Lucie Pudilová už zná soupeřku. Představí se pravděpodobně v Maďarsku na turnaji Oktagon 18

Lucie Pudilová už zná soupeřku. Představí se pravděpodobně v Maďarsku na turnaji Oktagon 18 zdroj: Profimedia

První česká bojovnice, která se dostala do UFC, si plácla s organizací Oktagon MMA. Ta pro ni přiveze zkušenou postojářku z Polska.

Už je to přes devět měsíců, co Lucie Pudilová naposledy nastoupila do MMA zápasu. Po prohře Justine Kish se rozloučila s UFC, nedařilo se ani v pyramidě Oktagon Underground, kde nezvládla duel s mladičkou Terezou Bledou. Chuť si následně chtěla spravit na turnaji v Dobříši, ten byl ale nakonec zrušen. Nyní snad svítá na lepší časy.

Lucie totiž navázala spolupráci s přední českou organizací Oktagon MMA. A protože nechce zbytečně ztrácet čas, dali se promotéři okamžitě do hledání vhodné soupeřky. To se podařilo velmi rychle. Oficiální oznámení přišlo závěrem minulého týdne. Pudilovou prověří Marta Waliczek.

Polská bojovnice má na kontě čtyři výhry a dvě prohry. Jde skutečně o tvrdou bojovnici, dokázala se prosadit v ruské organizaci Samara MMA Federation. Zkušená postojářka má v arzenálu tvrdá kolena i ostré lokty, soupeřky se také snaží překvapit highkickem. Jeho razanci pocítila Karina Vasilenko, kterou takto Marta dokázala ukončit. Naposledy byla v oktagonu v červnu loňského roku na akci Celtic Gladiator. Tam se jí příliš nedařilo, už po 30 vteřinách totiž prohrála na armbar:

Lucie po prohře s Terezou Bledou vyslyšela doporučení od osobností české MMA scény, přehodnotila dosavadní přípravu a rozhodla se navštěvovat i další gymy, například Monster Gym, PriMMAt Gym, Penta Gym nebo Tolja Gym. V Příbrami pak i nadále trénuje s Ladislavem Erdélyim.

Šestadvacetiletá bojovnice koncem října pro server Sport.cz prozradila, že v posledních měsících byla hodně ve stresu, řešila navíc rodinné záležitosti. Nyní se však cítí dobře a je připravena znovu nastartovat kariéru. „U mě hodně záleží na rozpoložení, na koncentraci, jestli se dokážu vypořádat se špatným obdobím. Někdo prohraje jeden zápas a nikdy se z toho nevyhrabe, já mám v UFC čtyři porážky. Není to lehký, ale jsem připravená s tím bojovat, ale skutečnost poznám až v kleci.“

Lucie Pudilová zdroj: Profimedia

Lucie se s Oktagonem domluvila na nejbližší možný termín, tedy na turnaj Oktagon 18. Ten by se měl uskutečnit za necelé tři týdny, konkrétní termín je stanoven na 21. listopadu. Zatím ale není úplně jasné, kde se uskuteční. Kvůli opatřením spojeným s pandemií onemocnění COVID-19 totiž pořadatelé nevěří, že by se podařilo ubránit pevnost Brno. Zdá se tedy, že se organizace podívá do zahraničí. „Dnes jsme byli obhlédnout haly v Maďarsku, kde to v tuhle chvíli funguje jinak. A v tuhle chvíli mohu říct, že nejvíc ze všeho to vypadá, že turnaj 21. 11. se, nikoliv s konečnou platností, ale dost pravděpodobně uskuteční v Budapešti,“ oznámil Ondřej Novotný v podcastu MMA letem světem.

Na turnaj by se podle něj mohlo podívat až 2 500 fanoušků. I proto by chtěli promotéři trochu upravit kartu, na níž se pravděpodobně dostanou maďarští bojovníci, aby byl zápas atraktivní i pro domácí publikum a měla o něj zájem i tamní televize. Hlavním zápasem nicméně zůstane duel Jozef Wittner vs. Robert Pukač, představit by se měla také slovenská hvězda Ivan Buchinger. Na turnaji by se mohla blýsknout i Lucia Szabová, tedy pokud se promotérům podaří najít náhradnici za Sandru Maškovou, která na základě vlastního rozhodnutí ze zápasu odstoupila. „Čekali jsme, že někdy půjdeme do zahraničí, čekali jsme, že to zahraničí bude směrem na západ, no a vidíš, jsme v Maďarsku,“ komentoval situaci Ondřej Novotný. Na oficiální oznámení si však ještě budeme muset počkat.

Zdroje:  Sport.cz , MMA letem světem

Nejnovější články