Na zápas se připravoval po boku Kincla a Kozmy. Vacka určitě nepodceňuju, říká David Hošek

Na zápas se připravoval po boku Kincla a Kozmy. Vacka určitě nepodceňuju, říká David Hošek David Hošek na IAF 6 | zdroj: FOTO: Se svolením IAF

Tvrďák David Hošek se o víkendu po dvou prohrách vrátí do klece, na galavečeru IAF 7 ho bude čekat veterán Miroslav Vacek.

Včerejší derby své milované Sparty se Slávií si nechal David Hošek raději ujít. „Nechtěl jsem riskovat, že bych onemocněl, navíc dělám ještě váhu,“ vysvětlil pražský bijec. Už v sobotu jej na IAF 7 v Říčanech čeká nepříjemný veterán Miroslav Vacek (12-16-1).

„Míru znám dlouho, zápasil s mým kamarádem a týmovým parťákem Matúšem Juráčkem. Je obrovsky zkušený, je to pro mě velká výzva,“ říká Hošek na adresu svého sobotního protivníka. Ten sice dva roky nezápasil, čtyři nevyhrál, ale v letech 2014 až 2019 dokázal ukončit před limitem Marka Bartla, Jana Malacha, Tomáše Lejska i Jakuba Běleho.

„Jasně, vím, že jsem favorit, ale na to si já nehraju. Znám své kvality, vím, co umí soupeř, a to je pro mě nejdůležitější. Vím, že se výborně připravil a chce vyhrát stejně jako já. Nepodceňuji ho, i když měl delší pauzu. Prohry nic neznamenají a jak se říká – buď vyhraješ, nebo se učíš,“ neřeší bývalý boxerský reprezentant žebříčkové postavení.

Ostatně jeho původní sport před dvěma týdny v Olomouci ukázal, že i ti, kteří mají delší zápasovou pauzu, ale zároveň se udržují a jezdí pravidelně po kempech, kde pomáhají druhým, mohou být pro papírové favority nesmírně nebezpeční. Pánové Tomáš Šálek a Vladimír Řezníček o tom ví své. 

„Já se ale také neflákal. Vyrazili jsme s Mírou Brožem na menší kemp do Plzně, kde jsme spárovali s Davidem Kozmou, Patrikem Kinclem, Leem Brichtou a dalšími kluky z IAF. Byl tam s námi třeba i Filip Grznár,“ poodhalil "Sparťan", jak probíhala příprava.

Na IAF 7 by se rád vrátil na vítěznou vlnu. Tak, jak se mu to povedlo na předchozím galavečeru této organizace, když v prvním kole ukončil Martina Horského. Poté bohužel padl na KSW 79 v Liberci s velezkušeným Andreasem Bergem Gustafssonem a na RFA 4 nestačil v těsné bitvě na Nenada Avramoviče.

S oběma zmíněnými organizacemi má stále platné kontrakty, ale… „Nevím, jak to s RFA bude, sice mám s nimi smlouvu, ale od října nic, nenabízejí žádné zápasy. Co se týče KSW, tam sice potvrzené nemám, ale vše je v jednání. Bude záležet na tom, jak se budu cítit po sobotě a jaké budou mít plány na své nejbližší eventy,“ nastiňuje další plány.

Ty nejbližší jsou ale jasné. V sobotu zvítězit a v neděli možná zajde na Letnou, kde bude Sparta v prvním kole nadstavby hostit Olomouc. „Když jsem byl mladší, chodil jsem na Spartu na každý zápas. Zažil jsem, když získala double (titul a pohár) a ty bouřlivé oslavy. Po těch letech sucha a neúspěchů je to letos rozjeté skvěle. Každý sport, fotbal není výjimkou, je hodně o štěstí. Tak snad ho bude mít až do konce sezony.“

Prioritou ale zůstává sobotní večer. „Těším se na celou akci. Zápasil jsem v obrovských halách i v tělocvičnách. V Říčanech je sice menší hala, ale když bude plno, dá se čekat parádní kotel, podobně jako posledně na Královce," vyhlíží. „Věřím, že fanoušci dorazí. Na mě, ostatní i na Žeňu (Jevgenij Orlov). Je ve skvělé formě, každým dalším tréninkem se lepší, všichni z RPG věříme, že ten pás urve,“ věří David svému týmovému parťákovi, který se o titul šampiona IAG porve s Turkem Bugrahanem Alparslanem Karakasem. Lístky je možné zakoupit v síti Ticketportal.

Zdroje:  Tisková zpráva IAF

Nejnovější články