě pásu z lehké váhy teď vlastní i titul v pérové váze.

 

Losene Keita je bezpochyby nejlepším strikerem ve stáji Oktagonu a po dnešku to opět potvrdil. Keita se dnes totiž utkal s českým talentem z Reinders gymu, Jakubem Tichotou, o prozatímní šampionský pás v pérové váze (do 65,6 kg) a znovu nepřestával udivovat svoji tvrdostí a rychlosti v postoji

Už loni v červnu si „Černý panter“ z Belgie vzal naprosto sebevědomě šampionský pás v lehké váze, když v prvním kole porazil na TKO legendárního Ivana Buchingera. To mu ale bylo málo a Keita se chtěl stát dvojnásobným šampionem a vzít si titul i v pérové váze.

Tam je momentálně šampionem gruzínský Mate Sanikidze, který se ale s Keitou nemohl kvůli zranění utkat. Naštěstí Oktagon sehnal rychle náhradu v podobě mladého, ale talentovaného Jakuba Tichoty, který se šance nezalekl a zápas vzal jen dva týdny před konáním.

V zápase byl jasným favoritem „Černý panter“ a ten si také velice rychle zjednal respekt. Bylo celkem jasné, že Tichota bude chtít vzít zápas na zem, kde je velice šikovný a kde by teoreticky mohl belgickému šampionovi zatopit. Keita si toho byl ale velice dobře vědom a svou rychlostí a precizním footworkem nedal Tichotovi šanci k tomu, aby na něm skóroval takedown. První kolo tak šlo za Keitou.

Český bojovník sice odbojoval dobré druhé kolo, kde dokázal rozdat Belgičanovi přece jen několik dobrých úderů, ale ve třetím kole se už přece jen začala projevovat nadvláda Keity. Ten honil Tichotu podél klece a nedával mu vydechnout. Rychlými údery je pomalu rozebíral a jednou jej dokonce srazil tvrdou pravačkou k zemi. Tichota se ale zvládl znovu postavit a kolo dobojovat.

Ve čtvrtém kole už to byla „one man show“ a Keita ukázal několik neskutečně rychlých a tvrdých kombinací, kterými Tichotu na kleci rozebíral. Několikrát jej srazil k zemi, ale český bojovník ukázal neskutečné srdce a chtěl zápas stůj co stůj dobojovat.

Jenomže Losene Keita byl proti a jedním tvrdým zadním hákem sejmul Tichotu znovu na zem a po několika hammerfistech rozhodčí uznal, že v zápase už nemá cenu pokračovat.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Losene Kita tak vyhrál na TKO, stal se prozatímním šampionem welterové váhy a zároveň po Ivanu Buchingerovi druhým dvojnásobným šampionem organizace Oktagon.

V pozápasovém rozhovoru vyzvedl ještě Tichotův výkon a řekl o něm, že i bez pásu je to šampion, a že je nekutečné, jak velké bojovné srdce má tento 21letý zápasník.

Zdroje:  oktagonmma.tv

Nejnovější články