Semifinálové boje v reality show I Am Fighter přinesly extrémní emoce

Semifinálové boje v reality show I Am Fighter přinesly extrémní emoce Ve finále druhé řady reality show I Am Fighter se potkají Terezie Garbaczewská a Natálie Trikalová | zdroj: FOTO: Se svolením I Am Fighter

Už za necelé dva týdny se rozhodne o vítězích druhé řady reality show I Am Fighter z prostředí světa MMA. Zatímco čtveřici pánů čeká čtyřčlenná pyramida ve váze do 70,3 kg, dámy ve váze do 61,2 kg už absolvují pouze finále. Kdo se do něj probojoval?

O tom se rozhodovalo v sedmé epizodě. Semifinálové souboje proti sobě svedly Anet Vechtovou s Terezou Garbaczewskou a Natálii Trikalovou s Monikou Rychtaříkovou. Druhé dvě jmenované se v kleci setkaly už potřetí. „Ukazují, že se lepší každým dnem, ostatně to dokazují i jejich dva předchozí zápasy,“ okomentoval završení jejich zápasové trilogie promotér IAF Petr Ondruš.

„Už mám ukončení ve druhém i ve třetím kole, takže teď mi chybí to v kole prvním,“ šeptala pár desítek minut před duelem do mikrofonu na své mikině Trikalová vzkaz soupeřce. A svou sebevědomou vizi dokázala v kleci realizovat. Poražená však zuřila, rozhodčí totiž při tlaku favoritky duel ukončil jen pár vteřin před koncem kola. Vzduchem létaly nadávky, nechyběly slzy.

„Když cítím křivdu, neumím být zticha, potom se prostě ozvu,“ okomentovala svůj výbuch s odstupem času Monika. „Nepřišlo mi to fér, bylo to rychlé ukončení i na amatéry. Bránila jsem se, hýbala jsem, minulý zápas jsem měla podobný tlak a taky se to neukončilo,“ připomněla nakonec i celkem trefně poražená Rychtaříková pár týdnů starý souboj obou dívek.

Uklidnit rozvášněnou bojovnici se nedařilo ani její životní partnerce a snoubence Petře Částkové, která sama nedávno na turnaji polské KSW musela spolknout hořkou prohru na body. „Přišlo mi to strašně brzo. Já jsem v amatérech nezápasila, nemohu hodnotit, ale mám pocit, že mají zápasníci strašně málo se z podobné pozice (želvy) dostat. Udělat jakoukoliv obranu, techniku,“ nabídla svůj názor zkušená česká bojovnice. 

„Za mě to bylo správné rozhodnutí a stojím pevně za rozhodčím, když je bojovník 3-4 vteřiny pod tlakem, tak se to v amatérech ukončuje. Protože další 3-4 vteřiny by se stejně nic jiného nedělo a je to z ohledu bezpečí zápasníka,“ reagoval naopak bojovník Petr Beran, který v reality show trénuje tým, do nějž patří vítězka. S verdiktem souhlasil i promotér Ondruš: „V mých očích to bylo správné rozhodnutí rozhodčího.“

Z druhého zápasu se do finále na poslední chvíli probojovala Terezie Garbaczewská. První dvě kola jasně prohrála, ve třetím kole se jí ale povedlo dostat do plného mountu, odkud rozjela tvrdé ground and pound a díky tomu slavila vítězství na TKO.

„Čeká nás finále šikovné, talentované holky a proti ní našeho malého pitbula,“ usmíval se při představení finálové dvojice Beran, kterému tak vyšlo přání dostat do finále dvě zástupkyně svého týmu „Jak to udělám? Asi si vezmu dva ovladače,“ pousmál se. 

A proč se nakonec nekonala mužská semifinále? Mimo jiné z důvodu zranění favorizovaného Matěje Valouška. A tak šéf Ondruš rozhodl, že se na turnaji IAF 6 poslední čtyři účastníci utkají ve vyřazovací pyramidě. Kromě Valouška nastoupí Josef Stráník, Jakuba Krtil a Tomáš Holeček.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

Finálový galavečer se odehraje 5. listopadu v pražské sportovní hale Královka. Vstupenky jsou k zakoupení v síti Ticketportal.

Zdroje:  Tisková zpráva

Nejnovější články