"Myslím si, že to dopadne," říká Ondřej Novotný o duelu borců, kteří prošli UFC

"Myslím si, že to dopadne," říká Ondřej Novotný o duelu borců, kteří prošli UFC Ondřej Novotný | zdroj: Profimedia

Viktor Pešta a Karlos Vémola by se mohli potkat v oktagonu, to kromě jiného prozradil v rozhovoru promotér OKTAGON MMA Ondřej Novotný.

Ondřej Novotný je momentálně, co se týká bojových sportů v domácí kotlině, promotérskou jedničkou. Bývalý mistr thaiboxu je nejen skvělým moderátorem a showmanem, ale především excelentním promotérem a businessmanem.  Jeho organizace OKTAGON MMA si vybudovala dominantní postavení na československé scéně a pod svá křídla sbírá jedno věhlasné jméno za druhým. Momentálním vrcholem veškeré práce má byt listopadový duel Vémola vs. Végh v téměř jistě vyprodané O2 Areně. To ale zdá se není zdaleka závěrečná meta. O tom všem se rozpovídal v rozhovoru pro server Sport.cz.

Novotný ví, že rekord rockové kapely Mettalica v největší české hale a jejich 20 174 lidí nedoženou. I tak s druhým místem a s číslem 19 600 dokáže naprosto v klidu žít. Za poslední tři roky to je pro jeho organizaci i tak velký vzestup a stálo za tím hodně řehole. "Je to tvrdá práce a kombinace více věcí. Za úspěchem stojí brutální investice, i když bychom zdánlivě nemuseli tolik investovat. I když bude vyprodaná hala, pojedeme velkou tour, budeme natáčet promo filmovým způsobem. Stejně přineseme do O2 Areny trochu jiná světla, další show navíc, aby lidé měli jiný zážitek. Máme posedlost jít dál, ta stojí za naším úspěchem."

Připustil také, že český trh už pro takové show a zahraniční hvězdy, které nabízejí, začíná být malý. "Výhledově musí být malý. Už krmíme zahraniční hvězdy a lidé si toho všímají a bylo by škoda, pokud bychom si nezkusili zahrát Ligu Mistrů."

Zároveň se Novotný drží zkrátka a realisticky. Ví, že zahraniční štace jsou pořádně velké sousto. "Máme určitý podmínky, které s tím jsou spojené a ty nejsou vůbec jednoduché. Jenom UFC umí v Evropě udělat akci a vyprodat ji. Bellator tohle neumí, není pro nás soupeř. Nemluvíme o tom nahlas, nyní to není v desítce našich cílů, ale vnímáme situaci. Volají mi lide z celého světa a jsou úplně v prd*li z toho, co tady předvádíme. Lidé to u nás berou na lehkou váhu, že si mažeme med kolem huby, ale já nikdy nelžu. Lhal jsem jako malý kluk, jako dospělej nikdy nelžu.

V závěru prozradil, že fanoušky vyvolávaný, ale zdánlivě nemožný duel Vémoly s Peštou nemusí být zase tak neproveditelný. " Příběh to má a myslím, že se to stane. Vémola bude donucen okolnostmi. Dřív tady ta možnost byla, ale proč on by zvedal Peštu z popela. Ten zápas mu nic nedával. Dejme tomu čas, až bude Pešta kasaštyk, jak říkáte, tak to má pro něj smysl. Myslím si, že to dopadne, ale lidi to musí nejdřív zajímat.

Zdroje:  Sport.cz , Youtube Oktagon MMA , tisková zpráva

Nejnovější články