“Nemůže mě ničím překvapit,” myslí si Lucie Pudilová o soupeřce. Polka ji v odvetě hodlá ukončit před limitem

“Nemůže mě ničím překvapit,” myslí si Lucie Pudilová o soupeřce. Polka ji v odvetě hodlá ukončit před limitem Lucie Pudilová | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Marta Waliczek dostala šanci opravit výsledek zápasu s českou hvězdou domácí scény –⁠ Lucií Pudilovou. Obě bojovnice ještě více zabraly, do svého repertoáru zařadily nové zbraně. Zároveň zaznívá, že bodoví rozhodčí tentokrát o vítězi rozhodovat nebudou.

Dva poslední turnaje organizace Oktagon MMA byly čistě pánskou záležitostí, na kartách se neobjevil ani jeden dámský duel. To se však změní již tuto sobotu, jedním z vrcholů celého večera bude odvetný zápas mezi Lucií Pudilovou a Martou Waliczek. Diváci, kteří viděli první souboj, jistě potvrdí, že je zaděláno na atraktivní podívanou.

Lucie Pudilová, jediná česká bojovnice, která okusila slavnou UFC, na domácí scéně v MMA dlouho nemohla najít přemožitelku, na Štvanici šla do klece s třemi zelenými políčky v řadě. Talita Bernardo však byla nekompromisní. Příbramská střela nedokázala vzdorovat perfektním strhům, Brazilka si zápas v klidu pohlídala na zemi. Pro první Češku v UFC šlo o velmi těžké chvíle, zároveň si ale uvědomila, kde jsou její slabé stránky. Krátce po turnaji se rozhodla pro velkou změnu, zamířila totiž do Irska, do proslulého Straight Blast Gymu, domoviny hvězdného Conora McGregora.

“Byl to můj nápad vyrazit do SBG. Napadlo mě to po mém posledním zápasu na Štvanici, asi tak dva až tři týdny trvalo, než se ta myšlenka podařila zrealizovat,” prozradila nám Lucie. “Jde samozřejmě o velmi kvalitní gym, je zde více trenérů a větší výběr ze sparing partnerů,” pochvalovala si tamní podmínky.

S Lucií úzce spolupracoval světoznámý trenér John Kavanagh, hlavní kouč Conora McGregora, společně ladili taktiku na Waliczek. Navíc zde potkala celou řadu známých zápasníků, například Johnnyho Walkera, desítku polotěžké divize v UFC, nebo “Ruské kladivo” Artema Lobova. “Plánuju se tam připravovat i v budoucnu,” potvrdila. K tomu si ale samozřejmě nechává otevřené dveře i do gymů na domácí scéně. I nadále spolupracuje s manažerkou Ninou Sedláčkovou, která dodala, že je Lucie stále vítána v bratislavské Octagon Fighting Academy.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Lucie Pudilova (@luciepudilovamma)

“Strávila jsem tam dva měsíce, nejvíce se mi určitě zlepšilo BJJ.” Dá se ale očekávat, že s polskou ranařkou opět změří síly především v postoji. Od ní nečeká nic nového. “Martu už jsem jednou porazila. Ten zápas bude těžký, ale myslím si, že mě nemůže ničím překvapit.” Pudilová předpokládá, že zápas tentokrát přinese jednoznačný výsledek, konečně se ukáže, kdo je lepší. Sama ostatně nehodlá zbytečně ztrácet čas.

Po zápase si chce dát krátkou pauzu, do konce roku by však ráda stihla ještě jeden zápas. “Chtěla bych zápasit na turnaji Oktagon 30 v prosinci, ale musíme si počkat, jak dopadne sobotní zápas, ten určí, jak budeme postupovat dál.”

Na první pohled se může zdát, že je kvůli výsledku z prvního vzájemného zápasu mezi bojovnicemi zlá krev. Waliczek nicméně v rozhovoru pro Oktagon vysvětlila, že pokud je na někoho naštvaná, jsou to hlavně bodoví sudí, kteří podle ní o výsledku prvního duelu rozhodli špatně. V této souvislosti se odvolává na reakce fanoušků a názory odborníků z branže. Vůči Lucii nechová žádnou zášť, vnímá ji jako velmi kvalitní soupeřku. Pokud by ji dokázala porazit, byl by to obrovský posun v kariéře.

“Je velice silná a odhodlaná vyhrát, ale vím, že jsem silnější, rychlejší, na zápas jsem se připravovala opravdu tvrdě,” říká polská policistka a Lucii vzkazuje, že by se jí tentokrát měla opravdu bát, protože se v mnoha ohledech posunula, zápas navíc hodlá ukončit před limitem, výsledek nechce nechávat na rozhodčích.

“Tak ať jde a ukončí to,” vítá tento nápad Pudilová. “Myslím si, že to úplně neunesla, nebylo to od ní hezké.” Sama o zápase nepřemýšlí jako o odvetě, nehodlá nikomu nic dokazovat, pouze chce znovu bojovat, smazat bolestivou porážku ze Štvanice. Z rozhovoru s Kavanaghem ovšem vyplývá, že si i Příbramská střela půjde pro definitivní výsledek.

Waliczek s Pudilovou ozdobí hlavní kartu turnaje Oktagon Prime 4, který se odehraje v sobotu v Pardubicích. Celý galavečer lze také sledovat na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Vlastní , Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články