Souboj titánů. Orlov zná svého soupeře, prověří ho podobně stavěný turecký tvrďák

Souboj titánů. Orlov zná svého soupeře, prověří ho podobně stavěný turecký tvrďák Jevgenij Orlov | zdroj: FOTO: Se svolením IAF

Turnaj IAF 7 má hlavní zápas. Pro Orlova se podařilo sehnat podobně stavěného soupeře z Turecka.

Sportovní hala v Říčanech se v sobotu 6. května otřese v základech. A to doslova a do písmene. V první titulové bitvě organizace I Am Fighter (IAF) se v těžké váze proti sobě postaví opravdoví těžkotonážníci – domácí Jevgenij Orlov (7-1) a Turek Bugrahan Alparslan Karakas (9-3).

Ukrajinský zápasník, který dlouhodobě trénuje v Čechách, se měl původně utkat s jiným soupeřem, ten ale pár dní před turnajem odpadl. „Oslovili jsme pár velice zajímavých jmen, nakonec jsme se po několika odřeknutí domluvili s Maďarem Mariem Bacsem (6-0). Ten se ale pro jistotu v minulém týdnu zranil,“ poznamenal promotér IAF Petr „Píno“ Ondruš.

Bývalý elitní tuzemský zápasník ale ukázal, že bojovnost mu není cizí ani v manažerské pozici. A podobně jako v jiných případech se mu pro hlavní duel IAF 7 povedlo sehnat vyzyvatele, který má šanci původně zamýšleného soupeře Orlova předčit.

„Potom, co nám zrušil duel zraněný Bacse, tak jsme začali pátrat po nějaké adekvátní náhradě. Jelikož máme kontakty po celém světě, tak jsme pochopitelně dostávali řadu nabídek, ze kterých jsme vybírali to nejlepší a vyšel nám z toho Turek Karakas. Je to šikovný postojář, má ukončení také na zemi, kde dominuje Orlov, takže by to pro něj mohla být zajímavá konfrontace,“ vysvětlil svoji volbu Ondruš.

Snad konečnou. U osmadvacetiletého bijce z Bursy, což je centrum tureckého automobilového průmyslu, by totiž měla být téměř jistota, že se již nezraní. On sám – tedy jeho manažer – hledal možnost, jak využít aktuální formu, jelikož měl už tento víkend bojovat na galavečeru španělské organizace AFL 29 v titulovém souboji proti domácímu Enocu Solvesi Torresovi. Ten ale musel z duelu kvůli zdravotním důvodům odstoupit.

A tak si vystudovaný programátor se zaměřením na webdesign – který například dával dohromady stránky fighterského klubu ze svého rodného města, kde s MMA před devíti lety také začínal, střihne pětikolový duel nakonec o týden později v Česku.

Fanoušci se mají rozhodně nač těšit, dva týdny po stepařské soutěži se bude ve Sportovní hale v Říčanech „tančit“ znovu. Jen v trochu jiném rytmu. A v jiné váze.

Vstupenky na galavečer IAF 7, kde se představí další známá jména v čele s Davidem Hoškem, Petrem Beranem, Davidem Zoulou či Tomášem Holečkem, jsou stále k dostání.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

Zdroje:  Tisková zpráva IAF

Nejnovější články