Lucie Pudilová si jde pro čtvrtou výhru v řadě, v cestě jí ale stojí brazilská veteránka z UFC

Lucie Pudilová si jde pro čtvrtou výhru v řadě, v cestě jí ale stojí brazilská veteránka z UFC zdroj: Profimedia

Lucie Pudilová má před sebou další výzvu v podobě Brazilky Tality Bernardo, která má na kontě pět zápasů v UFC a černý pás v BJJ.

Už je to rok a půl, co se Lucie Pudilová musela po prohře s Justine Kish rozloučit s UFC. Na české scéně se utábořila v organizaci Oktagon MMA, kde nejprve musela překousnout porážku od tehdejší amatérky Terezy Bledé. Nikdo další ale příbramskou střelu zastavit nedokázal.

Pudilová udělala zásadní změny v přípravě, začala totiž navštěvovat vyhlášené gymy domácí scény. Trénovala pod dohledem Petra Knížete, závitala ale i do bratislavské Octagon Fighting Academy, kam pravidelně dojíždí dodnes. “Mám to teď půl na půl, na Slovensku i v Čechách. Tady (v OFA) jedu wrestling, MMA a dodělávám lapy, v Čechách hlavně boxuju,” řekla v rozhovoru pro Oktagon. Před sobotním zápasem na Štvanici se Lucii věnoval například František Fodor, který se blýsknul výkonem večera na posledním turnaji. Zdejší možnosti si Pudilová pochvaluje. “Posun určitě cítím ve wrestlingu, mám tady spoustu sparing partnerů, se kterými trénuju. Jsou na hodně vysoké úrovni, jsou to vlastně většinou šampioni, jsem ráda, že mě mezi sebe takhle přijali a vůbec mě nešetří.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Kromě toho se připravuje i v Příbrami, kde na ni dohlíží trenér Ladislav Erdélyi. Pudilová přiznala, že je před sobotním duelem nervózní. “Mám hlavní předzápas, budu mít i dost těžkou soupeřku, z toho jsem trochu nervózní, ale věřím si, že jsem v dobré formě a že jsem udělala maximum.”

Promotéři Oktagonu nijak neskrývají, že je poslední dobou velmi těžké shánět pro dámy kvalitní soupeřky. Pro Pudilovou dokázali domluvit Talitu Bernardo, která se taktéž může pochlubit několika zápasy v UFC. Ze čtyř duelů nicméně dokázala vyhrát pouze jednou, přičemž naposledy bojovala v květnu roku 2019. Pod UFC se připravovala ještě na dvě další soupeřky, obě ale nakonec musely souboj odpískat kvůli zranění. Do klece se tedy v sobotu vrátí po více než dvouleté pauze. “Vím, že je zemařka, má černý pás v BJJ, je to veteránka UFC, tak s tím počítám a připravuji si tvrdě,” prohlásila Pudilová s tím, že se jí podařilo Brazilku a její styl dobře načíst. “Myslím si, že přesně vím, co bude dělat, budu na to připravená.”

Pudilová se už dlouho drží na první příčce v žebříčku bantamové váhy, za sebou má Cornelii Holm, kterou sama porazila koncem minulého roku, na třetím místě je pak slovenská hvězda Lucia Szabová. A právě tyto dvě dámy v sobotu změří síly. Pokud by se Szabové podařilo Švédku porazit, mohla by se přiblížit k duelu s Pudilovou.

 

Lucie věří, že si pozici jedničky divize ještě více upevní. “Tenhle zápas bude hodně důležitý, když teď vyhraju, tak to bude moje čtvrtá výhra v řadě, což se mi ještě nepodařilo. Doufám a věřím tomu, že to urvu.”

Turnaj Oktagon 26 je na ženské zápasy velmi bohatý. Krom Lucie Pudilové a Lucie Szabové se představí také Tereza Bledá a Magdalena Šormová. Turnaj Oktagon 26 můžete sledovat na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články