Možná si myslí, že mě teď porazí, ale já jsem na jiné úrovni. Glismann nepochybuje, že nad Suijdamem opět zvítězí

Možná si myslí, že mě teď porazí, ale já jsem na jiné úrovni. Glismann nepochybuje, že nad Suijdamem opět zvítězí V prvním kole Gamechangeru si Louis Glismann poradil s Andrejem Kalašnikem | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Dánský zápasník Louis Glismann platí za jednoho z favoritů na celkové vítězství turnaje Tipsport Gamechanger. Do druhého kola si vybral Nizozemce Melvina van Suijdama, kterého před lety s přehledem porazil. 

Jak bys zhodnotil svou přípravu, dělal jsi tentokrát něco jinak? 

Můj tréninkový camp byl prostě perfektní, žádná zranění. Dostávám se na vrchol fyzicky, psychicky i co se týče schopností. Pořád trénuji v mém gymu Artesuave v Kodani. Od prvního dne.

Jak populární jsou teď vůbec v Dánsku bojové sporty? 

MMA v Dánsku opravdu roste. V mainstreamových médiích jsme se sportem trochu konzervativní, ale díky skvělým zápasníkům to přitahuje spoustu pozornosti.

Jaký je to pocit být součástí tak prestižního turnaje, jako je Gamechanger? Změní to nějak tvůj život?

Být součástí Tipsport Gamechangeru je pro mě opravdový gamechanger. Je to největší show v Evropě a získat tu velkou výplatu mi může změnit celý život. Investuji 100 procent toho, co mám, abych byl nejlepší verzí sebe sama. Mám velkou touhu dojít až do konce.

Tvým soupeřem bude Melvin van Suijdam. Když jste se v kleci potkali naposled, tak to pro tebe skončilo docela dominantním vítězstvím. Čekáš, že se poučil z chyb a bude to tentokrát jiný soupeř?  

Očekávám, že se Melvin poučil z našeho předchozího zápasu a že si asi myslí, že má ty správné nástroje k tomu, aby mě teď porazil. Jen ať si tomu věří, protože pravdou je, že v téhle hře jsou různé úrovně a já jsem na jiném levelu.

Pokud zvítězíš, tak bude tvým příštím soupeřem vítěz souboje Michailidis versus Grabinski. Kdo podle tebe zvítězí? 

Až vyhraju, tak si myslím, že příště budu čelit Grabinskimu. Bude to těsný zápas, ale myslím, že má více zkušeností a je lepší boxer. A taky bude bojovat doma.

Koho vůbec v Gamechangeru považuješ za nejtěžšího soupeře? 

Nejtěžším soupeřem v Gamechengeru budeš vždycky ty sám.

Tentokrát bude v hale zhruba 20 tisíc lidí, jak se na to těšíš? Myslíš, že ti to dodá extra motivaci? 

Strašně se na zápas v O2 aréně těším. Je to můj dětský sen, který jen málo lidí kdy zažije. Bude to velký okamžik mé kariéry.

Hlavní zápas obstarají Kincl s Vémolou. Koho tipuješ?  

Myslím, že Kincl vyhraje, protože má komplexnější schopnosti.

Je něco, co bys rád vzkázal fanouškům? 

Fanouškům Oktagonu bych rád vzkázal, že jsou ti nejlepší fanoušci, jaké jsem kdy v bojové organizaci viděl. Velké díky za vaši podporu a zápal. Díky vám je tohle všechno možné.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články