Reality show I Am Fighter nabízí unikátní pohled do života začínajících bojovníků

Reality show I Am Fighter nabízí unikátní pohled do života začínajících bojovníků Druhá série reality show I Am Fighter odstartuje v září | zdroj: FOTO: Se svolením IAF

Petr Ondruš vymyslel zajímavý koncept, jehož cílem je ukázat divákům život začínajících talentovaných zápasníků. I AM FIGHTER 2 nabízí vtipnou podívanou, náročné tréninky i krvavé zápasy. 

Organizace I AM FIGHTER je na české scéně již zaběhlá značka budující nové sportovní talenty. Nadějným začínajícím bojovníkům pomáhá s jejich vývojem od amatérů po profesionální bojovníky. Zajímavý koncept, který přitáhl mnoho amatérských bojovníků, nyní přišel s vlastní reality show, která zajímavým způsobem ukazuje cestu osmi můžu a čtyř žen za jejich snem prorazit ve světě MMA.

První reality show z prostředí bojových sportů u nás přinesla organizace Oktagon MMA s projektem Oktagon Výzva, který zpopularizoval MMA na česko-slovenské scéně. Z šampionů této show se staly nové hvězdy, miláčci fanoušků, a především úspěšní zápasníci. Podobný nápad měl i Petr „Píno“ Ondruš, česká legenda bojových sportů, úspěšný promotér a nyní i vtipný moderátor. Organizace I AM FIGHTER si z Oktagon Výzvy vzala určitě nápady, přidala něco svého a výsledkem je vtipná, ale i dramatická televizní show, která fanouškům přináší neobvyklý pohled do života začínajících bojovníků.

Casting s Ester Ledeckou

Profesionální kontrakt v hodnotě 10 tisíc eur? To je hodně lákavá odměna pro vítěze. Do castingu druhé řady reality show se přihlásily stovky bojovníků bez rozdílu věku či bojových zkušeností. První díl reality show mapoval konkurz, jehož prostřednictvím Petr Ondruš po boku Ondřeje „Spejbla“ Hutníka vybírali 12 vyvolených – 8 můžu a 4 ženy. Na castingu se objevily zajímavé tváře s velkými bojovými zkušenostmi, ale také úplní nováčci, kteří s MMA teprve začínají.

Během půlhodinového úvodního dílu před porotu nastoupili opravdu zajímají zápasníci, které možná čeká velká kariéra. Hutník s Ondrušem vybírali především bojovníky, které buď znají z tělocvičen nebo již měli s organizací určité zkušenosti. Sítem prošli například Tomáš Holeček a Matěj Valoušek, kteří spolu mají otevřený účet z turnaje IAF 4. Zajímavou informaci o sobě prozradil Jakub Krtil, kterého porotci donutili přiznat vztah s českou bojovníci Valentinou Vackovou, která žije v Miami a trénuje v prestižním American Top Teamu.

Mezi přihlášenými se překvapivě objevila i olympijská vítězka Ester Ledecká, která již nějaký čas bojové sporty trénuje. Nakonec však usedla po bok porotců a pomáhala vybírat budoucí účinkující. „Příště Tě chci vidět tady, před tím pultem.“ prohodil Ondruš na adresu talentované sportovkyně.

Na castingu odhalili své těžké životní příběhy také plzeňští přátelé Radek Štádler a Mike Juřík. O svém osobním životě se rozpovídala i Monika Rychtaříková, tréninková a životní partnerka elitní české zápasnice Petry Částkové. Zajímavým elementem je Martin Kačer, kterému je již 42 let a oproti zbytku účastníků má tím pádem velkou věkovou nevýhodu. Vybrané zápasníky si poté do svých týmů rozdělili bojovníci Pavel Beran a David Zoula, kteří se spolu utkají na finálovém turnaji na podzim letošního roku.

Soutěžící v reality show I AM FIGHTER 2022 v mužské kategorii:

Josef Strátník – 27 let, 73 kg/ 185 cm – tým Beran

Roman Klein – 29 let, 76 kg/168 cm – tým Zoula

Martin Kačer – 42 let, 75 kg/185 cm – tým Beran

Radek Štádler – 23 let, 63 kg/178 cm – tým Zoula

Matěj Valoušek – 22 let, 73 kg/176 cm – tým Beran

Jakub Krtil – 22 let, 77 kg/188 cm – tým Beran

Oliver Salvaš – 18 let, 75 kg/185 cm – tým Zoula

Tomáš Holeček – 17 let, 70 kg/187 cm – tým Zoula

Ženská kategorie:

Lucie Dreveňáková – 19 let, 53 kg/168 cm – tým Zoula

Natálie Trikalová – 18 let, 60 kg/168 cm – tým Beran

Monika Rychtaříková – 33 let, 60 kg/179 cm – tým Zoula

Terezie Garbaczewská – 25 let, 60 kg/165 cm – tým Beran


Tři pravidla pro život ve vile

Co by to bylo za reality show, kdyby účastníci nebydleli v luxusní vile. To se týká i budoucích bojovníků, kteří si však luxusu tolik neužijí. Petr Ondruš se překřtil na „mámu“, která účastníky bedlivě střeží. Zapomeňte na vaši mámu, vaší mámou jsem já. Pravidla Fight-housu jsou jasná – Já a Spejbl jsme pravidlo. Kdo nebude respektovat pravidla, vypadne,“ varoval účastníky show. Pravidla jsou zcela jednoduchá. „Žádný sex, žádný násilí, žádné rozbíjení věcí. Cokoliv rozbijete, zaplatíte… porušíte pravidlo, jste out. Neuděláte váhu, jste out. Prohrajete zápas, jste out. Budete hnusní, zůstáváte. Nebudete se mi líbit, zůstáváte,“ pobavil „Píno“.

Po seznámení s pravidly čekala bojovníky uvítací párty v jejich novém domově. Muži i ženy se bavili, jedli, relaxovali v bazénu i vířivce. Zatím však netušili, co je čeká druhý den. Všech 12 soutěžících odcestovalo do Daily Fitness Štěrboholy na kondiční test pod dohledem trenéra Romana Gomoly a české bojovnice Martiny Jindrové, která je hvězdou americké organizace PFL. Všichni si sáhli na dno sil, vydali ze sebe maximum a vesměs slyšeli chválu na své fyzické výkony. Pravidla show jsou ovšem neúprosná a zápasníci věděli, že nejhorší musí skončit. Nejslabším článkem byl Roman Klein, který reality show opustil, aniž by divákům ukázal své bojové schopnosti.

Návštěva českých hvězd

Ve třetím díle čekalo bojovníky velké překvapení. Jelikož mám dobrou náladu, tak na vás budu dneska na Den dětí coby vaše máma hodný,“ pronesl Ondruš úvodem. Soutěžícím následně oznámil, že muži budou bojovat v kategorii do 70 kilogramů, ženy do 61 kg. Další překvapení čekalo v odpoledních hodinách, kdy vilu navštívily hvězdy české bojové scény. Leo Bricha, Michal Martínek, Tomáš Kužela a David Dvořák, k nimž se přidal také kontroverzní Filip Grznár, taktéž zápasník IAF. Soutěžícím předávali své zkušenosti a cenné rady, které by začínajícím fighterům mohly přijít vhod. Kapitáni týmů Beran a Zoula mezitím vybrali soupeře pro první zápasy. Mezi muži byli vybráni Oliver Sarvaš a Martin Kačer, které dělí rozdíl propastných 24 let. Mezi ženami se měly utkat zkušená Natálie TrikalováLucií Dreveňákovou.

Z domluvených duelů se nakonec uskutečnil pouze jeden. Navíc i ten se neobešel bez komplikací. Náročný životní styl mladého Sarvaše si vybírá už v osmnácti letech daň na jeho těle, navíc přišel do Daily Fitness ve Štěrboholích s velkým zpožděním. Sarvašových problémů dokázal Kačer patřičně využít, na soupeře vlétl a uškrtil ho v prvním kole na rear-naked choke. Premiérovou dívčí válku jsme ale bohužel neviděli, Dreveňáková si v přípravě na duel poranila ruku, a tak se musel duel odložit. To se Ondrušovi moc nelíbilo a rozhodnutí zápasnice kritizoval se slovy, že tomu neobětovala úplně vše.

Návrat do středověku a 45 minut grapplingu

Další díl a další velké překvapení. Soutěžící opustili prostory luxusní pražské vily a vydali se na zámek Dětenice. Ondruš s Hutníkem je vítali v historickém oblečení a svou pozici „králů“ si patřičně užívali. Kromě bydlení ve středověkém duchu, čekal účastníky i grapplingový turnaj. Kapitáni týmů postupně vybírali zápasové dvojce, zápasit spolu mohli i zástupci jednotlivých týmů. Váhový limit pro muže byl 75 kilogramů, pro ženy 65, navíc s tolerancí 5 kilogramů. Nejstarší účastník Martin Kačer ovšem navážil 85 a dostal zasloužený trest. Do turnaje sice mohl nastoupit, ale i kdyby turnaj vyhrál, nestal by se vítězem. Navíc byl během společné večeře zavřen do středověké klece a místo jídla pouze smutně koukal na své protivníky. Pravidla turnaje byla jasná – uškrtit nebo upáčit soupeře. Kapitáni obou týmu měli možnost taktizovat a vyrovnaná utkání zastavit jako remízu. Viděli jsme několik krásných škrcení, pák na ruce i nohy.

Pro diváky poněkud nepřehlednou pyramidou se do finále ženské kategorie probojovaly Natálie Trikalová a Tereza Garbaczewská. Trikalová se ovšem v průběhu turnaje zranila a Grarbacewská tak brala vítězství bez boje. Do finále mužského turnaje se dostali Matěj Valoušek a Jakub Krtil. Jejich grapplerský souboj pak trval neuvěřitelných 45 minut a oba borci ukázali, že prohra není v jejich slovníků. Taktickou a namáhavou bitvu nakonec promotéři ukončili s remízovým výsledkem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

Na závěr jsme viděli další zajímavou novinku. Do týmu Davida Zouly byl zařazen „černý panter“ Frederico Komuenha, který v dubnu ukončil Filipa Grznára ve váze do do 93 kilogramů. Zda dokázal shodit do lehké váhy, se dozvíme v dalších dílech.

Petr Ondruš a Ondřej Hutník pojali reality show opravdu netradičně. Zajímavý koncept si určitě najde své fanoušky a soutěžícím pomůže mezi českou elitu. I AM FIGHTER reality show můžete sledovat každé pondělí od 21:30 na stanici O2 TV.

Zdroje:  O2 TV Sport , I am Fighter

Nejnovější články