V KSW potřebuju ukázat moje bomby, prohlásil motivovaný Hošek. Co říká na dalšího soupeře?

V KSW potřebuju ukázat moje bomby, prohlásil motivovaný Hošek. Co říká na dalšího soupeře? David Hošek v RFA | zdroj: FOTO: Real Fight Arena

David Hošek doufá, že od KSW dostane další šanci, aby mohl předvést své kvality v postoji. Příští zápas se však uskuteční pod záštitou organizace I Am Fighter.

Naposledy se ukázal na turnaji KSW 79, který se uskutečnil koncem února v Liberci. Kontroverzní zápas se však nevyvíjel dle jeho představ, Švéd Andreas Gustafsson s jednou jedinou porážkou českého těžkotonážníka zaskočil hned v prvním kole. A nutno dodat, že rozhodčí Hoškovi nenechal příliš prostoru, aby mohl přerušit sprchu úderů, což ho samozřejmě nepotěšilo.

K zápasu se vrátil během rozhovoru pro K.O. magazín. “Ukončili to, protože jsem tam byl pár vteřin neaktivní ve dvojáku. Uznal jsem, že to byla moje chyba, uznávám to i teď, nebudu to měnit, měl jsem se tam nějak protočit. Ale divákům dlužím dobrý boj, takže proto chci v KSW pokračovat.” Nejvíc ho mrzí, že nestihl předvést své těžké ruce. “Neviděli můj box, v KSW potřebuju ukázat ty moje bomby.”

S KSW je naštěstí domluven na dalších zápasech, ještě tedy bude mít příležitost ukázat, co se v něm skrývá. “Podepsal jsem smlouvu na čtyři zápasy, takže ještě tři zápasy bych tam měl mít. Ale je to KSW. Můžu prohrát nebo udělat špatný výkon, nebude se jim to líbit a klidně mě můžou vyhodit.”

Ve hře je podle všeho také odveta s Gustafssonem, tu ale zatím promotéři z KSW nepotvrdili. “Nevím, jestli to mysleli vážně, ale myslím si, že odveta asi hned tak nebude,” řekl s tím, že na tom mu až tolik nezáleží. Doufá ale, že se mu promotéři brzy ozvou s další nabídkou. “Hlavně aby mi dali další zápasy, ať se můžu lépe ukázat.”

Angažmá v polské organizaci si pochvaluje, ačkoli ho mrzí, že turnaj v Liberci nevzbudil větší ohlas. “Líbil se mi jejich přístup. Obskakovali nás, měli to pěkně udělané. Akorát mi přišlo, že turnaj oznámili docela pozdě a udělali tomu malou reklamu, takže neměli úplně narvanou halu, což je škoda. KSW je jedna z největších evropských organizací a nevyprodá libereckou halu, to je velká škoda.”

Hošek se nyní soustředí na zápas na domácí půdě, k němuž dojde 6. května na turnaji IAF 7 v Říčanech. Jeho soupeřem bude Miroslav Vacek (11-16), který čeká na vítězství už od roku 2019, posledních pět zápasů prohrál. “Soupeře znám, vím, že má i víc zápasů než já, je zkušený.” S Vackem se kdysi potkával na turnajích amatérského boxu. “Když mě viděl boxovat, tak říkal, že by se mě nebál,” zavzpomínal. “V amatérském boxu jsme se neutkali, tak třeba se mnou bude boxovat teď v kleci. Nebo mě třeba bude tahat na zem, když viděl můj zápas na KSW.”

Hošek patří mezi zápasníky, kteří neváhají investovat vydělané peníze zpět do přípravy, rád navštěvuje kempy v Polsku, kde sbírá zkušenosti s ostřílenými kolegy. Taková investice je dle jeho názoru mnohem lepší, než kdyby si koupil drahé auto. “Kdybych přijel škodovkou za pět tisíc, protože jsem investoval všechny peníze do přípravy, a všem bych pak rozbil hubu, tak je to super a lepší, než kdybych přijel v drahé káře a dostal pár facek. K čemu je ti pak to auto? Každý má své hodnoty.”

Zdroje:  K.O. magazín

Nejnovější články