IAF 7: Orlov připraven psát historii, Karakas už se těší na cestu a Hošek soupeře nepodceňuje

IAF 7: Orlov připraven psát historii, Karakas už se těší na cestu a Hošek soupeře nepodceňuje Jevgenij Orlov | zdroj: FOTO: Se svolením IAF

Už v sobotu 6. května se mohou fanoušci těšit na sedmý galavečer organizace I Am Fighter, který se tentokrát uskuteční ve Sportovní hale v Říčanech. A pár dní před akcí promotéři hlásí, že vše postupuje dle plánů. 

Na programu je celkem 14 zápasů, včetně několika zajímavých a známých jmen. A navrch historicky první titulová bitva o pás IAF. V těžké váze, mezi obrovitým a stále více respektovaným Ukrajincem žijícím v Česku Jevgenijem Orlovem a tureckým pořezem Bugrahanem Alparslanem Karakasem. 

„Porazil dva mé kamarády – Soslana Gasijeviho a Davida Závodu. Takže nejenže ho moc dobře znám, ale zároveň mám motivaci navíc. Chci se za oba pomstít,“ vzkazuje ze své vlasti 28letý bijec v rozhovoru pro IAF.

„Opravdu si vážím této titulové šance, protože to je to, o čem jsem na své cestě mluvil – chci zanechat své jméno v historii. A toto je možnost zapsat se do historie organizace IAF i českého MMA. Získání pásu kromě toho beru jako výrazný milník své kariéry, získání respektu a možnost pro další kvalitní nabídky nejen z domova, ale především ze zahraničí,“ kontruje Orlov.

Ten se připravuje v Renegade Prague Gymu, mimo jiné po boku Davida Hoška, kterého prověří v hlavním předzápase zkušený Miroslav Vacek.

„Jasně, vím, že jsem favorit, ale na to si já nehraju. Znám své kvality, vím, co umí soupeř, a to je pro mě nejdůležitější. Vím, že se výborně připravil a chce vyhrát stejně jako já. Nepodceňuji ho, i když měl delší pauzu. Prohry nic neznamenají a jak se říká – buď vyhraješ, nebo se učíš,“ říká třicetiletý pražský ranař, který dle mnohých disponuje nejtvrdšími údery na česko-slovenské scéně. A nejen ve „své“ střední váze.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

Lístky přímo do haly jsou stále v prodeji. Promotéři slibují pro svůj sedmý galavečer novinky, například studio s experty a rozbory zápasů. Zároveň už lákají na další turnaj, který se odehraje 9. června v Sokolově a vévodit by mu měla další titulová bitva, tentokrát ve welterové divizi (77 kg) mezi Stevenem Krtem a Františkem Bočáněm.

Zdroje:  Tisková zpráva IAF

Nejnovější články