Nejsme soudci, chceme ale naše bojovníky usměrňovat, říká šéf RFA

Nejsme soudci, chceme ale naše bojovníky usměrňovat, říká šéf RFA Promotéři Boris Marhanský (RFA) a Petr "Píno" Ondruš (IAF) | zdroj: FOTO: Se svolením IAF

Promotér Boris Marhanský se v sobotu vydal do Poděbrad, aby sledoval, jak dělá galavečery organizace I Am Fighter, s níž se na podzim chystá spojit síly. Při té příležitosti odpověděl na několik zajímavých otázek ohledně společného turnaje.

Na turnaji I Am Fighter 9 se v sobotu v Poděbradech objevil také šéf organizace RFA Boris Marhanský. Přijel se podívat, jak funguje konkurence, s níž v listopadu namísto soupeření spojí síly. „Zaujaly mě zápasy dětí, ty jsem viděl poprvé a bylo to zajímavé,“ řekl posléze v jednom ze tří společných výstupů s promotérem IAF Petrem „Pínem“ Ondrušem.

„Věřím, že ze společného eventu 11. listopadu, vytěžíme opravdu maximum a že to nebude naposledy, byť v dalších případech už půjde o cílenou dohodu,“ usmíval se Marhanský v zákulisí.

Před kamerami O2 TV Sport a fanouškům v hale prozradil, že oba promotéři se zvládli domluvit na všech detailech spolupráce během čtyř hodin, že do budoucna plánují střet šampionů těžké váhy obou organizací. „A zároveň je příjemné někam dorazit, jen si sednout na své místo a užívat si atmosféru kolem klece a zápasy v ní. Aréna v Poděbradech se mi moc líbí,“ připomněl, že na východ Čech dorazil coby host. V listopadu v pražské UNYP Arena už bude opět pracovně. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený I Am Fighter (@iaf_iamfighter)

Proč nakonec padla volba na menší z obou hal?

Mezi oběma zas takový rozdíl není, navíc Píno už měl na Podviňáku (nyní UNYP Arena) složenou zálohu, tak jsme se domluvili takto. Několikrát jsme se tam byli podívat, vymýšleli, jak to uděláme, aby tam bylo co nejvíce lidí, a uvidíme, jak to dopadne. V listopadu tam a příště můžeme jít na větší místo.

Ohledně kapacity hodně záleží na tom, jak se vše poskládá…

Královka má o hodně menší plochu než Podviňák. Vždyť Láďa Kutil na svých galavečerech (Heroes Gate) má přes 110 stolů, my na Královku dostali třicet. My bychom chtěli plochu rozdělit na půl – z poloviny stoly, z poloviny židličky, takže se dostaneme na už zajímavý počet míst.

Přesto – s ohledem na ta jména, hlavní zápas Humburger vs. Hošek, což je záruka opravdu špičkové kvality – nezaplnili byste větší arénu?

Bohužel, větší hala pro tento termín v Praze volná nebyla.

Hodně se spekuluje o tom, že by se měl představit legendární Petr „Monster“ Kníže. Jak to s ním vypadá?

S Monsterem jsme domluvení, takže teď řešíme už jenom jeho soupeře. Jedním z nich je i Steven Krt, šampion IAF ve welterové váze, máme tu i nějaké zahraniční možnosti. Je to vše v řešení.

Vy osobně, koho byste chtěl proti Monsterovi vidět?

Je to ikona tuzemské scény, takže kdokoliv, kdo s ním nastoupí, vleze do klece s velkým respektem. Já mám v hlavě pár zahraničních jmen, musíme si sednout s Pínem a vše probrat. Ale určitě chceme brzo oznámit všechny plánované zápasy na 11. listopadu, ať fanoušci ví, na co kupují vstupenky.

Jak je reálný duel Monster vs. Krt?

Viděl bych to tak padesát na padesát. Já bych rád viděl Monstra ještě s Buenem (na KSW 79 prohrál na body s Dominikem Humburgerem), takže vážně nechci předbíhat. 

Byl v případě Stevena ve hře pás IAF?

Pokud by to tak Píno chtěl, tak ano, ale zatím jsme se o této variantě nebavili.

Ještě k tématu, které bohužel nejvíce rezonuje. Pokud by policie obvinila Tadeáše „Mawara“ Růžičku, i tak bude zápasit 11. listopadu?

Ano. Dokud není odsouzený, my ctíme presumpci nevinny. Já jsem se několikrát bavil s jeho právníkem a dle něj nic takového – tedy odsouzení – Mawarovi nehrozí.

Dobře. Ale není i tak škoda, že Mawar tím, co se děje kolem něj, strhává největší pozornost na úkor dalších špičkových jmen pro tento event? 

Je to škoda, ale to se musíš zeptat novinářů, proč nedávají větší prostor zápasům Humburger vs. Hošek, Monsterovi a dalším, ale píšou pořád dokola o Mawarovi, když v jeho případě není nic uzavřeného. Určitě je to kontroverzní, on ale tahal fanoušky od začátku, co jsme ho u nás představili. Souhlasím s tím, že by tam podobné standardy neměly být, ale pokud je dokáží tolerovat i jiné organizace, které nás kritizují, nevidím jediný důvod, proč bychom je neměli tolerovat my. Zvláště, když jsme v zemi, kde se ctí presumpce nevinny. A rozhodně si nechceme na rozdíl od jiných hrát na ty nejsvatější ze svatých.

Každopádně – nikdo nevíme, co se odehrálo předtím, kdy se začalo nahrávat, ovšem to, co se dělo poté nemělo se slušným chováním nic společného. Včetně ataku Mawara skrze sítě na novináře, který jej chtěl kontaktovat. Vy jste tady s Pínem mluvili o tom, že chcete své bojovníky usměrňovat, ukazovat jim cestu. Lze alespoň tímto směrem Mawara usměrnit?

S tím naprosto souhlasím. A jak jsme s Pínem při výstupu říkali, tak také budeme konat. Něco se v tomto ohledu chystá, dejte tomu pár dní. Obojí, o čem mluvíš, bylo za hranou a v tomto ohledu k určitému výstupu ze strany Mawara dojde.

Vy máte vlastní pořad, IAF nyní rozjelo One 2 One, kde zpovídá Píno bojovníky z daného zápasu. Plánujete v dalších sedmi týdnech velkou mediální propagaci?

Určitě. Plánujeme spoustu podcastů, rozhovorů, tiskových konferencí, určitě chceme z obou stran – RFA i IAF – udělat pro propagaci maximum, aby se nám povedlo UNYP Arenu co nejdříve vyprodat. To je náš hlavní cíl.

Jak jste vyladění graficky? Protože i v tomto ohledu je třeba spolupracovat a oba týmy mají výborné grafiky…

Týmy se spojily, grafiky jsou vlastně napůl, jde o spolupráci a věřím, že v ní oba týmy budou pokračovat. Sedli si, kooperují. Máme se i v tomto ohledu nač těšit.

Zdroje:  Tisková zpráva IAF

Nejnovější články