Oktagon 11: Krev, pot a Kozmův titul ve velké show

Oktagon 11: Krev, pot a Kozmův titul ve velké show zdroj: Profimedia

Oktagon 11 ve vyprodané vítkovické Ostravar Areně nabídl strhující atmosféru i souboje.

David Kozma obhajoval zápas ve velterové váze před vyzyvatelem Samuelem Kristofičem, v souboji o Ostravu se střetli Václav Mikulášek a Ondřej Raška a Karlos Vémola stanul v kleci proti Polákovi Pawlu Brandysovi.

Vémola - Brandys

11 300 fanoušků sledovalo jako první ze tří velkých bitev tu Vémolovu. Oba dva začali aktivně a Vémola se hned pokoušel o takedown, který se nepovedl, druhý už mu po velikém usilí vyšel, ale inkasoval od Brandyse dva ostré lokty do zátylku. Na zemi už Karlos převzal iniciativu a dostal se Polákovi na záda. V tu chvíli už bylo s Brandysem zle a následující submise (rear-naked choke) byla téměř nevyhnutelná a po necelých dvou minutách polský bojovník prohrává na uškrcení. Hned Vémola opět vyzval Végha, sedícího na tribuna, k souboji. 

Mikulášek - Raška

Hned poté přišel zápas už dlouho před akcí přezdívaný “Souboj o Ostravu”. Už nástup obou aktérů, Mikuláška a Rašky, naznačil, jaká asi v hale bude atmosféra. Třásl se snad i strop. Od začátku samotného fightu do sebe oba borci vlétli na plno a Mikulášek poměrně rychle přebíral iniciativu, kdy si Rašku posouval po pletivu jedním úderem za druhým. Oslabený Raška se pokusil ještě o takedown, ale Mikulášek vyborné ubránil, dostal se mu na záda a rychlým rear-naked choke za ryčícího publika zápas ještě v prvním kole ukončil.

Kozma - Kristofič

Hlavní fight večera nabídl pětikolovou titulovou bitvu o pás welterové váhy. Kozma hned od začátku jasné tahal za delší konec a když několikrát utekl z pokusů Kristofiče o submision, bylo o dominanci a obhajobě titulu jasno. Zápas se přesto táhl celých pět kol a rozhodnout museli až rozhodčí, jejichž verdikt byl jednoznačný. David Kozma. Nutno podotknout, že Kristofič prokázal velice tuhý kořínek a všechna čest, vydržet takovou nálož a tolik kol, do budoucna by nám mohl ještě hodně ukázat. David ihned po zápase prohlásil, že za dalším zápasem míří do ruské soutěže RCC, kde se 4. května utká s Alexeyem Shurkevichem.

Stojí za pozornost...

Domácí organizace OKTAGON MMA uspořádala další ze strhujících turnajů a byla by škoda aspoň okrajově nevyjmenovat pár dalších duelů. Za zmínku stojí Milan Ďatelinka, který v prvním kole za pomocí KO ukončil do teď neporaženého Miroslava Brože, tvrdý zápas na pěsti mezi dalším slovenským zápasníkem Robo Pukačem a českým veteránem a legendou Tomášem Kuželou, kdy slovenský fighter vyhrál ve třetím kole, kdy Kuželovi uštědřil TKO. 

V závěru bych chtěl zmínit duel mezi Milošem Petráškem a Američanem a bývalým zápasníkem UFC Jeremym Kimballem, kterého Petrášek vyzval k odvetě poté, co s ním první zápas prohrál. Američan bohužel pro Petráška opět dominoval a výhrou 3:0 na body zpečetil druhou výhru nad českým soupeřem. Ihned po vyhlášení navíc Kimball vyzval na souboj o titul v polotěžké váze Atillu Végha, který nabídku přijal a slíbil pomstu za Petráška. K zápasu by mělo dojít už v červnu.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články