Občas se utrhne ze řetězu, trenér ho ale vždy přiváže zpět. Jacob Mikula má před sebou dalšího těžkého soupeře

Občas se utrhne ze řetězu, trenér ho ale vždy přiváže zpět. Jacob Mikula má před sebou dalšího těžkého soupeře Jacob Mikula vs. Peter Štanga | zdroj: FOTO: Se svolením RFA

Další turnaj RFA se kvapem blíží. Potenciál zvednout diváky ze sedadel bude mít i duel Jacoba Mikuly, který se střetne s držitelem českého WAKO pro titulu a bývalým členem francouzské cizinecké legie – Matějem Nuskou z BFC Liberec.

Jacob Mikula míří do dalšího zápasu. Nadějný slovenský postojář každým soubojem ukazuje velké zlepšení a jeho poslední duel je toho důkazem, když pár vteřin před koncem knockoutoval do té doby neporaženého Petra Štangu kolenem na spodek.

Teď si brousí zuby na elitního Matěje Nusku, kterého si fanoušci budou pamatovat především díky parádním výkonům na tradiční liberecké akci Night of Warriors, nebo z RFA 9, kde přejel houževnatého Tomáše Gurtlera. S Mikulou se střetne na turnaji RFA 9 v Prievidzi už 22. dubna.

Poklidný bojovník

Doba, kdy se zápasníci rekrutovali především z řad chuligánů a pouličních bitkařů, je dávno pryč. Skromný a uctivý Bratislavčan se mění na zvíře, až když se za ním zavřou dveře klece nebo vstoupí do ringu. Jinak by o něm asi jen málokdo řekl, že se věnuje bojovým sportům. “Väčšinu času, keď mám voľno, tak som doma. Buď papám veľa jedla a pozerám zápasy alebo sa prechádzam po krásnej staromestskej Bratislave,” popisuje svůj život on sám.

“Keď mám po zápase a mám dlhšie voľno, tak sem tam nejaké odtrhnutie z reťaze tam je. Ale to ma tréner (Igor Daniš) vždy priviaže naspäť, keď už je čas na prácu,” říká s úsměvem. “Rád ešte cestujem a spoznávam nové miesta,” doplnil.

Dva náročné zápasy a obrat v posledních sekundách

V rámci organizace RFA se Jacob Mikula predstavil dvakrát. První zápas měl proti výrazně favorizovanému Jakubu Kroftovi, který sa ale na vítězství pořádně natrápil. Ani na turnaji RFA 4 to s Mikulou nevypadalo nejlépe, 15 sekund před koncem ale trefil pekelné koleno na spodek žeber a Petr Štanga už nezvládl pokračovat.

Zásluhy dává Mikula hlavně svému týmu: “Mám za sebou brutálny tím, ktorý beriem ako rodinu. Drinu, ktorú podstupujem, a peklo, ktoré mi vytvára môj tréner Igor Daniš na tréningoch, mi nikto nezoberie. Som mu veľmi vďačný za to všetko, čo pre mňa a pre náš tím robí.”

Bojovat s nejlepšími

Mladý a dravý reprezentant bratislavského gymu Octagon Fighting Academy se chce vypracovat až na vrchol. “Mám ambície porovnávať sa a porážať najlepších. Nielen tu u nás, ale všade na svete,” prozradil svoje cíle do budoucna. Šanci ukázat se proti kvalitnímu soupeři bude mít už na turnaji RFA 9 v Prievidzi. Přestože bude galavečer zaměřený predevším na EUROGOLD pyramidu o 30 000 eur, odohrají se tam i zápasy pod pravidly Real Fight, tedy thaibox v malých rukavicích.

“Svojho súpera hodnotím ako kvalitného a skúseného borca. Zápas s ním ma posunie zase o level vyššie,” zhodnotil Jacob Matěje Nusku. Zda na něj vyzraje, anebo si další vítězství připíše liberecký legionář, který v současné době pracuje jako hasič? To se dozvíme už 22. dubna. Pokud nemáte zrovna cestu do Prievidzi, přímý přenos bude možné sledovat na realsport.tv.

Zdroje:  Tisková zpráva RFA

Nejnovější články