Organizace IAF odhalila plány pro rok 2023: 4 galavečery, první šampioni, Streetfighter i další série reality show

Organizace IAF odhalila plány pro rok 2023: 4 galavečery, první šampioni, Streetfighter i další série reality show Galavečer IAF 7 se odehraje v Říčanech u Prahy | zdroj: FOTO: Se svolením IAF

Organizace I Am Fighter se chystá odstartovat letošní sezónu, v níž má v plánu celkem čtyři galavečery. Fanoušci se mohou těšit i na první šampiony. Kdy a kde?

„Chtěli bychom letos do menších měst, představovat i tam krásu MMA,“ pronesl už v lednu promotér IAF Petr „Píno“ Ondruš a nyní už odhalil konkrétní plán: „6. května se představíme ve Sportovní hale v Říčanech, o měsíc později 9. června v Sokolově. Po prázdninách, které ale rozhodně nebudou odpočinkové, zamíříme 17. září do Poděbrad, rok pak uzavřeme nejspíše v prosinci v Praze. Přesný termín ještě řešíme.“

Ani v létě ale nebude organizace IAF zahálet. Červenec a srpen by měly opět vyplnit populární turnaje Streetfighter, rozjede se natáčení třetí série reality show I Am Fighter, která vyvrcholí právě na konci roku na pražském turnaji. Tedy podobný model jako loni, když celou povedenou sérii opanovali Natálie Trikalová a Tomáš Holeček.

Toho čeká hodně zajímavý zápas v Říčanech. „Měl by se utkat s vítězem obdobné reality show v Itálii organizace Elite Fight Sports,“ láká Ondruš.

Pro říčanský galavečer je v plánu také návrat Petra Berana, který se loni potýkal se zdravotními problémy, kvůli kterým nebyl schopen v listopadu nastoupit do souboje se svým velkým rivalem Davidem Zoulou. S tím soupeřil v rolích kapitánů v IAF Reality Show a nyní se oba představí také na IAF 7. Zatím každý proti jinému soupeři, Zoulu by měl prověřit nepříjemný Sungat Kharirzhan.

Jedna z hlavních rolí by měla patřit ukrajinskému obrovi Jevgeniji Orlovovi. Ten jede na vlně pěti výher v řadě, čtyři z nich zaznamenal na akcích IAF. A tak je jasným kandidátem pro titulový duel. První v rámci organizace. Jméno soupeře zatím není známo a Ondruš přiznává, že se na česko-slovenské scéně do konfrontace s reprezentantem v řecko-římském zápase na OH v Londýně nikdo moc nehrne.

„Do Sokolova bych pak chtěl další titulový zápas, tentokrát o pás ve welteru do 77 kilogramů, ve kterém si to rozdají Steven Krt a Matěj Fojtík,“ přidává Ondruš. Šlo by de facto do roka a do dne o odvetu za hodně zajímavý střet z loňské Plzně, kde slavil triumf prvně jmenovaný na submisi ve 3. kole.

Ovšem nejdříve Říčany. A vedle všech dosud zmíněných se mohou fanoušci těšit i na místní kluky, vzájemný duel Martina Dědka s Davidem Závodou, tedy dvou posledních skalpů Orlova, celý galavečer otevřou malé "pušky" – 27kiloví bojovníci Milan Flégr a Kristián Váňa. Také zde půjde o odvetu, oba se spolu popasovali loni dle pravidel čínského boxu (sanda). Tehdy slavil Váňa.

Zdroje:  Tisková zpráva IAF

Nejnovější články